Dnes jsem přišel ráno k autu nastartoval jsem a hned chcíplo, po druhym nastartování už normálně chytlo, jel jsem do soběslavy cca 20km a tam na křižovatce jsem stál na řerveny a zničeho nic otáčky z 800 spadly na 200 ot./min po sešlápnutí plynu se auto jakoby dusilo a chcípalo (běželo na všechny 4 válce) nevím už si stim rady co to může být, hledal jsem ve fóru ale nikdo nepíše stejné závady, prosím poraďte. Dík
kolísání na volnoběh
-
easy - FK
kolísání na volnoběh
Mám felicii 1.3 BMM 50 KW
Dnes jsem přišel ráno k autu nastartoval jsem a hned chcíplo, po druhym nastartování už normálně chytlo, jel jsem do soběslavy cca 20km a tam na křižovatce jsem stál na řerveny a zničeho nic otáčky z 800 spadly na 200 ot./min po sešlápnutí plynu se auto jakoby dusilo a chcípalo (běželo na všechny 4 válce) nevím už si stim rady co to může být, hledal jsem ve fóru ale nikdo nepíše stejné závady, prosím poraďte. Dík
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: kolísání na volnoběh
Az na 200 je uz prilis opravdu ti palej pravidelne vsechny valce-svicky? pak kolisani sem a tam delaji i rozvody ale ne tolik to lita radove jen stovky otacek. Pak jeste vstrikovac + palivovy filtr a cerpadlo to muze zpusobovat.
-
easy - FK
Rozvody si právě nemyslim to má najeto 125 tis, dnes ráno to udělalo taky, rano v pohodě nastartovalo po ujetí 15 km mi to udělalo na křižovatce, a když sem startoval tak to jak když startér startuje jak o závod a motor nenaskočí až tak po 5 sekundách točení, a po sešlápnutí plynu to hned chcípne, zkoušel jsem potom doma nastartovat a poprasit civku vodou ale nic, takže cívka to bejt nemůže, nebo mě napadlo jestli to nemůžou dělat svíčky od brisku ty třibodový, já už nevim 
-
easy - FK
jo a jinak dnes jsem změřil tlak paliva a ukazuje 1 Bar, teď mě napadlo jestli to není moc malý tlak, jestli to nedělá regulátor a kde ho najdu prosím poraďte a kolik má být ten tlak?
-
Marty_pv - FK
1 bar má hned za čerpadlem nebo kde? Regulátor udržuje tlak 1 bar a je přímo ve vstřikovací jednotce (když sundáš kryt vzduchovýho filtru)
A stačilo se zeptat jednou
A stačilo se zeptat jednou
-
easy - FK
mezi vstřikovačem a hadičkou přívodní, 1 bar a po přidání plynu tlak furt stejnej. už nevim.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
v BMM nemaji byt 3 bodovy svicky ty patri az do Mpi
-
easy - FK
Já vim, ale přes léto to neudělalo ani jednou pokaždý jen když se ochladilo, ale jedna věc mi nejde do hlavy , start ok po ujetí pár km a zastavení (volnobě) to žačne kolísat a padat a po sešlápnutí plynu chcípne.
Zdravím, mě poslední dobou kolísá volnoběh mezi 800-1200 0t/min. Mám taky 1,3BMM 50kW. Nechcípá to, necuká. Svíčky mám rok nový a přemýšlím co. Palivový filtr, čidlo otáček, vstřikování, lambda? Víc mě nenapadá...
- kouda
- Kontaktovat uživatele:
Na BMM se čistí škrtící klapka sama benzínem. Zkusil bych palivový filtr
-
selle - FK
To je pravda,že se částečně čistí sama,ale tomu neuškodí,když se naní mrkne.Jde oto,že do toho boxu vede i ovzdušnování z ventilového víka,A jestliže neměnil včas vzduchovej filtr,tak ta klapka bude zaprasená,černá....Nedávno jsem to taky čistil na své BMM. 
OK, mrknu na to. Tu klapku oddělám jak? Po odšroubování vzduch. filtru atd tam jsou nějaký matky jestli se nepletu, že? Filtr paliva najdu těsně před klapkou,že? Nemám auto v garáži, ale na ulici a nechci lítat nahoru dolů pro vercajk... 
-
selle - FK
Na boxu jsou 3 šrouby.Povolit,a box i s filtrem vyndej ven.Klapka drží na imbusech.Povolit,odpojit ze zadu konektory,a opatrně sundej klapku.Ale musíš jí sundavat s citem,at nepřetrhneš těsnění co je pod ní.Rad bych ti to tu rozepsal ale musím na odpolední.Paliv.filtr není u klapky,ale pod autem.Takoví hliníkoví válec.Na tutovku tu najde topic,jak na to 
klapku zvládnu, snad to bude v pohodě, jinak koupím nový těsnění
ale ten filtr se čistí jak? asi se nedá rozdělat, že?
http://autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjh ... dAFQST9y4=
tak na filtr jsem se zatím nedostal. Klapku jsem rozdělal, pročistil a volnoběh už je stálejší, ale na 1200/min
Na svíčky teď nemám klíč, tak nevím no...
A nejhorší je, že jsem tam našel vpravo nahoře u nádobky s aktivním uhlím plno peří z ptáka, tak jestli budu mít překousaný dráty od kuny, tak začnu chodit z brokovnicí
A nejhorší je, že jsem tam našel vpravo nahoře u nádobky s aktivním uhlím plno peří z ptáka, tak jestli budu mít překousaný dráty od kuny, tak začnu chodit z brokovnicí
nejraději bych to dal na diagnostiku, ale tolik peněz za to... nevíte někdo o někom v Brně nebo okolí? Kabel stojí cca 500, co je k tomu potřeba za soft?
-
selle - FK
Mates píše:klapku zvládnu, snad to bude v pohodě, jinak koupím nový těsněníale ten filtr se čistí jak? asi se nedá rozdělat, že?
Ahoj,ten pal.filtr co jsi si vybral je dobrý.Až ho budeš měnin,musíš dodržet směr průtuku paliva.Ten směr je označenej šipkou na filtru.Šipka musí směrovat od nádrže k motoru.
Ten volnoběh si časem možná sedne na svích 700-800 otaček.Já když ji vyčistil,tak jsem odpojil na chvilku ř.jednotku.Po zapojení a nastartování běžela jak hodinky
Cena diagnistiky záleží na servisu.U nás si bere 300,- na hodinu.
no s tou jednotkou se zeptám jak jí odpojit pls? A to čištění klapky-možná jsem něco pos*ral, jak moc a co všechno na té klapce se má rozdělávat? Ale nejprve bych zkusil to odpojení řj, něco jsem kdesi četl, že se to pak musí několikrát nechat startovat bez klíčů apod... Hlavně to musím do pátku dořešit, nehodlám někde na cestě uvíznout.... 
jinak dnes cesta do práce:
za studena tak 500ot/min, div, že to nechcíplo a od 70°C to leze nahoru na těch 1200/min. to podle mě filtr být nemůže. Zkusím to odpojení řj nebo rovnou baterku a uvidím...
jinak dnes cesta do práce:
za studena tak 500ot/min, div, že to nechcíplo a od 70°C to leze nahoru na těch 1200/min. to podle mě filtr být nemůže. Zkusím to odpojení řj nebo rovnou baterku a uvidím...
-
selle - FK
Na te klapce jsem nic nerozebíral.Jen jsem jí vyndál ze sání,a tech.benzínem a štětečkem jsem jí vypucoval od černýho sajrajtu 
a rozdělával to tu někdo víc? jsou tam 3 torxy-pod nima pod kovovým kroužkem pružinka a přítlačný plíšek z gumičkou a 1 torx a pod ním pod plastem jen gumový těsnění. Já to měl rozdělaný a složil jsem to zpět jak to bylo, to by nemělo ničemu vadit ne?
-
selle - FK
hledat umím, ale díky. Nejhorší je, že tu toho už je tolik, že člověk hledá, pročítá celý dny a nic moc se nedozví, prtoože to co jeden popíše jako dobrý, další to vyvrátí apod.
-
selle - FK
Já Ti rozumím
Zkus ještě restart ř.jednotky.A jestli to nepomůže,tak asi jedině přes vag.Zkus tu najít někoho v tvém okolí,kdo má diagnostiku,a poprosit ho zda by byl ochoten se ti na to mrknout. 
no a restart te řj je teda jen to, že ji odpojím? Teď jsem odpojil baterku, to by nesatčilo?
a jak je to potom se startováním? Chytá to bez plynu, tak to je v pohodě, ale mám nechat 30s zaplý zapalování, než nastartuju? Někde jsem tu četl, že si jednotka načte lépe informace. Ale co já vím 
-
selle - FK
Já to udělal jak jsem to tu našel.
Dal škr.klapku,konektory...zpět na své místo.Odpojil ř.jednotku(nebo baterku,to je jedno).Dal Jsem si doma oběd,kafe.... a cca 2 hodiny jsem jí zapojil.Zapl jsem zapalování cca 30 sekund,a natočil jsem jí jako vždy.Normálně bez plynu.Otáčky byly malinko višší.Chvilku ji tak nechal bublat,a pak jsem přidal plyn.Otáčky mi pak spadly na normál
Dal škr.klapku,konektory...zpět na své místo.Odpojil ř.jednotku(nebo baterku,to je jedno).Dal Jsem si doma oběd,kafe.... a cca 2 hodiny jsem jí zapojil.Zapl jsem zapalování cca 30 sekund,a natočil jsem jí jako vždy.Normálně bez plynu.Otáčky byly malinko višší.Chvilku ji tak nechal bublat,a pak jsem přidal plyn.Otáčky mi pak spadly na normál
no tak teď jsem v práci, mám vyplou baterku a uvidím potom. K večeru napíšu co a jak
Tak malinko lepší v tom, že to za studena nechcípe ale jinak prd. Za studena chvíli OK - kolem 800/min a drží, ale jak se to dostane nad 70°C tak tam je 1200 a jen občas to malinko klesne... 
-
Blackie - FK
Ahoj, asi se nevyhneš diagnostice. Viděl bych to na vadné čidlo teploty chl. kapaliny, nebo čidlo teploty násavaného vzduchu. Taky bych se podíval jak funguje lambda sonda. Zkus odpojit všechny svorkovnice v motoru, prostříkat kontaktolem. Může tam být někde přechodovej odpor.
konektory prostříkávám pravidelně před i po zimě když otevřu kapotu. Ta diagnostika bude asi potřeba. Nejraději bych ale k někomu v Brně, nevíte tu o někom? čidlo teploty kapaliny je kde? já měnil dva roky zpět čidlo teploměru na termostatu (se žlutým kroužkem) A čidlo teploty nasávaného vzduchu taky nevím kde je...A jak jinak to zjistit než koupí nových čidel? A kdyby to nebylo ono tak peníze v pr.... 
- satik
- Kontaktovat uživatele:
pokuď to do 70 jede v poho a nad 70 už je to v prdeli tak bych to mohlo být to čidlo toho vzduchu to by mělo být pod filtrboxem ...
http://www.google.cz/imgres?q=%C4%8Didl ... =100&ty=73
podle toho obrázku je to toto? to se nahoře na klapce? podle článku bych to mohl odpojit a mohlo by to pomoct, zkoušel to někdo někdy?
"Snímač teploty nasávaného vzduchu je umístěn na vstřikovací jednotce, je to odporový měřič. Signál je použit pro dodatečné obohacení směsi při níkých teplotách a pro vyvážení množství vzduchu při různých teplotách. Motor může fungovat i bez tohoto čidla, jednotka potom počítá s fixní hodnotou 20st.Celsia. "
podle toho obrázku je to toto? to se nahoře na klapce? podle článku bych to mohl odpojit a mohlo by to pomoct, zkoušel to někdo někdy?
"Snímač teploty nasávaného vzduchu je umístěn na vstřikovací jednotce, je to odporový měřič. Signál je použit pro dodatečné obohacení směsi při níkých teplotách a pro vyvážení množství vzduchu při různých teplotách. Motor může fungovat i bez tohoto čidla, jednotka potom počítá s fixní hodnotou 20st.Celsia. "
-
Blackie - FK
Ano, je to přesně to co máš na obr.. Lze proměřit i multimetrem, na svorkovnici mezi piny 1 a 2 bys měl naměřit: 15'C. - 3,3 kohm, 30'C - 1,45 kohm, 50'C - 750-950 ohm. Zkoukni lanko plynu, jestli není moc napnuté.
za studena lanko ok a za tepla by se naplo? To ne. ale ty stupne a ohmmy při teplotě motoru? no ono se to dost přesně neodhadne...no zkusím to...
-
Roman
[quote="easy - FK"]Mám felicii 1.3 BMM 50 KW
Dnes jsem přišel ráno k autu nastartoval jsem a hned chcíplo, po druhym nastartování už normálně chytlo, jel jsem do soběslavy cca 20km a tam na křižovatce jsem stál na řerveny a zničeho nic otáčky z 800 spadly na 200 ot./min po sešlápnutí plynu se auto jakoby dusilo a chcípalo (běželo na všechny 4 válce) nevím už si stim rady co to může být, hledal jsem ve fóru ale nikdo nepíše stejné závady, prosím poraďte. Dík :([/quote]
Já měl ten samej problém.Dal jsem to na Diagnostiku-zíkladní nastavení a vyčistil jsem klapky,pač jsem tam měl nečistoty a problém jsem měl pryč:-)
Dnes jsem přišel ráno k autu nastartoval jsem a hned chcíplo, po druhym nastartování už normálně chytlo, jel jsem do soběslavy cca 20km a tam na křižovatce jsem stál na řerveny a zničeho nic otáčky z 800 spadly na 200 ot./min po sešlápnutí plynu se auto jakoby dusilo a chcípalo (běželo na všechny 4 válce) nevím už si stim rady co to může být, hledal jsem ve fóru ale nikdo nepíše stejné závady, prosím poraďte. Dík :([/quote]
Já měl ten samej problém.Dal jsem to na Diagnostiku-zíkladní nastavení a vyčistil jsem klapky,pač jsem tam měl nečistoty a problém jsem měl pryč:-)
kolik to čidlo stojí? na autokelly jsem ho ani nenašel...
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Zajeť do Slatiny a Řípskou řekni co potřebuješ on ti poradí a dá ti to... já tam zatim neměl problém ..., ale běž spíš za chlapem za tou babou nechoď
no vidíš. A já bych určitě šel za tou babou už z instinktu 
- satik
- Kontaktovat uživatele:
ale nic moc ta baba teda sice má pěkný oči ...., ale to je tak vše 
každopádně bych ještě chtěl zkusit reset řj. ALe ne takový jak jsem myslel ale ten, kde se motor 3x sztartuje a nechábrblat, než se sepne větrák. Přečetl jsem o tom plno, ale pokaždé kapku jinak.
1.vypnout tak na 15minut baterku
2.Po připojení baterky zapneme zapalování, ale nestartujeme. Je důležité, abychom motor cca 5 minut nenastartovali, protože v této době se nastavuje škrtící klapka a načítají ostatní hodnoty.
Pozn.: Při zvednuté přední kapotě je dobře slyšet, jak se škrtící klapka nastavuje.
3. Nastartujeme a zahřejeme motor na provozní teplotu a motor vypneme - má sepínat sahara nebo ne?
jaký časový interval? hned? nebo nechat zchládnout motor?
4. Nastartujeme a necháme alespoň 10 minut běžet na volnoběh. Pozor, v žádném případě nesmíme šlápnout na plyn!
5. Jemně přidáme plyn na 3000 otáček a držíme motor v těchto otáčkách déle než 3 minuty a motor vypneme.
6. Nastartujeme a projedeme rychlostní stupně pokud možno v rozmezí všech otáček. Rada: Stačí projet rychlostní stupně 1-3 do plných otáček, kdy provádíme i podřazování na nižší rychlostní stupeň. Prvotní formátování provádíme po dobu cca 5km.
Řídící jednotka je po resetu ještě dalších 50 kilometrů v konfiguračním režimu. V průběhu ukládání nových hodnot je možné, že spotřeba se krátkodobě zvýší.
1.vypnout tak na 15minut baterku
2.Po připojení baterky zapneme zapalování, ale nestartujeme. Je důležité, abychom motor cca 5 minut nenastartovali, protože v této době se nastavuje škrtící klapka a načítají ostatní hodnoty.
Pozn.: Při zvednuté přední kapotě je dobře slyšet, jak se škrtící klapka nastavuje.
3. Nastartujeme a zahřejeme motor na provozní teplotu a motor vypneme - má sepínat sahara nebo ne?
jaký časový interval? hned? nebo nechat zchládnout motor?
4. Nastartujeme a necháme alespoň 10 minut běžet na volnoběh. Pozor, v žádném případě nesmíme šlápnout na plyn!
5. Jemně přidáme plyn na 3000 otáček a držíme motor v těchto otáčkách déle než 3 minuty a motor vypneme.
6. Nastartujeme a projedeme rychlostní stupně pokud možno v rozmezí všech otáček. Rada: Stačí projet rychlostní stupně 1-3 do plných otáček, kdy provádíme i podřazování na nižší rychlostní stupeň. Prvotní formátování provádíme po dobu cca 5km.
Řídící jednotka je po resetu ještě dalších 50 kilometrů v konfiguračním režimu. V průběhu ukládání nových hodnot je možné, že spotřeba se krátkodobě zvýší.