Hučení zadního kola - ložisko
-
Mart
Hučení zadního kola - ložisko
Zdravim
Rad bych poprosil o radu.Hucelo mi pri jizde zadni leve kolo.
Kdyz jsem si toho zacal vice vsimat tak jsem zjistil, ze je to tak po 1km, ze kdyz pridavam plyn a v otackach kdy se motor zacina zbyrat tim myslim mezi 3000-3500 otackam, mi zacne hucet zadni kolo stylem jako kdyz neco v necem dre na plochu a mam pocit, ze me neco brzdi a auto vubec nejede.
Takoveto valive dreni se kovu.
No a kdyz u beru plyn tak je to zase v pohode.Nicmene je citit, ze auto neco brzdi.
Rikal jsem si, ze to bude lozisko a tak jsem koupil sadu na obe zadni kola a vymenil je abych mel klid a nebylo to udelany na pul.
Samozrejme jsem si myslel, ze jsem na to vyzral a ze to bude v pohode.Nicmene auto se chova stejne jako kdybych nic neudelal.
Mohu nekoho poprosit o radu cim by to mohlo dale byt? Nebo nemate nekdo primou zkusenost?
Jeste bych mel asi rici, ze jsem zkousel po vymene lozisek zvednout auto na hever, abych zkusil zda-li bubny na zadnich kolech nedrhnou.
Diky
Mart
Rad bych poprosil o radu.Hucelo mi pri jizde zadni leve kolo.
Kdyz jsem si toho zacal vice vsimat tak jsem zjistil, ze je to tak po 1km, ze kdyz pridavam plyn a v otackach kdy se motor zacina zbyrat tim myslim mezi 3000-3500 otackam, mi zacne hucet zadni kolo stylem jako kdyz neco v necem dre na plochu a mam pocit, ze me neco brzdi a auto vubec nejede.
Takoveto valive dreni se kovu.
No a kdyz u beru plyn tak je to zase v pohode.Nicmene je citit, ze auto neco brzdi.
Rikal jsem si, ze to bude lozisko a tak jsem koupil sadu na obe zadni kola a vymenil je abych mel klid a nebylo to udelany na pul.
Samozrejme jsem si myslel, ze jsem na to vyzral a ze to bude v pohode.Nicmene auto se chova stejne jako kdybych nic neudelal.
Mohu nekoho poprosit o radu cim by to mohlo dale byt? Nebo nemate nekdo primou zkusenost?
Jeste bych mel asi rici, ze jsem zkousel po vymene lozisek zvednout auto na hever, abych zkusil zda-li bubny na zadnich kolech nedrhnou.
Diky
Mart
-
Kuladmin
Re: Nevim co dal - huceni zadniho kola Felicia Combi
Je divny aby zadni kola maly vliv na tom jak hodne jedes resp jak tocis motor. to leda ze tam mas naky siroky gumy ci urezly horni misky na tlumicich a auto lezi nejak dole tak ti kolo dre o podbeh nebo lemy. Jina spojistost na vytoceni motoru resp ze uvedes auto do vetsi akcelerace tam nevidim. to bych spis zacal kontrolovat predni nahod. Ono se kolikrat v aute vse tak rozliha ze si clovek myslim ze je to v pravo v zadu a pak ve finale zjistis ze je to vepredu vlevo.
-
Mart
Jeste zkusim prohodit pneumatiky a uvidime zda-li to bude hucet porad na levem zadnim kole nebo se ten hluk premisti.
-
Bolthorn - FK
Nemáš delší šrouby v zádu na kolech?
-
Josh123456 - FK
Kdyby měl dlouhý šrouby, tak by to dělalo buď ve větších intervalech v závislosti na otáčkách a nebo by ani nemohl jet, jak to strašně šoupe-zkušenost.. Tam bych problém neviděl, ale zkusil bych projít všechny kola postupně, jestli je všechno ok a pak jít dál. Ono je fakt, že se to po té karoserii rozhléhá celkově, takže to může klidně dělat jiný kolo.
-
Bolthorn - FK
Jo jasný, jen mě to napadlo s tím přibržďováním.. Mohl tam dat třeba jiné kola a ta díra na šroub může mít i nepatrně menší hloubku.. Nemusí to ani přímo mlátit, ale jen se otírat. Ale tím to nebude jestli je to teda závislé na otáčkách..
-
smazany clen - FK
Zvednout auto,vepředu sundat destičky,dát kola aspoň na dva šrouby a točit a točit,až ti ruce skoro upadnou.
Toť jediná cesta.Ložisko už se ozve samo.
-
Mart
Rozmery kol mam podle technicaku. Akorat ty pneumatiky jsou uz dost sjety.
-
Mart
Jeste jsem si vzpomnel a coz by mohlo byt podstatne, ze kdyz jsem rozebral zadni levy buben, tak prasatko bylo obalene jemnima sponama asi od brzdoveho oblozeni, ale jak jsem jiz rikal, kdyz jsem mel zadni kolo zvednute a zkousel jsem protocit kolo, tak nic nedrhlo i kdyz jsem zkousel zabrzdit, abych zjistil jestli nahodou nezustanou zadni brzdy vyset.
-
Josh123456 - FK
No, tak v tom případě, i když ti to nedrhne, když se to volně točí při autě zvedlým, tak bych to stejně rozebral a zkusil přímo každý ložisko v tom kole zvlášť (jak malý, tak velký), jestli je v pořádku nevydřené a nevydrolené a tak to poznáš, protože možná, že pod zatížením je to trochu jiný a taky bych zkouknul ty brzdy, jestli ti tam nevylítalo nějaký pérko náhodou ...
-
Mart
Jak jsem jiz zminil, loziska jsem koupil novy a vymenil je na obou zadnich kolech.
-
smazany clen - FK
Jo tak,to sem vůl,já to přehlíd.Mart píše:Jak jsem jiz zminil, loziska jsem koupil novy a vymenil je na obou zadnich kolech.
-
Mart
Tak jsem zkusil oprohodit zadni kola a bych vyzkousel zda-li to nedelaji pneumatiky.
Bohuzel porad to huci od zadniho leveho kola.
Bohuzel porad to huci od zadniho leveho kola.
-
smazany clen - FK
Tak se ještě koukni jestli Ti nedrhne třeba pružina o pneu. Já jsem měl něco podobného u minulého auta. Dělal jsem brzdy a myslel jsem že to bylo tím, tak jsem to asi desetkrát rozebíral a nakonec mi kámoš zjistil že mám prasklou pružinu a naštěstí byla otočená tak že mi neprorvala gumu. Měl jsem nové. A také mi to hučelo. A jak jsem se soustředil na brzdy, tak jsem tohle přehlédnul.
-
majkl - FK
dost se taky zjistí tak, že pokud máš možnost projet okolo někoho stojícího na kraji silnice. Ten pak poslouchá "zvenku" který kolo to dělá. V kabině to hrozně zkresluje. Já jsem si taky myslel, že je KO levý ložisko a nakonec to bylo pravý... Když sme u těch ložisek - nemáš je třeba moc utažený (a namazaný asi jsou, že?)
-
Mart
To s tim clovekem, ktery bude stat nekde na chodniku a bude poslouchat, ktere to kolo doopravdy huci, vyzkousim.
A co se tyce lozisek dotazeny jsou akorat ani pretazeny ani vule. Namazany jsou, ale poradne to se musi nechat.
A co se tyce lozisek dotazeny jsou akorat ani pretazeny ani vule. Namazany jsou, ale poradne to se musi nechat.
-
smazany clen - FK
Mart píše:To s tim clovekem, ktery bude stat nekde na chodniku a bude poslouchat, ktere to kolo doopravdy huci, vyzkousim.
zdravím...měl jsem podobný problém, nakonec to byly rozsypaný ložiska, zjistilo se to až při rozebrání...hučení ustalo...
-
Josh123456 - FK
No jelikož je má nový, tak asi rozsypaný nebudou.drearily píše:
zdravím...měl jsem podobný problém, nakonec to byly rozsypaný ložiska, zjistilo se to až při rozebrání...hučení ustalo...
Mart: Fakt by chtělo zjistit, který to kolo to je podle toho poslechu venku. Jinak mě nic nenapadá..
-
smazany clen - FK
Já měl také nové, ale při montáži se jedno z nich z neznámých důvodů rozsypalo, přes mazivo to nebylo ani vidět...Josh123456 píše: No jelikož je má nový, tak asi rozsypaný nebudou.
Mart: Fakt by chtělo zjistit, který to kolo to je podle toho poslechu venku. Jinak mě nic nenapadá..
-
Josh123456 - FK
drearily: No, tak to si měl nějaké made in China ne? A nebo špatná montáž...
-
smazany clen - FK
Budeš se divit, ale byl to origo. Jen zřejmě špatný výrobek, v prodejně uznaly reklamaci bez problému.Josh123456 píše:drearily: No, tak to si měl nějaké made in China ne? A nebo špatná montáž...
-
Josh123456 - FK
Jo jo vada materiálu.drearily píše: Budeš se divit, ale byl to origo. Jen zřejmě špatný výrobek, v prodejně uznaly reklamaci bez problému.