Zdravim členy FK
Budu měnit brzdové potrubí k zadním brzdám tak sem to dneska oblhlížel co budu potřebovat a narazil jsem na vedení hned za hlavním válcem na dva takové válečky (viz. foto). Zajímalo by mě k čemu ty dva válečky slouží a podléhají nějakému opotřebení tudíž je třeba je také měnit ? Zkoušel sem hledat tady na fóru ale bezúspěšně protože neznám přesnej název jak se tomu říká.
Předem díky za odpovědi a snad budu zase o kousek chytřejší..
FOTO: http://kolhlicek.rajce.idnes.cz/Valecky
Dva válečky ?
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dva válečky ?
vyhodit, bez nich to lip brzdi
Jsou to omezovače tlaku na zadní nápravu.
Opravdu to bez nich líp brzdí. Problém může být max na STK, ale dají se i kuchnout a nasadit plně průchozí. To potom nikdo nepozná...
Opravdu to bez nich líp brzdí. Problém může být max na STK, ale dají se i kuchnout a nasadit plně průchozí. To potom nikdo nepozná...
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pozná se to na brzdových válcích, já mám zaaretovaný zátěžák v poloze plně naloženého vozu a místo 90 mi to na válcích ukázalo 133. nevím v jakých jednotkách to je. Ale technik moc dobře ví, na jakou hodnotu to má brzdit. Ovšem je pravda, že pokud to brzdí lépe než má, tak se to neřeší, mnohem horší by to bylo obráceně.
Pokud máš obavy z STK, tak omezovače vyndej a před STK je zase nahoď.
Pokud máš obavy z STK, tak omezovače vyndej a před STK je zase nahoď.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Jsou to stale omezovace brzdoveho ucinku na zadni kola, novejsi verze meji zatezovy regulator vzadu na zadni naprave (kde se ucinek meni dle zatizeni). Chce to skusit s nima a bez nich aby auto nebylo prebrzdene!! Zalezi pak na vicero vecech hlavne stavu a funkcnosti zadnich brzd. Hlavne pak vzime nebo na vode by to mohlo zlobit!! tak pozor. Byt tebou proste je tam necham a neresim.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no já nevím ale , ale mám takovej dojem že to jsou zpětné ventilky které udržují zbytkový tlak v zadním potrubí aby se nemuselo při brždění celé potrubí znova plnit-tlakovat , a tudíž byl menší zdvih brzd pedálu při brždění
a jsou jen v sockách tedy u vozů bez abs
zátěžák je něco jinýho a nemá s tím nic společnýho , je jen u kombíků páč maj těžší zadek a reguluje účinek brzd dle zatížení aby prázdné vozidlo nebylo přebržděné a tudíž nešlo do smyku
a jsou jen v sockách tedy u vozů bez abs
zátěžák je něco jinýho a nemá s tím nic společnýho , je jen u kombíků páč maj těžší zadek a reguluje účinek brzd dle zatížení aby prázdné vozidlo nebylo přebržděné a tudíž nešlo do smyku
-
Prasak - FK
Tak prej podle dílenský příručky je to rozdělovací ventil ale proč zrovna rozdělovací to nevim. Mám tu příručku v počítači a až teď mě napadlo se tam podívat sem to ale....
Jinak teda nechat nebo vyhodit ? Dozadu mam koupený kotoučovky ale jsou v bídnym stavu takže možná budu schánět ještě jiný brzdiče nebo zůstanou bubny a dopředu pokud se mi poštěstí sehnat brzdiče za nějakou přijatelnou cenu tak plánuju 260 mm brzdy. Ale zase si řikám že když ty ventily z toho vedení vyhodim aby mi to z těma kotoučema neflokovalo zadní nápravu.
Jinak teda nechat nebo vyhodit ? Dozadu mam koupený kotoučovky ale jsou v bídnym stavu takže možná budu schánět ještě jiný brzdiče nebo zůstanou bubny a dopředu pokud se mi poštěstí sehnat brzdiče za nějakou přijatelnou cenu tak plánuju 260 mm brzdy. Ale zase si řikám že když ty ventily z toho vedení vyhodim aby mi to z těma kotoučema neflokovalo zadní nápravu.

CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3