Špatné studené starty

Simos 2P
135M, 136M
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Špatné studené starty

Příspěvek od Vlada320 »

Ahoj lidičky už si nevím rady.mám feldu 1.3mpi na lpg.co se týče lpg tak jezdí parádně bez problémů, ale mám problém na kterej jsem zde nikde nenašel odpověď tak se ptám jestli mi nepomůžete.jak píšu motor na lpg šlape nádherně i má pěknej tah, na benzín ho vždycky nastartuju ať je studenej nebo teplej prostě vždycky startuju na benzín a pak přepnu na lpg, do benzínu přidávám před zimou čistič na palivovou soustavu a odstranění vody z nádrže. a co se mi stává poslední dobou, když ráno přijdu k autu a nastartuju tak motor naskočí ale má strašně nízký otáčky tak 400-500, když přidám plyn tak to zdechne, někdy se trošku chytí ale zase mu jakoby musím přidávat plyn a stane se že i střelí do sání, když ho nechám bejt že nešlapu vůbec na plyn tak za cca 5-10sec. najednou vylezou otáčky a začne běžet normálně, během dne pak už startuje normálně ale občas se stane, že nastartuju a chci se rozjet na benzín a najednou se to začne dusit, tak vyšlápnu spojku, motor spadne na volnoběžný otáčky, chvilku ho nechám běžet a pak se rozjedu znova a už běží normálně.vždycky se jedná jen o ty starty, že buď hned po ráno to udělá s těma otáčkama a je to fakt nepříjemný i pro ten motor asi ale po zahřátí se toto už celej den neopakuje jedině ráno až druhej den když se motor nechá vklidu přes noc a nebo to dělá to jak jsem psal že se jakoby zadusí a nechce jet ale když přestanu šlapat na plyn a nechám ho chvíli tak pak už jede normálně a tohle dělá přes den skoro po každém nastartování.potom když jedu na beznín tak to jede v cajku ale možná se mi zdá že je to kapku línější.a ještě jednu věc jsme vypozoroval že než se motor ohřeje na devadesát stupnu tak když běží na volnoběh a přidám plyn a je jedno kolik tak se ten motor nejdřív jakoby zadusí, zaklepe se a pak vyskočej otáčky ale o dost pomalejc než když tohle udělám na lpg.jak řikám bavíme se celou dobu o jízdě na benzín, na lpg to jede uplně normálně ve všech režimech takže zapalování bych vyloučil.myslím si že buď je v háji nějakej vstřik ale spíš mě napadá že odchází benzínová pumpa a nebo je vadnej regulátor tlaku na liště.na diagnostice mi to žádnou chybu nepíše a podle diagnostiky je vše v pořádku takže už nevím proto se ptám.co myslíte vy?je přetěsněný sání, vyčištěná klapka, novej výfuk komplet, nová lambda sonda, seřízený ventyly, jiná zapalovací lišta, nový origo čidlo teploty, svíčky nový cca 10tis. NGK, filtr vzduchovej měním každý rok, palivovej filtr je týden nověj, atd....už jsem z toho nešťastnej přitom to auto jezdí tak krásně a když to zrovna nezlobí při tom startu tak jsem s tím zkoušel minule jet delší trasu okolo 50km jen na bezín a jede to ronmálně akorát řikám přijde mi to takový líný.díky moc za každou reakci :(
Naposledy upravil(a) Vlada320 dne stř 04. črc 2012 16:16:59, celkem upraveno 3 x.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Re: Špatné studené starty

Příspěvek od Vlada320 »

nevíte jak by se dalo zjistit nějak laicky jestli je špatnej ten regulátor a nebo ta pumpa?jenom se zeptám napadá mě že když odpojím hadičku z toho regulátoru a zkusím to po ránu nastartovat tak zvětší se tím tlak v liště nebo ne?pokud by se teoreticky zvětšil a běželo by to po nastartování normálně tak by to znamenalo že pumpa natlačí dost paliva tím pádem je v pořádku ale regulátor propouští dřív benzín pryč takže tlak v liště spadne a proto to dělá ty drahoty, kdežto kdyby to dělalo stejně drahoty tak to je tím že pumpa nedokáže natlačit tolik benzínu.a ještě jedna vc jen pro ověření, když je chudá směs tak motor střílí do sání je to tak?
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

když jesm ze začátku tankoval na unikornu tak mě to střílelo ... pak jsem to začal střídat ty benzínky a jelo to v poho... Mě to teda střílelo do výfuku no a pak to střelilo jednou pak byl klid a po týdnu se mi strácela voda a puklo mě těsnní pod hlavou ... tak ted se mi dělá GO na celý hlavě :)) Tak já nvm zkusj ne tak zprdele zkusit načepovat lepčí beneli popřípadně mrkni jak za studena tlačí benzín přes to čerpadílko a pk možná to čidlo toho vzduchu jestli neni po něm houno
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Vlada320:
Mohol by si sem nahrať video s dátami z VAGu počas toho problematického štartu - teplota vody, vzduchu atď.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

Tak včera jsem dal do auta jinou benzínovou pumpu a vypadá to že je pokoj.všechny příznaky co to mělo předtím tak zmizely, uvidím co to bude dělat další dny ale vypadá to že ta původní pumpa už odcházela pomalu, sice to s ní jelo ale blbě.teď s tou jinou to jede na benzín zase jak střelený a i studený start dnes po ráno ok ;)
Odpovědět