Úprava felicie + základní info.
Úprava felicie + základní info.
Zdravím,
na podzim budu kupovat felicii po dědoj, má najeto teprve 50 tisíc, je garážovaná a v perfektním stavu. Už ale přemýšlím, jak ji vylepšit. Mám tady na Vás pár dotazů, budu rád, když mi odpovíte. Berte mne prosím jako nováčka v oblasti Felicie a tuningu vůbec. DĚKUJI!!!
1. Na internetu jsem našel, že motor 1.3MPi má mít 50KW, ale v techničáku je 40. Rok výroby 1999. Je to v pořádku?
2.Mám v plánu měnit hlavici a ten látkový kryt na řadící páku a sportovní pedály. Jak je to s náročností/montáží/uchycením dílů?
3.Jak se montují přítlačné křídlo, boční, zadní i přední spoilery? Vše je na šrouby nebo se něco lepí? Jak je to s přestříkáním do barvy auta, příp. nějaké folie nebo tak? Kolik to tak cca stojí?
4.Jaká velikost alu-kola je optimální na auto, původně tam jsou 13", 165/70 myslím.
5.Kolik stojí centrál na dálkové ovládání a posilovač řízení? A kolik stojí instalace?
6.Poradíte nějaké typy na levné efektní úpravy?
7.A na závěr: máte nějaký oblíbený tuningový obchod, kde jsou díly na felicii?
Opravdu všem moc děkuji za reakce. Díky
na podzim budu kupovat felicii po dědoj, má najeto teprve 50 tisíc, je garážovaná a v perfektním stavu. Už ale přemýšlím, jak ji vylepšit. Mám tady na Vás pár dotazů, budu rád, když mi odpovíte. Berte mne prosím jako nováčka v oblasti Felicie a tuningu vůbec. DĚKUJI!!!
1. Na internetu jsem našel, že motor 1.3MPi má mít 50KW, ale v techničáku je 40. Rok výroby 1999. Je to v pořádku?
2.Mám v plánu měnit hlavici a ten látkový kryt na řadící páku a sportovní pedály. Jak je to s náročností/montáží/uchycením dílů?
3.Jak se montují přítlačné křídlo, boční, zadní i přední spoilery? Vše je na šrouby nebo se něco lepí? Jak je to s přestříkáním do barvy auta, příp. nějaké folie nebo tak? Kolik to tak cca stojí?
4.Jaká velikost alu-kola je optimální na auto, původně tam jsou 13", 165/70 myslím.
5.Kolik stojí centrál na dálkové ovládání a posilovač řízení? A kolik stojí instalace?
6.Poradíte nějaké typy na levné efektní úpravy?
7.A na závěr: máte nějaký oblíbený tuningový obchod, kde jsou díly na felicii?
Opravdu všem moc děkuji za reakce. Díky
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
Re: Úprava felicie + základní info.
3D tisk
http://mejra.cz
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak
Nejdřív si přečti nějaký moudra, ať pochytíš nějaký povědomí co se dělá. Ale proč ne, poradím:
1, Máš 40kw, to je v pořádku, dělaly se 40 a 50kw. Přestavba na silnější je relativně jednoduchá - jednotka, vačka, hlava z 50kw + tu hlavu snížit o 1mm.
2, Jednoduchý, hlavice je na závit, manžeta je natažená okolo takovýho rámečku. Pedály se myslím šroubují (nikdy jsem to nedělal) - pokud můžu doporučit, použij origo pedály fábie RS, je to kvalitní - narozdíl od ostatních. http://www.vcartuning.com/detail.php?zbozi=3083
3, Se spoilery a křídly tady neuspěješ, to většina FK odsuzuje, letí spíš decentní úpravy (snížení, kola, stříška na 5. dveře, maximálně lízátko). Stříkání jednoho dílu bývá tak 2500, pokud si vzpomínám dobře.
4, Záleží jak moc velkou pilu chceš jezdit - výběr nejlepších gum začíná od 15" (ale to už jsou ultra high performance) - ale myslím že optimální jsou 14", jelikož jsou legální, šířku bych volil 6" (mám 5,5" a na 185ky už je to jen tak tak).
5, Odhaduju 1500 centrál, posilovač na inzerát tak 3000-4000, instalace netuším.
6, Přestavba na 50kw viz. bod 1, místo kupování vačky bych tuhle poslal na přebrus do firmy Motor Excel a máš něco pod 60kw (60kw by bylo až s čipem, ale bez něj to jede taky dobře). Svody dát z favorita bez katalyzátoru (ten se nepoužije = neprojdeš na emisích, musel bys to na ně přehazovat), ze středu uřezat tlumič a navařit trubku - to bych doporučoval nejdřív, je to nejvíc muziky za nejmíň práce a peněz.
Cena... odhadem: 1000 hlava + 500 snížení + 3000 vačka + 500 jednotka + 300 svody + 100 rezatej střed z favorita, kterej se stejně rozřeže = 5400 + almužna tomu dobrákovi, co ti to udělá a nějaký ty těsnění.
Kdybys jó neměl kam rvát peníze, tak přestavba na 1340ccm (písty 77mm) nebo 1400 (klikovka z fábie 1.4mpi) případně 1.5 (kombinací obojího), úprava hlavy v ME, čip, odlehčit ojnice a pístní čepy, odlehčit řemenice a setrvačník, laděné svody, sportovní vložka do filtrboxu. Dosažitelné výkony 75kw (1340) - 85kw (1.5) při příjemném průběhu kroutícího momentu (při nepříjemném víc, ale s tím se jezdí blbě).
A kdybys už fakt nevěděl roupama co by, tak sání s proměnnou délkou, odlít hlavu dle vlastního návrhu (taková 1.3-1.5 16v by nebyla špatná) atd.
A nebo se dá jít směrem zcela opačným - turbo, přídavná elektronika, spousta hodin ladění, ale dosažitelné výkony minimálně stejné a za míň. K tomu by ti něco řekl Pavucina
Nejdřív si přečti nějaký moudra, ať pochytíš nějaký povědomí co se dělá. Ale proč ne, poradím:
1, Máš 40kw, to je v pořádku, dělaly se 40 a 50kw. Přestavba na silnější je relativně jednoduchá - jednotka, vačka, hlava z 50kw + tu hlavu snížit o 1mm.
2, Jednoduchý, hlavice je na závit, manžeta je natažená okolo takovýho rámečku. Pedály se myslím šroubují (nikdy jsem to nedělal) - pokud můžu doporučit, použij origo pedály fábie RS, je to kvalitní - narozdíl od ostatních. http://www.vcartuning.com/detail.php?zbozi=3083
3, Se spoilery a křídly tady neuspěješ, to většina FK odsuzuje, letí spíš decentní úpravy (snížení, kola, stříška na 5. dveře, maximálně lízátko). Stříkání jednoho dílu bývá tak 2500, pokud si vzpomínám dobře.
4, Záleží jak moc velkou pilu chceš jezdit - výběr nejlepších gum začíná od 15" (ale to už jsou ultra high performance) - ale myslím že optimální jsou 14", jelikož jsou legální, šířku bych volil 6" (mám 5,5" a na 185ky už je to jen tak tak).
5, Odhaduju 1500 centrál, posilovač na inzerát tak 3000-4000, instalace netuším.
6, Přestavba na 50kw viz. bod 1, místo kupování vačky bych tuhle poslal na přebrus do firmy Motor Excel a máš něco pod 60kw (60kw by bylo až s čipem, ale bez něj to jede taky dobře). Svody dát z favorita bez katalyzátoru (ten se nepoužije = neprojdeš na emisích, musel bys to na ně přehazovat), ze středu uřezat tlumič a navařit trubku - to bych doporučoval nejdřív, je to nejvíc muziky za nejmíň práce a peněz.
Cena... odhadem: 1000 hlava + 500 snížení + 3000 vačka + 500 jednotka + 300 svody + 100 rezatej střed z favorita, kterej se stejně rozřeže = 5400 + almužna tomu dobrákovi, co ti to udělá a nějaký ty těsnění.
Kdybys jó neměl kam rvát peníze, tak přestavba na 1340ccm (písty 77mm) nebo 1400 (klikovka z fábie 1.4mpi) případně 1.5 (kombinací obojího), úprava hlavy v ME, čip, odlehčit ojnice a pístní čepy, odlehčit řemenice a setrvačník, laděné svody, sportovní vložka do filtrboxu. Dosažitelné výkony 75kw (1340) - 85kw (1.5) při příjemném průběhu kroutícího momentu (při nepříjemném víc, ale s tím se jezdí blbě).
A kdybys už fakt nevěděl roupama co by, tak sání s proměnnou délkou, odlít hlavu dle vlastního návrhu (taková 1.3-1.5 16v by nebyla špatná) atd.
A nebo se dá jít směrem zcela opačným - turbo, přídavná elektronika, spousta hodin ladění, ale dosažitelné výkony minimálně stejné a za míň. K tomu by ti něco řekl Pavucina
-
rosster - FK
Když čtu ty dotazy, tak bys taky měl vědět, že přestavba na 50kW je nelegální, neprojdeš přes STK.
A popravdě, když to auto je v takovém top stavu, tak myslim, že je zbytečné ho "kurvit" laminátama a jinými ptákovinama... Auto jenom tím ztratí hodnotu.
A popravdě, když to auto je v takovém top stavu, tak myslim, že je zbytečné ho "kurvit" laminátama a jinými ptákovinama... Auto jenom tím ztratí hodnotu.
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
Za mě předělávání motoru apod. NE-E, když jinou řadící páku, tak kvalitní - kdysi jsem si svý zažil s levnými kousky a vrátil jsem se k origo, když laminát tak snad jen křídlo zazadu aby to nebránilo ve výhledu - u nás stříká jedna pani celkem kvalitně kus za 400-600, PS. šrouby? raději ne, máš zánovku a už vrtat, lepit.. ALU pěkný 14ky s 175kama a máš to v klidu..ač mám 185
..centrál si dej, jsou různý sady, stačí hledat na zbozi.cz apod.. posilovač řízení?? drahé zbytečné ne? levná úprava je ten průchozí střed, dobrá je i trubka JP a máš to, poté je dobrý auto nablejskat a je to skoro zadarmo a ten efekt..oblíbený tuningový obchod na feldy?? zkus google je více prodejců nebo zde na foru seženeš dost..
Ale dej všemu čas.. Pročti si co nejvíc zde a jinde na netu.. Je i spoustu knížek..
Ale dej všemu čas.. Pročti si co nejvíc zde a jinde na netu.. Je i spoustu knížek..
3D tisk
Padesátka má i jiný písty.
Nebo se pletu?
Nebo se pletu?
-
Beer - FK
Jeste to nezapomen trochu snizit.Jinak asi nejdu s dobou,protoze neseriovy narazniky,prahy apod. mi nevadi a libi se mi (nektery).Snaz se vybrat nejaky pekny 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
A teď mi řekni, kdo to poznárosster píše:Když čtu ty dotazy, tak bys taky měl vědět, že přestavba na 50kW je nelegální, neprojdeš přes STK.
Víš ono se nedá říct že je to přestavba na jiný typ motoru a tudíš nelegální, protože to vlastně není pravda (nevyměníš všechno, necháš 135 blok a písty). Bude to pořád 135ka s cca 50kw a v tom je rozdíl. To bys musel ten motor vyměnit úplně.
Můžeš mi říct proč? Jestli začneš oblíbenou hláškou lenochů a teoretiků od stolu že "se zkrátí životnost", tak dovol abych se zasmálMejra píše:Za mě předělávání motoru apod. NE-E
-
WALLY-EL
- Kontaktovat uživatele:
Tady bylo napsáno,že křídla,spojlery nefičí???Proč???Mám křídlo a bez křídla se mi zdá,že to není vono.Plánuju přední spojler (ve stylu Mitsubisi) do karbonu.Rozumíš,chci se odlišit od šedovosti v jaké koliv barvě.A ted si me poddejte!!
spíš než sdpojler bych zkusil jen nějaký podspojler......ale je to na tobě, a když to pěkně sladíš, bude to pecka, ale když budeš jako tuzeři s předbní radlicí a zbytek serie, tak máš velký

opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
-
WALLY-EL
- Kontaktovat uživatele:
Jáí vím,ale když jsem přední spojler sehnal za 300 kila v dobrém stavu,proč to nezkusit???Člověk vyhodil víc peněz a větší pičoviny,které byly k ničemu.Pak to můžu někomu střelit ne???Ale to až vše příští rok,ted jen malá příprava,to jest poshánět potřebné věci,Jo a není to žádná radlice jo

Díky za odpovědi..co se motoru týče, tak žádný úpravy se nekonají..vyměním olej a filtry a konec
..a co se zbytku týče, tak těžko říct..Přece jenom to stoji nějakou tu kačku..a původní felicia má přece jen taky svoje kouzlo:)..Každopádně ještě jednou díky za info chlapci:)
-
Návštěvník
Ahoj všem ...
Stavím si svůj vlastní speciál na Amatér Rally ...
Co se týče podvozku a tak mám jasno jen mam dotaz na motor ...
Chci z motoru vymáčkmout maximum mam 1.3 MPI 50Kw
Jelikož nepatřím bohužel mezi nejzkušenější řidiče, a učím se za pochodu už sem odjel pár závodů a pomalinku to chytám do ruky sem řidič samouk jezdím rok.
Chci se zeptat jelikož se učím a seznamuji s autem ,nechci výkon hned tlačit nahoru do maxima ale postupně .
Co byste mi doporučili jako první úpravu motoru aby na nich hned nebyla závislé další úpravy aby se to dalo upravovat postupně ...???
Děkuji za každou radu ...
Stavím si svůj vlastní speciál na Amatér Rally ...
Co se týče podvozku a tak mám jasno jen mam dotaz na motor ...
Chci z motoru vymáčkmout maximum mam 1.3 MPI 50Kw
Jelikož nepatřím bohužel mezi nejzkušenější řidiče, a učím se za pochodu už sem odjel pár závodů a pomalinku to chytám do ruky sem řidič samouk jezdím rok.
Chci se zeptat jelikož se učím a seznamuji s autem ,nechci výkon hned tlačit nahoru do maxima ale postupně .
Co byste mi doporučili jako první úpravu motoru aby na nich hned nebyla závislé další úpravy aby se to dalo upravovat postupně ...???
Děkuji za každou radu ...
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
To se těžko radí. Plně nezávislá je jen úprava výfuku. Možná hlava. Vačky čip potřebujou a zvětšování objemu taky. Jestli půjdeš do karburátoru(ů), tak je zase jiná vačka. Pokud to má bejt to maximum. Na nějakých 68-72kw se to postupně upravuje snáž než když se má stavět na úplnej výkonovej strop. Takže nejdřív si ujasni plnění a objem, pak se radí snáž.
-
WALLY-EL
- Kontaktovat uživatele:
Začni sportovním filtrem,ale musíš vykuchat celý airbox at to máš přímo.Mrkni na fotky u mě v profilu.WALLY-EL