Pojďte si postěžovat,pokecat...
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pojďte si postěžovat,pokecat...
JA bych to neresil,me nezkoumali nic,pneu jsem mel sirsi s jinym profilem,taky jsem je nemel v tp a neresil to nikdo ani to,ze jsem mel vysroubovany bag apod
a jestli te predjizdel pres plnou,tak bych to taky neresil,motorkari ,ted jak je pekne jezdi jak kkti, me malem stejne nabral na kolejich,stal jsem na cervene,on bral celou kolonu aut po kolejich,jel fest rychle,za krizovakou je razeni do dalsich pruhu,no jedno auto malej strejchnul a od meho zrcatka byl par cm,ale asi se kluci neponauci,kdyby nedelali ty psi kusy aspon ve meste...
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Nojo, takže je to chyba řidiče a ne auta, jsem to říkal. Nejspíš bude vina tvoje, maximálně to uhraješ na 50 %. To že on přejel plnou čáru a předjížděl na přechodu pro chodce, jsou sice dopravní přestupky, ale nejsou přímou příčinou dopravní nehody. Příčinou je to, že jsi ho při odbočování vlevo ohrozil. Jediné, co by tě mohlo zachránit, by bylo, kdyby jel tak rychle, že by jsi ho ve zpětném zrcátku při tom odbočování nemohl vidět. Tedy přesněji že jsi ho těsně před odbočením nemohl kvůli jeho rychlosti ve zpětném zrcátku ani zaregistrovat. Pokud on na místě tvrdil, že neviděl tvé znamení o změně směru jízdy a ty jsi jim tvrdil, že jsi ho dával, tak měli poldové na místě prozkoumat, jestli ti ten blinkr funguje. Jiné zkoumání technického stavu k určení viníka není potřeba.Haasio píše: osobne: Ja odbocoval vlevo a motorkar predjizdel, mel tam plnou caru, prechod pro chodce a krizovatku. Vinik zatim urcen nebyl, protoze podle me on a naopak. Spise me se jedna o to jestli se nebude resit stav vozidla, auto se plazi po zemi, "nespravny rozmer pneu", atd...
§ 21/1 zák. č. 361/2000 Sb.
Při odbočování na křižovatce nebo na místo ležící mimo pozemní komunikaci musí řidič dávat znamení o změně směru jízdy; při odbočování nesmí ohrozit řidiče jedoucí za ním a musí dbát zvýšené opatrnosti.
§ 2/l) zák. č. 361/2000 Sb.
nesmět ohrozit znamená povinnost počínat si tak, aby jinému účastníku provozu na pozemních komunikacích nevzniklo žádné nebezpečí,
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
osobne: Na vině je podle mě motorkář,jak může být Haasio?? Podle tebe je normální předjíždět z levé strany odbočující auto doleva?? A ještě před přechodem a přes plnou čáru?? 
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
Ja si myslim,ze byt tam prerusovana,tak budiz,ale s tou plnou to asi neprojde nehlede na to,ze jestli motorkar rika,ze jel tak pomalu,tak proc predjizdel? tvrzeni proti tvrzeni,na vine dle me on,protoze byl v miste kde nemel co delat!
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Z pohledu motorkáře: Těžko mohl vědět, že auto odbočuje, když nemá zadní světla. Jestli se to dostane k soudu, tak to někdo určitě vytáhne.
PS: Ty černé záslepky na rozích žádný znalec jako světla brát nebude.
PS: Ty černé záslepky na rozích žádný znalec jako světla brát nebude.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Asi to těžko rozlousknem, když nemáme potřebné informace. Mám dojem, že budeš rád, když se to uhraje těch 50 na 50, čili spoluvina, jelikož osobně má v tomto pravdu, nemůžeš odbočovat, pokud tě jiné vozidlo předjíždí. Ovšem na druhé straně tě nesmí předjíždět vozidlo, pokud již si dal znamení o změně směru jízdy. To by možná rozlouskl jen znalecký posudek, kdo kdy dal znamění a zda to bylo v dostatečné míře, jak praví vyhláška. To, že jel motorkář na plnou je jen jeho přestupek. Potažmo, pokud tam byla plná, neměl jsi ani ty odbočovat přes plnou..
zapeklíté to jest, ale fakt o tom víme prd, z jedné fotky a z vyprávění jedné strany nelze udělat závěr.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přes plnou (i dvojtou) můžeš odbočit pokud odbočuješ na jinou komunukaci (lesní polní cesta garáž atd )
Kolega měl podobný případ kdy motociklista odbočoval a on se mu vyhýbyl tak že zajel do příkopa .
Kolega měl podobný případ kdy motociklista odbočoval a on se mu vyhýbyl tak že zajel do příkopa .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ovšem to už pak není křižovatka, nýbrž místo ležící mimo vozovku a má osobně pravdu. 
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
"osobne" má vždycky pravdu, a když náhodou nemá pravdu, tak má také pravdu. 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Přes dvojitou plnou nesmíš odbočovat nikdy.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
§ 18
Podélné čáry
Podélné čáry jsou
a) "Podélná čára souvislá" (č. V 1a), "Dvojitá podélná čára souvislá" (č. V 1b); jsou-li
značkou č. V 1a nebo značkou č. V 1b odděleny jízdní pruhy s protisměrným
provozem, musí řidič jet vpravo od této značky; značku č. V 1a je zakázáno přejíždět
nebo ji nákladem přesahovat, pokud to není nutné k objíždění, odbočování na místo
ležící mimo pozemní komunikaci nebo vjíždění na pozemní komunikaci z místa
ležícího mimo pozemní komunikaci; značky č. V 1a se na stezce pro chodce a
cyklisty označené značkou č. C 10a rovněž užívá pro oddělení pruhu pro chodce a
pruhu pro cyklisty; značku č. V 1b je zakázáno přejíždět nebo ji nákladem
přesahovat, pokud to není nutné k objíždění,
-------------
http://www.demlstefan.cz/down/pdf/vyhlaska_30_2001.pdf
Podélné čáry
Podélné čáry jsou
a) "Podélná čára souvislá" (č. V 1a), "Dvojitá podélná čára souvislá" (č. V 1b); jsou-li
značkou č. V 1a nebo značkou č. V 1b odděleny jízdní pruhy s protisměrným
provozem, musí řidič jet vpravo od této značky; značku č. V 1a je zakázáno přejíždět
nebo ji nákladem přesahovat, pokud to není nutné k objíždění, odbočování na místo
ležící mimo pozemní komunikaci nebo vjíždění na pozemní komunikaci z místa
ležícího mimo pozemní komunikaci; značky č. V 1a se na stezce pro chodce a
cyklisty označené značkou č. C 10a rovněž užívá pro oddělení pruhu pro chodce a
pruhu pro cyklisty; značku č. V 1b je zakázáno přejíždět nebo ji nákladem
přesahovat, pokud to není nutné k objíždění,
-------------
http://www.demlstefan.cz/down/pdf/vyhlaska_30_2001.pdf
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Haasio
- Kontaktovat uživatele:
Naposledy upravil(a) Haasio dne úte 19. čer 2012 17:53:02, celkem upraveno 2 x.

- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Taky nic nemám 

- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes 20.6. to je přesně 11 let co z linky sjela poslední felicie .

-
pukasinek - FK
No nevím nevím, ještě sem nikdy neviděl ani neslyšel o tom že když odbočuju doleva aby mě směl někdo předjet přes plnou
To je novinka ne?? Blbost, i když ve většině případů média označí automaticky za viníka motorkáře, tady bych to viděl taky tak, navíc v blízkosti přechodu pro chodce (teď nevim přesnou vzdálenost) se předjíždět nesmí
Samozřejmě nejlíp to ví sám řidič jak to bylo, kdy dal znamení ale i kdyby ho teoreticky dal pozdě, takhle se nepředjíždí...
A jinak koukám na videa a kdopak je to tam ve 40. vteřině?
http://www.youtube.com/watch?v=e3uOoRdL5RI
A jinak koukám na videa a kdopak je to tam ve 40. vteřině?
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Krom těch policajtů jsem tam viděl jenom samé smažky. 
-
pukasinek - FK
osobne: Ale o to vůbec nejde :/ Tam jde o to barevný auto který mi bylo povědomý
Skury
-
Talla2xlccv
- Kontaktovat uživatele:
škodaemilio52 píše:Tak dnes 20.6. to je přesně 11 let co z linky sjela poslední felicie .
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
A co se s tou poslední Felicií vůbec stalo?
schnila a pokud neschnila jezdí dodnes
Šmoulujem na to! 
Peugeot 206 1.6 16v 80kw
Peugeot 206 1.6 16v 80kw
Nedávno jsem se dočetl, že posledního Saaba co sjel po krachu fabriky z linky koupila nějaká parta nadšenců co se na něj složila a dali ho do muzea. Předpokládám, že tohle se s poslední Felišou nestalo... 
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
A ví se alespoň, jakou měla barvu?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Taky mě to napadlo, tak jsem poslal do škodováckého muzea mail a poprosil o podrobné informace o tomto vozidle, možná je i v muzeu, zatím jsem nedostal odpověď, jakmile přijde hned ji zde zveřejním. 
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Tahle je prý z poslední serie:
http://autobazar.hyperinzerce.cz/skoda/ ... idka-zlin/
http://autobazar.hyperinzerce.cz/skoda/ ... idka-zlin/
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Nebere majitel poslední sérii jako poslední ročník??
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Lidičky, tak jsem to zjistil.
Poslední vyrobená karoserie je z úterý 12. června 2001

Poslední Škoda Felicia sjela z výrobní linky ve vrchlabském závodě ve čtvrtek 21. června 2001

Informace z interního tisku zaměstnanců Škoda auto, ŠkodaMobil intern, číslo 13. ze dne 29. června 2001
EDIT: bylo to 21.06. 2001
Poslední vyrobená karoserie je z úterý 12. června 2001

Poslední Škoda Felicia sjela z výrobní linky ve vrchlabském závodě ve čtvrtek 21. června 2001

Informace z interního tisku zaměstnanců Škoda auto, ŠkodaMobil intern, číslo 13. ze dne 29. června 2001
emilio52 píše:Tak dnes 20.6. to je přesně 11 let co z linky sjela poslední felicie .
EDIT: bylo to 21.06. 2001
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
No tak vidim, že poslední felda byla bílá socline
.... takže už někde zrezla 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Ta rychlost reznutí asi nezáleží na barvě ne?
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
No většinou docel rychle rezly feldy s bílou barvou .... nevim čím to bylo a zda to časem nějak doladili hoši ze škodovky
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
spis to na ty bíly slo nejrychleji videt....
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Ty čístě bílé podběhy jsou prané v Perwollu?
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
smrcek:
nene byl to VANIŠ

nene byl to VANIŠ
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Nazdárek chlapci,tak dnes jsem se v práci svezl ve Škoda Citigo 1.0 3 dveřové, najeto má pouhých 2.270km, jede to celkem slušně
, ale jinak je to taková chudá příbuzná Felicie, jinak je to v celku živý
a udělá 140km jako prd 
Naposledy upravil(a) Yetti98 dne pát 06. črc 2012 15:48:40, celkem upraveno 2 x.
Ta citigo se mi fakt nelíbí... i když pořád lepší jak fabie 
Kdybych nebyl do ruky chtěl bych být taky na poštu...
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
DERMIN95 píše:to není 1.4tam je jen 1.0 o 44 a 55 kw
To máš jedno ale je to živí jak prase
-
DennyWonder - FK
Edit: konečně blatník dorazil ...
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 23. črc 2012 13:29:26, celkem upraveno 1 x.
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že v té době zrovna sjížděla z linky i limitovaná edice RS oktávekemilio52 píše:Tak dnes 20.6. to je přesně 11 let co z linky sjela poslední felicie .
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zvědavej kdy se otom začne uvažovbat i tady --STK každý rok
http://www.automoto.sk/clanok/188451/vy ... -kazdy-rok
http://www.automoto.sk/clanok/188451/vy ... -kazdy-rok

- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
to samy co psal emilio52 ... moc se mi to teda nezamlouva. ale treba zlevni STK na polovinu kdyz se bude jezdit kazdej rok
http://www.novinky.cz/ekonomika/273206- ... trolu.html
http://www.novinky.cz/ekonomika/273206- ... trolu.html
Moje felda... http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=23524
-
lord_sef - FK
ale zatim nikdo nerekl, ze se bude jezdit kazdy rok... tohle je pouze navrh prozatim ...
takze kdovico z toho vubec bude
Pojďte si postěžovat,pokecat...Kontrola PČR Cheb
Moje dnešní zkušenost s policejní hlídkou v Chebu, částečně pro zasmání...
Svítil jsem za již nesnížené viditelnosti na SPDS a mám je umístěné místo předních mlhovek, což je v tomto příběhu podstatné.
Nejprve jsem při odbočování vlevo dával přednost služební Oktě PČR (odbočovali vpravo, tedy mým směrem).
Už přes křižovatku se táhli "jako smrad" a v bezdůvodně pomalé jízdě tj. cca 20km/h pokračovali i nadále samozřejmě v místě, kde jsem nemohl předjet. Po cca 200metrech plížení problikli majáky a blinkrem ukázali doprava, což asi mělo znamenat, abych zastavil, ovšem žádné "POLICIE STOP" nebo pokyn terčíkem, nic.
Po pozdravu a vyžádání dokladů na mě vybalili otázku, jestli prej mi nesvítí potkávačky, že jedu na mlhovky!!! Já na to: "Já mám zapnutá denní světla." Policista: "Ne, jedete na mlhovky!" Já už ostřeji: "NE, svítím na Světla Pro Denní Svícení!!!" Policista: "A máte je homologovaný?!" Já: "No samozřejmě, na sklíčku je RL a E, číslo si nepamatuji, tedy mají homologaci na celém území EU, podívejte se na to." Policista (neobtěžoval se ani ohnout): "To je mlhovka, na Felicii jsem ještě SPDS neviděl!" Já spolkl něco o tom, že toho ten kluk zřejmě ještě asi hodně neviděl a snažil jsem se mu vysvětlit, že origo mlhovka na Feldě má čirou optiku a halogenku a svítí do kužele, zatímco SPDS jen obyč žárovku, vroubkované sklo a rozptýlené světlo. A ještě jsem dodal, že jejich služební Okta má v podstatě ty samé SPDS ovšem již z výroby. Ovšem dalším argumentem mě dorazil: "A máte to zapsaný v techničáku?" "A máte u sebe potvrzení, že to v tom techničáku máte zapsaný?" Mezitím projelo kolem auto co nesvítilo vůbec a další co svítilo na potkávačky i přední mlhovky, na což jsem poukázal a bylo mi řečeno, že oslňuje stejně(!) jako já... Já srozuměn s tím, že tudy cesta nevede
již jen namítl, že tohle jsem tedy nikdy neslyšel a že za dva dny jde auto stejně na STK. Nakonec mě nechali bez sebemenšího postihu (škoda, šel bych klidně do správního řízení) a pustili. Vím že SPDS se do TP nezapisuje, přesto jsem zavolal na registr a technik se mě zeptal, kde jsem takovou blbinu slyšel a docela ho to pobavilo, co některé policejní mozky dovedou vyplodit! 
Svítil jsem za již nesnížené viditelnosti na SPDS a mám je umístěné místo předních mlhovek, což je v tomto příběhu podstatné.
Nejprve jsem při odbočování vlevo dával přednost služební Oktě PČR (odbočovali vpravo, tedy mým směrem).
Už přes křižovatku se táhli "jako smrad" a v bezdůvodně pomalé jízdě tj. cca 20km/h pokračovali i nadále samozřejmě v místě, kde jsem nemohl předjet. Po cca 200metrech plížení problikli majáky a blinkrem ukázali doprava, což asi mělo znamenat, abych zastavil, ovšem žádné "POLICIE STOP" nebo pokyn terčíkem, nic.
Po pozdravu a vyžádání dokladů na mě vybalili otázku, jestli prej mi nesvítí potkávačky, že jedu na mlhovky!!! Já na to: "Já mám zapnutá denní světla." Policista: "Ne, jedete na mlhovky!" Já už ostřeji: "NE, svítím na Světla Pro Denní Svícení!!!" Policista: "A máte je homologovaný?!" Já: "No samozřejmě, na sklíčku je RL a E, číslo si nepamatuji, tedy mají homologaci na celém území EU, podívejte se na to." Policista (neobtěžoval se ani ohnout): "To je mlhovka, na Felicii jsem ještě SPDS neviděl!" Já spolkl něco o tom, že toho ten kluk zřejmě ještě asi hodně neviděl a snažil jsem se mu vysvětlit, že origo mlhovka na Feldě má čirou optiku a halogenku a svítí do kužele, zatímco SPDS jen obyč žárovku, vroubkované sklo a rozptýlené světlo. A ještě jsem dodal, že jejich služební Okta má v podstatě ty samé SPDS ovšem již z výroby. Ovšem dalším argumentem mě dorazil: "A máte to zapsaný v techničáku?" "A máte u sebe potvrzení, že to v tom techničáku máte zapsaný?" Mezitím projelo kolem auto co nesvítilo vůbec a další co svítilo na potkávačky i přední mlhovky, na což jsem poukázal a bylo mi řečeno, že oslňuje stejně(!) jako já... Já srozuměn s tím, že tudy cesta nevede
Naposledy upravil(a) ferat dne pon 30. črc 2012 17:59:03, celkem upraveno 1 x.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
S Martinem už jsem do prodiskutoval, jen info pro ostatní, měl jsem podobnou zkušenost a od té doby vozím v autě vytištěné toto a mám klid.
Používání světel pro denní svícení upravuje zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích v § 32 odst. 1 ve znění zákona č. 411/2005 Sb. a zákona č. 226/2006 Sb. (posledně jmenovaný zákon zrušil původní označení „obrysová“).
Svítilny musí být homologovány, včetně umístění, montáže a zapojení podle předpisu EHK/OSN č. 48, tak jak to předepisuje vyhláška č. 341/2002 Sb., ve znění vyhlášky č.197/2006 Sb. Svítilny musí být označeny homologačním znakem E (v kroužku) s číslem pod kterým byla homologace uvedena a s označením RL (označuje světla pro denní svícení).
V části 2a uvedeného předpisu se uvádí:
1. Montáž – nepovinná na automobilech, zakázána na přípojných vozidlech,
2. Počet – dvě
3. Umístění – na šířku: bod přivrácené plochy ve směru vztažné osy, který je nejdéle od podélné střední roviny vozidla, nesmí být vzdálen více než 400 mm od vnějšího obrysu vozidla. Vzdálenost mezi vnitřními okraji obou přivrácených ploch ve směru vztažných os nesmí být menší než 600 mm. Tato vzdálenost může se zmenšit až na 400 mm, když je celková šířka vozidla menší 1300 mm.
- na výšku: nejméně 250 mm a nejvýše 1500 mm nad vozovkou.
- na délku: na přídi vozidla. Tato podmínka se považuje za splněnou, jestliže vyzařované světlo neobtěžuje řidiče ani přímo ani nepřímo přes zpětná zrcátka a nebo jiné plochy na vozidle odrážející světlo.
4. Elektrické zapojení – jestliže jsou denní svítilny na vozidle, musí být automaticky zapnuty, když je zařízení, které startuje nebo zastavuje motor v poloze, která motoru umožňuje jeho běh. Aktivace a deaktivace zařízení pro automatické rozsvícení denních svítilen musí být možná bez použití nářadí. Denní svítilny musí automaticky zhasnout, jakmile se rozsvítí světlomety, s výjimkou případu, kdy se světlomety použijí pro přechodné varovné rozsvěcování v krátkých intervalech (světelná houkačka).
5. Sdělovač – kontrolka zapojení obvodu je nepovinná.
Z výše uvedeného vyplývá, že se jedná o speciální svítilny, jejich umístění na vozidle je totožné jako u světel do mlhy. Nemusí svítit s žádným osvětlením na vozidle (tedy i bez obrysových světel). Jejich výhodou je několikanásobně nižší spotřeba elektrické energie. Dodatečná montáž nepodléhá dalšímu schvalování ani zápisu do technického průkazu obdobně jako je tomu u mlhových světel.
Světel pro denní svícení nesmí být používáno v době snížené viditelnosti.
Používání světel pro denní svícení upravuje zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích v § 32 odst. 1 ve znění zákona č. 411/2005 Sb. a zákona č. 226/2006 Sb. (posledně jmenovaný zákon zrušil původní označení „obrysová“).
Svítilny musí být homologovány, včetně umístění, montáže a zapojení podle předpisu EHK/OSN č. 48, tak jak to předepisuje vyhláška č. 341/2002 Sb., ve znění vyhlášky č.197/2006 Sb. Svítilny musí být označeny homologačním znakem E (v kroužku) s číslem pod kterým byla homologace uvedena a s označením RL (označuje světla pro denní svícení).
V části 2a uvedeného předpisu se uvádí:
1. Montáž – nepovinná na automobilech, zakázána na přípojných vozidlech,
2. Počet – dvě
3. Umístění – na šířku: bod přivrácené plochy ve směru vztažné osy, který je nejdéle od podélné střední roviny vozidla, nesmí být vzdálen více než 400 mm od vnějšího obrysu vozidla. Vzdálenost mezi vnitřními okraji obou přivrácených ploch ve směru vztažných os nesmí být menší než 600 mm. Tato vzdálenost může se zmenšit až na 400 mm, když je celková šířka vozidla menší 1300 mm.
- na výšku: nejméně 250 mm a nejvýše 1500 mm nad vozovkou.
- na délku: na přídi vozidla. Tato podmínka se považuje za splněnou, jestliže vyzařované světlo neobtěžuje řidiče ani přímo ani nepřímo přes zpětná zrcátka a nebo jiné plochy na vozidle odrážející světlo.
4. Elektrické zapojení – jestliže jsou denní svítilny na vozidle, musí být automaticky zapnuty, když je zařízení, které startuje nebo zastavuje motor v poloze, která motoru umožňuje jeho běh. Aktivace a deaktivace zařízení pro automatické rozsvícení denních svítilen musí být možná bez použití nářadí. Denní svítilny musí automaticky zhasnout, jakmile se rozsvítí světlomety, s výjimkou případu, kdy se světlomety použijí pro přechodné varovné rozsvěcování v krátkých intervalech (světelná houkačka).
5. Sdělovač – kontrolka zapojení obvodu je nepovinná.
Z výše uvedeného vyplývá, že se jedná o speciální svítilny, jejich umístění na vozidle je totožné jako u světel do mlhy. Nemusí svítit s žádným osvětlením na vozidle (tedy i bez obrysových světel). Jejich výhodou je několikanásobně nižší spotřeba elektrické energie. Dodatečná montáž nepodléhá dalšímu schvalování ani zápisu do technického průkazu obdobně jako je tomu u mlhových světel.
Světel pro denní svícení nesmí být používáno v době snížené viditelnosti.
Vašku díky za text, už jsem si to vytiskl a dal k dokladům od auta, ale jak už to tak bývá, nejspíš se mi to co dneska ráno už "nepoštěstí."
No, ale abych se nemýlil... !
Každopádně díky.
Každopádně díky.
-
mahony - FK
koukněte na sestřih z Tour de France.. konkrétně 6:44 
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
U Hrosika v topicu,nechaval to delat v Porube,ale musis si to tam najit 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Je spousta firem, já nechal dělat čtyři volanty u různých firem a nejkvalitnější je podle mne Apos.
http://www.apos-auto.cz/article.asp?nAr ... nguageID=1
Pak jsou další firmy, ale sám jsem vyzkoušel, že se nevyplatí šetřit, kvalita práce poté odpovídá ceně. Potáhnutí volantu pod 15 stovek nestojí za řeč, to si rovnou můžeš koupit potah od Cavalliho a udělat si to sám.
http://www.autointerier.cz/
http://autocalounictvi.eu/
http://www.woo-doo.eu/cz/245-kontakt.html
http://www.volantech.cz/
http://www.volanty.cz/
potah od Cavalliho
http://www.autodoplnky-pracharna.cz/int ... ium=vlajky
http://www.apos-auto.cz/article.asp?nAr ... nguageID=1
Pak jsou další firmy, ale sám jsem vyzkoušel, že se nevyplatí šetřit, kvalita práce poté odpovídá ceně. Potáhnutí volantu pod 15 stovek nestojí za řeč, to si rovnou můžeš koupit potah od Cavalliho a udělat si to sám.
http://www.autointerier.cz/
http://autocalounictvi.eu/
http://www.woo-doo.eu/cz/245-kontakt.html
http://www.volantech.cz/
http://www.volanty.cz/
potah od Cavalliho
http://www.autodoplnky-pracharna.cz/int ... ium=vlajky