Vše o dobíjení...alternátor,kontrolka dobíjení,napětí atd.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vše o dobíjení...alternátor,kontrolka dobíjení,napětí at
koukmi na alternátor vede k němu slabý drát , odpoj ho , pokud kontrolka zhasne je v háji regulátor
-
nebulus - FK
A ešte je to možnosť že odišla dióda v altíku.
-
RadekH - FK
Tak sem si dnes do auta zabudoval volmetr at mám kontrolu o altíku
volnoběh a vše ostatní vypnuté 14,4 - 14,5V
volnoběh,podkávačky,a větrák na 2 14,3 - 14,4V
Za jizdy z dením led svícením 14,5 - 14,6V
Za jízdy + světla podkávačky 14,3 - 14,5V
Felda 1.9D altík BOSCH 70A
volnoběh a vše ostatní vypnuté 14,4 - 14,5V
volnoběh,podkávačky,a větrák na 2 14,3 - 14,4V
Za jizdy z dením led svícením 14,5 - 14,6V
Za jízdy + světla podkávačky 14,3 - 14,5V
Felda 1.9D altík BOSCH 70A
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 10. bře 2012 11:51:33, celkem upraveno 1 x.
-
nebulus - FK
Ja som po vyčistení všetkých hlavných spojov plusu a mínusu v motorovom priestore ( batéria, štartér, altík ) dostal naprázdno až 14.6V, len taká matica na plus altíka pridala 0.2V. Meral som na batérii.
jak změřit diodový můstek?
Zdravím vás. Chci se zeptat, řeším vadný diodový můstek na 70A magnetonu, když se alternátor zahřeje, málo dobijí. Měřil jsem, původní i nový diodový můstek, dle postupu v dílenské příčce. Co jsem jistě nepochopil, nevím, jestli můžu měřit můstek přiletovaný ke statoru, nebo musí být odletovaný, nebo je to jedno, abych naměřil správné hodnoty. Totiž v dílenské příručce píšou, že odpor diod musí být v rozmezí 380-410Ω. Na původním přiletovaném origo můstku, který se zdá vadný, naměřím 432 Ω. Na novém origo můstku za 630kč (není přiletovaný) naměřím hodnoty dokonce 605 Ω. Teď nevím, zda nový můstek není vadný, abych ho pracně nevyměnil a pak nezjistil, že je to ještě horší. Máte s tímto někdo zkušenosti, jak poznám vadný můstek, nebo jak ho správně změřit? Moc díky za odpovědi
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přepni si multimetr na měření diod.Ten stator tuším odletovávat nemusíš,ale samozřejmě by to bylo lepší,aby jsi měl jistotu.
Multimetr mám přepnutý na měření diod, ale u nového můstku (nepřiletovaný) naměřím hodnoty na diodách 605Ω a na diodách buzení 590Ω. Zkoušel jsem i druhý multimetr a to samé. Podle dílenské příručky na felícii tam má být 380 - 410Ω. Tak nevím tedy, jestli nový diodový můstek je vadný, nebo se třeba nějak za ty roky vývojově parametry diod změnili a až ho přiletuju bude fungovat správně. Nerad bych ho vyměnil a pak zjistil, že to byla zbytečná práce, že je vadný a musel ho pracně reklamovat a kdo ví, jestli by to šlo.
-
breta1 - FK
Neboj se, podle toho tvého měření diody jsou v pořádku.
Trochu teorie - udávat odpor diod v propustném (ale i závěrném) směru je z principu blbost. Ale pro jednoduchost měření pomocí multimetru se to udává. Princip je ten, že se přes diodu pustí malý proud (zpravidla 0,001A=1mA) a měří se napětí na diodě, které je u křemíkových diod okolo 0,6V (to je napětí na t.zv. P-N přechodu) a dost závisí na okolní teplotě. No a z Ohmova zákona se vypočte odpor R=U/I=0,6/0,001=600 Ohm.
Protože napětí na P-N přechodu závisí dost na teplotě, v mrazu naměříš třeba 0,7V (700 Ohm), ve vedru 0,5V (500 Ohm). No a též každý měřák může dělat měření s jiným proudem než 1mA, takže ty hodnoty v Ohmech jsou rozdílné.
Pokud budeš měřit hlavní diody zaletované, pak při měření libovolné diody budeš vlastně měřit vždy trojici diod paralelně spojených (protože jsou propojeny přes statorové vinutí s malým odporem), takže ten odpor bude menší, protože ten měřený proud diody se rozdělí do tří diod a tak do jedné diody pouštíš jen 0,33mA, takže i ten změřený odpor bude o něco menší.
U poškozené (proražené) diody bys obyčejně naměřil jen jednotky či desetiny Ohmů, a málokdy se stává, že se dioda uvnitř přeruší.
Trochu teorie - udávat odpor diod v propustném (ale i závěrném) směru je z principu blbost. Ale pro jednoduchost měření pomocí multimetru se to udává. Princip je ten, že se přes diodu pustí malý proud (zpravidla 0,001A=1mA) a měří se napětí na diodě, které je u křemíkových diod okolo 0,6V (to je napětí na t.zv. P-N přechodu) a dost závisí na okolní teplotě. No a z Ohmova zákona se vypočte odpor R=U/I=0,6/0,001=600 Ohm.
Protože napětí na P-N přechodu závisí dost na teplotě, v mrazu naměříš třeba 0,7V (700 Ohm), ve vedru 0,5V (500 Ohm). No a též každý měřák může dělat měření s jiným proudem než 1mA, takže ty hodnoty v Ohmech jsou rozdílné.
Pokud budeš měřit hlavní diody zaletované, pak při měření libovolné diody budeš vlastně měřit vždy trojici diod paralelně spojených (protože jsou propojeny přes statorové vinutí s malým odporem), takže ten odpor bude menší, protože ten měřený proud diody se rozdělí do tří diod a tak do jedné diody pouštíš jen 0,33mA, takže i ten změřený odpor bude o něco menší.
U poškozené (proražené) diody bys obyčejně naměřil jen jednotky či desetiny Ohmů, a málokdy se stává, že se dioda uvnitř přeruší.
Moc díky za vysvětlení, tak bych si to, ani náhodou, nedokázal odvodit. Včera večer jsem tedy spáchal výměnu za nový. Ještě jsem neměl možnost změřit dobijení po delší cestě (po zahřátí), ale zatím ( za studena) se to jeví dobře. Bez spotřebičů naměřím přímo na alternátoru 14,48V , na baterii 14,42, se světly 14,30 (úbytek malý), se světly a ventilátorem na 2. 14,15, se světly, ventilátorem a výhřevem z. skla 13,1, po zvýšení otáček 14.1.Tak doufám, že to bude dobré, dám ještě vědět. Případně, pokud by měl někdo zájem, mohu poskytnout nějaké fotky z výměny.
-
Hans.K - FK
Ahoj. Mám Feldu (hatch.) 1.3., 96. rok výroby.
Před 3 dny jsem chtěl jet do práce, ale auto skoro netočilo. Tak jsem vytáhl baterku nabil jí, a vrátil. Další den jsem v pohodě vyjel, ale po ujetí kilometru se mi baterka vymlátila. Ale nesvítila vůbec kontrolka dobíjení,nic. Nevíte čím by to mohlo být? Podotýkám že mám altík po repasu (Magneton) a novou baterku.
Fakt už nevim čím to může být.
Je to již po několikátý.
Ale teď přestalo svítit dobíjení i při poloze 1 klíčku v zapalování.

Před 3 dny jsem chtěl jet do práce, ale auto skoro netočilo. Tak jsem vytáhl baterku nabil jí, a vrátil. Další den jsem v pohodě vyjel, ale po ujetí kilometru se mi baterka vymlátila. Ale nesvítila vůbec kontrolka dobíjení,nic. Nevíte čím by to mohlo být? Podotýkám že mám altík po repasu (Magneton) a novou baterku.
Fakt už nevim čím to může být.
Je to již po několikátý.
Ale teď přestalo svítit dobíjení i při poloze 1 klíčku v zapalování.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
svítí kontrolka při zapnutí klíčku před nastartováním ? jestli ne vyměň ji
měřil jsi dobíjení ? jestli nemáš měřák tak si ho kup stačí nějaká orientační jeb.. za 200
altík po repasi neznamená že je 100% v cajku
měřil jsi dobíjení ? jestli nemáš měřák tak si ho kup stačí nějaká orientační jeb.. za 200
altík po repasi neznamená že je 100% v cajku
-
Hans.K - FK
Nesvítí. No zkusit přeměřit to můžu. Jen přesně nevim co kde. Protože auto nenastartuju a nabíjet každej den baterku mi přijde jako docela dobrej vojeb 
Jo a měřákem jsem nikdy nic neměřil,elektřině nerozumim.....
Jo a měřákem jsem nikdy nic neměřil,elektřině nerozumim.....
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
Nabij baterku, nastartuj, pak vem ten měřák a nastav ho na stejnosměrný napětí (na měřáku DC a nebo pomlčka a pod ní tři tečky) přilož ty dva kablíky na póly baterky.. na polaritě nezáleží.. jestli ti měřák ukazuje 13V+ tak je chyba jinde, pokud míň tak to nedobijí
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl
-
Hans.K - FK
ok. Zkusim to díky....
Pokud ti ta zarovka nesviti ani pred nastartovanim, tak je zbytecne cokoliv merit. Urcite to nebude dobijet, alternator se nema jak nabudit. Takze chyba by mohla byt jen v praskle zarovce... 
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
Nabudit se ku podivu ma jak, rika se tomu remanence neboli zbytkovy magnetizmus
jinak.. ma cenu nechavat previjet rotor - tedy budici vinuti? jsem rozebral stary altik a zda se, ze je v poradku vse, krome dratu na rotoru...
jinak.. ma cenu nechavat previjet rotor - tedy budici vinuti? jsem rozebral stary altik a zda se, ze je v poradku vse, krome dratu na rotoru...
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ano nabudit se zbytkovým megnetizmem může , ale taky nemusí
kontrolka nesvítí proč ?
svítí ti mazání ?
buď je prasklá (to by se altík mohl nabudit i sám) , rychle ji vyzkoušíš tak že zapneš klíček do polohy 1 a drát(slabý) na altíku vytáhneš z konektoru a připojíš ke kostře
nebo je v háji regulátor , možná jen visí uhlík/y
kontrolka nesvítí proč ?
svítí ti mazání ?
buď je prasklá (to by se altík mohl nabudit i sám) , rychle ji vyzkoušíš tak že zapneš klíček do polohy 1 a drát(slabý) na altíku vytáhneš z konektoru a připojíš ke kostře
nebo je v háji regulátor , možná jen visí uhlík/y
-
Hans.K - FK
Který slabý drát?
No proč nesvítí fakt nevim,nejsem automechanik či autoekeltrikář, takže zjišťování příčin není zrovna lehkej úkol.
Koukal jsem a na regulátoru,kde je chycenej do altíku,chybí jeden šroub,tudíž to možná nesedí jak má. Jak sedá demontovat ten regulátor,abych nějak nepoškodil uhlíky nebo to tam nevráil špatně?
Mazání svítí,dobíjení nesvítí.
Edit: Drát jsem zkusil připevnit pomocí plíšku na kostru (jelikož je opatřen plastovou koncovkou),a výsledek je takový že žárovka nesvítí.
No proč nesvítí fakt nevim,nejsem automechanik či autoekeltrikář, takže zjišťování příčin není zrovna lehkej úkol.
Koukal jsem a na regulátoru,kde je chycenej do altíku,chybí jeden šroub,tudíž to možná nesedí jak má. Jak sedá demontovat ten regulátor,abych nějak nepoškodil uhlíky nebo to tam nevráil špatně?
Mazání svítí,dobíjení nesvítí.
Edit: Drát jsem zkusil připevnit pomocí plíšku na kostru (jelikož je opatřen plastovou koncovkou),a výsledek je takový že žárovka nesvítí.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
takže musíš vyměnit žárovku , najdi si v sekci palubní přístroje jak se oddělává přístrojovka
vyndání regulátoru se nemusíš bát
když ti na tom regulátoru chybí šroubek , netrčí tam drát s očkem ?
vyndání regulátoru se nemusíš bát
když ti na tom regulátoru chybí šroubek , netrčí tam drát s očkem ?
-
Hans.K - FK
Ne netrčí. Zkusím Vám to nafotit a hodit sem fotku.
hlavne, kdyz ti chybi sroubek, tak nebudou uhliky dotlacene tam, kam by mely byt. Takze vylov ze suplikou sroubek M4 a pridelej to jak to patri. Muze ti to vyresit problem...
-
frankenstein - FK
Zdravím,chtěl bych se zeptat... Začali mi na volnoběh pulzovat žarovky na palubce a nevim čím to muže být jestli regulátor napětí nebo jenom uhliky
Děkuji za rady
Děkuji za rady
uhliky se meni s regulatorem, stoji to cele asi 200Kc, vymen a bude vse v poradku. Ted jsem takovy regulator menil kamosovi.Nahodile blikajici svetla, diky nahodnemu dobijeni to i trhalo s volnobehem. Byl asi mesic starej, prej made in england. tak nevim..
-
Hans.K - FK
Tak to bylo regulátorem,jak tam chyběl šroub a nedoléhalo to jak by mělo,tak se jeden ulík upálil a druhej taky. Takže novej regulátor za 300 a už to zase funguje..... 
-
kwasihrach
Ahoj všichni.
Prosím Vás o radu. V prosinci mi dělali těsnění pod hlavou a od té doby mám problémy se startovaním. Když mi auto stojí přes noc u baraku a ráno ho chci nastartovat tak s Tím mám docela valké problémy. Ono to chytne ale po chvilce se víkon začne stracet, začne škubat a nakonec chcipne. Když je zahřaté tak to nedělá prosím poraďte mi někdo. Nevěřím že by to bylo normální když to začlo dělat až po opravě. Servismen co mi to dělal, říká že to je normální věc, ale mi se to jako laikovi jako normalní věc nezdá :hlava: . Mockrát děkuju za info. Kvasi
Prosím Vás o radu. V prosinci mi dělali těsnění pod hlavou a od té doby mám problémy se startovaním. Když mi auto stojí přes noc u baraku a ráno ho chci nastartovat tak s Tím mám docela valké problémy. Ono to chytne ale po chvilce se víkon začne stracet, začne škubat a nakonec chcipne. Když je zahřaté tak to nedělá prosím poraďte mi někdo. Nevěřím že by to bylo normální když to začlo dělat až po opravě. Servismen co mi to dělal, říká že to je normální věc, ale mi se to jako laikovi jako normalní věc nezdá :hlava: . Mockrát děkuju za info. Kvasi
rozhodně to nemá nic společného s dobíjením,to může být spíš nějaké čidlo (teploty vzduchu atd...)
-
nebulus - FK
Možno mu padá nafta. 
Zdravím,vče se stal kamarádovi problém jeil,jsme feldou,altík magneton 70 a najednou auto chciplo a bylo uplne hluchy nic nešlo,zastavilisme a sliseli bublání, otevreli kapotu a ulpne mu varila baterka a kabely horký tak se mu povedlo stáhnou - pol z baterky a byl klid,pak jsem prisli na to že nejvic varici byl atík a kabel od neho doma jsme zjistili ze se nejka proslehla izolace mezo B+ svorkou a kostrou,nebo jestli dioda nevim vymelili jsme můstek i s izolaci a je vše ok,akorát mě napadlo že by bylo dobrá dát na kabel baterka altík pojistku,nevim,kdyby se mu nepovedlo strhnot to oko,jesli by ta baterka nebouchla byl to desnej pohled,myslel jsem bud pojistku nebo tohle http://www.ahifi.cz/sinus-live-jistic-as-60-a.html co myslíte?sám se divím že tam něco není od výroby
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Možná je tenhle lepší
http://www.nejprodavanejsipneu.cz/odpojovace
http://www.nejprodavanejsipneu.cz/odpojovace
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

zdravím, chtěl bych se zeptat mám 2 roky bezudržbovou baterii 60Ah,minulý tyden sem si hrál s autem rádio hrálo asi 2 hodiny se subwooferem,pak jsem jeste steloval skolon svetel bez motoru,sem jsem na jídlo a zmeril baterii měla 11.4V,pak jsem potreboval rychle jet,a auto chytlo bez problému startér tocil jako by byla plne nabítá,kdyz jsem prijem domu rek jsem si ze ji dam na nabíječku,nechal jsem jí tam 4 hodky uz bylo slyset ze pobubláva ale byl vecer tak jsem ji vypnul,ted jsem po 3 dnech baterii zmeril a měla 11,7V je to normální nebo ne? auto startuje perfektne,jen nevim jestli baterka nemusí mit alespon tech 12V klidový proud vozu jsem nameril 30mA
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
je uzavřená nebo se dá dolévat ?
no puvodne vypadala,ze jde dolevat,ale jak jesem vzal za ten jakoby kryt,tak jsem zjistlilze tam mel byt na pevno
,tak jsem ji dolil a pak zpet dal plexisklo,uz to mám tak rok,tak nevim jinak auto pri jizde dobíjí 13,8-14,2 dle zátěže,v zimě pohoda startovala dobre vždy tak nevim muziku se sw udrži pri strední hlasitosti tak 7h
-
nebulus - FK
Daj batériu na záťažový tester, pokiaľ sa to priblíži na 9V pri záťaži 150A, tak pomaly pozeraj po novej.
testr nesezenu,ale v hají zas tak nebude,když startuje perfektne a to starter veme skoro 100A ,a -20 startovala taky dobre,spis ji zkusim o vikendu poradne nabít celý den a pak treba za 2 dny zmerim mimo auto kolik by pak mela mit kolem 12,5V ?tipuju
-
nebulus - FK
Tester majú tam kde predávajú batérie a testujú to často zadarmo. Alebo si zmeraj napätie pri štarte a je to.
tak vcera mi to nedalo,a vzal jsem merek do prace ze zmrim batrku na sluzebacich,octavia baterka 4 roky stara 11,5v ,fabia baterka rok a pul 11,6v,obe aute den predtim jeli asi 50km,tak nevim asi to bude ok,nebo mi blbe meri merak
Dnes jsem měril baterku při startu,auto nejelo 3 dny bateri 11,7V ,pri startu 10,1V
-
big.jedla - FK
okolo 12,8V má plně nabitá baterie
ALE nejde o napětí na baterii ale o kapacitu/zatížitelnost. Klidně i baterka co má 10V může v pohodě startovat v případě, že v záteži bude mít stále 10V a neklesne to ani o Ň
Jde i o přenost měřáku... rozdíl 12,8V a 11,5V je odchylka 11% a taková odchylka pro některé čínské měřáky je docela normální
říkám tomu inidkátor napětí místo voltmetr.
Mimochodem když se baterie v měřáku blíží konci, tak odchylka narůstá do fakt velkých hodnot. Jinak to člověk ani nepozná, displej svítí pořád stejně ale prostě měřák kecá. Po výměně tužkových baterií zase vše v pořádku.
ALE nejde o napětí na baterii ale o kapacitu/zatížitelnost. Klidně i baterka co má 10V může v pohodě startovat v případě, že v záteži bude mít stále 10V a neklesne to ani o Ň
Jde i o přenost měřáku... rozdíl 12,8V a 11,5V je odchylka 11% a taková odchylka pro některé čínské měřáky je docela normální
Mimochodem když se baterie v měřáku blíží konci, tak odchylka narůstá do fakt velkých hodnot. Jinak to člověk ani nepozná, displej svítí pořád stejně ale prostě měřák kecá. Po výměně tužkových baterií zase vše v pořádku.
To je skutečně tím,že je ta baterka v zátěži.To znamená řídící jednotka,centrál,alarm,rádio,atd.Až přijedeš autem příště,tak hned po jízdě odpoj baterku.Až ji půjdeš za dvě hodiny nebo za půl dne změřit,určitě bude mít naprázdno 12,5-12,6 V. 
No más pravdu,bere to cca 30-35mA když auto stojí,ale zjistil jsem že je to multimetrem,za 2 stovky,pucil jsem si v práci pořádny za 12tis kč i s novou kalibrací,a auto stálo 2 dny a na baterce bylo 12,2V ,po nastartování bez zátěže,alternátor magneton po kompletní repasy 14,4V,svetla,větrák na 2, přední zadní mlhy výhřev zad.okna na volnobeh 12,6V pri 1500 ot motoru 14,1V,na včech kabelech nalisovaná nová oka,očištěná kostra,vše utaženo mosaznými šrouby
-
standa
Prosím o radu Felicia 1.3 MPI , Baterie 62 A/h a 90 A alternátor magneton nabíjel mi dobře při zátěži světel na volnoběh 13.4 - 13.6 a od 1200 - 1300 ot. už 14-2 - 14.4 . Najednou se stalo to , že při vypnutém klíčku mi začalo svítí mírně kontrolka nabíjení . Po zapnutím klíčku auto vklidu nesvítí nabíjení , ale při nastartování auto nabíjí od 1000 ot méně než předtím jen 12.5 - 13 V a od 1300 - 6000 ot zase normálně 14.4 V vše v zátěži . Při výměně regulátopru za silnější v nižších otáčkách stejný výsledek a v 5000 ot 15 V ( tak jsem dostal od výrobce silnější regulátor na přání je to hodně už 15 V , nebo může být problém a v čem, - chcci kupovat baterii stříbrný elektrody tu lepší ) . Pak najednou po 30 min se to srovnalo a kontrolka začala fungovat jak má , ale na volnoběh stále málo proudu 12.5 V ( DŘÍVE TO NEDŠLALO na volnoběh ) i při třetí výměně regulátoru a od 1200 ot vše zas jak má OK 14,2 - 15 V podle regulátoru jak je seřízen firmou magneto který dám
-
standa
Tak jsem se pustil znovu dneska na nabíjení Felicie vis článek podemnou jaký mám problémy a dělal zdvojení kostry , vše čistil atd..Mám doma 3 regulátory a všechny se chovají stejně na volnoběh , jeden seriový max. 14-14.2 V , druhý a třetí jsou naladěny na maximum od PAL Magneton 14,5 a 14.9 V na nový typ baterky . Při 1100 ot a při rozsvícených světlech to nabíjí ještě 13.8 V . Pokud ale otáčky klesnou pod 1100 a méně větší volnoběh jinak řečeno tak Volty spadnou na 12 V. ale kontrolka nabíjení se nerosvítí. a to je ten největší problém .Dříve jsem měl na volnoběh pod 1100 ot už s rozsvícenýmy světli 13.5 - 13.9 V . a ted najednou 12. V .Dále když zapnu vše na 100 % ( topení , světla mlhové , vyhřívání , stírače atd najednou ) tak do 2000 ot jsem na 13.- 13.2 V a po 2000 ot hned na 14 .2 V a více podle regulátoru. STÁLE TO MÁ MÁLO PROUDU v nižších otáčkách se mi zdá . prosím kde je asi chyba , že by odešla Dioda , přechodák atd ?|Prosím o odpověd i na adresu 3389@blatna.net nebo zde .
-
nebulus - FK
Pokiaľ svieti dobíjanie pri vypnutom kľúči, tak je to najskôr dióda.
-
jopo166 - FK
V tomto dlhom vlakne bOla spominana nabijačka s tesca ja som asi pred 5 rokmi presne taku kupil FILSON 4A mal som znou však problemi a bola 2 krat rozberana prvikrat nechceli svietiť diody v nabijačke bolo plno studenich spojou tak som to všetko pocinoval nabijačka bola funkčna po dlhšom čase som ju pripojil na baterku a začala sa roztapať izolacia na kabloch tejto nabijačky kable idu z nej zo spodu kable sa prelomili a spojili sa tesne na spodu tam kde vychadzaju z nabijačky kable som vymenil a nabijačka nabija.Jej nabijanie je však velmi pomale nabijam nou baterie 44Ah a 55aH vedšu by som znou nabijal asi tak za tižden.Nabijačka podla mna doda maximalne 3A prudu ma regulaciu a po každej zhasnutej diode nabija nižšim prudom po zhasnuti 1 diody prudom 2,8A po zhasnuty druhej diody prudom 1,8A Aa po zhasnuti tretej diody prudom 800mA merane multimetrom.Ma male trafo poddimenzovane ktore sa strašne hreje cez noc si ju ani velmi nedovolim nechať zapnutu stala 10e.Baterku 44AH nabije za 1,5dna ked je uplne vybita aspon moja vychdza znej napetne 13,3v-13,6v.Mal som aj ine nabijačky doma take komunisticke a aj ruske nabijaju ovela richlejšie no ved za 10ečiek sa ani vela čakať nedalo .Som znou spokojni za 10ečiek som ani tolko nečakal .
- HeavySmoker
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj potřeboval bych poradit. Repasuju tu altík magneton 90A a nejde mi vyndat rotor z předního víka. Ložisko má vakl tak ho chci vyměnit. Už jsem to i nahříval horkovduškou a pořád nic. Je tam nějaký fígl? Případně pokud by jste někdo věděl jaké je tam ložisko? Nechá se použít regulátor z 70A verze? Díky Honza
- HeavySmoker
- Kontaktovat uživatele:
Tak ložiska už jsem vyřešil. kdyby to někdo hledal tak jsou stejná jako u magnetonu 70A čili 6303 a 6201 obojí s krytím 2RS a vůlí C3. Akorát bylo ložisko v předním víku zajištěno proti vylisování několika důlky. Ale pořád mě zajímá použitelnost regulátoru z 70A verze do 90A verze.
Díky
Díky
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
mělo to by to bejt zaměnný , páč to reguluje buzení dle napětí sítě , výstupní proud s tím nemá nic společnýho
-
gla
Dobrý večer, potřebuji radu mám nový alternátor, nově namontovaný. Při vypnutém klíčku, svítí kontrolka dobíjení. Během nastartování motoru zhasne a vše je v pořádku. Můžete někdo poradit? Vyčetl jsem, že se může jednat o vadnou diodu, ale alternátor je fungl nový a ještě kupovaný přes internet :-( Nemůže to být něčím jiným? Pokud jde o diodu je nutné tuto poruchu nějak odstraňovat?
pokud svítí kontrolka tak to je vetšinou dioda,pokud jsi koupil ten čínskej tak se ani nedivím,problem lze odstranit,ale je novy takže reklamace,navic to znamená že ti to vybíjí baterii ne jen že svítí kontrolka,ale nejakej proud z baterky ti de i do altíku kterej se nejspis trochu hreje
-
gla
Rozumím, díky za odpověď. Již vyřizuji reklamaci a měním za originální kousek :-)