Moje felda je rok výroby 1995. Můj problém tkví v nedobíjení paterie při nastartovaném motoru. Baterie je rok stará (AKUMA komfort). Po zapnutí motoru jsem měřil napětí na baterii a ta byla 12.22V na alternátoru (plus jsem přiložil na přišroubovaný kabel a mínus na kostru) myslím okolo 14.4V. Při zapnutí světel a přidání plynu se napětí na baterii nemění, ale lehce klesne. Anglán v servisu říkal, že je to alternátor. Na tom jsem měnil uhlíky rok zpět za nové(takové ty co tam přijdou zandat v tom kovovém pouzdře na dva šrouby). Taky jsem zkusil odpojit baterii při nastartovaném motoru. Samozřejmě zdechnul. Na baterii se mi podaří tak 8x nastartovat a dojet po městě.
Byl jsem tady v Anglii na vrakovišti a našel jsem tu feldu s novou tváří. Motor 1.3 jako já. Tak jsem z ní vyndal alternátor a po drobné úpravě uchycení do motoru jsem ho namontoval. Zapnul jsem motor a altík dával zase něco přes 14V a na baterii stále 12.2V. Jinak tel altík co jsem koupil vypadal jako nový. Nevíte náhodou co s tím? Možná jsem ho špatně zapojil. Nevím. V průběhu dne přiložím fotky. P.S. Ve středu se potřebuji dostat z UK do CZ.