asi mírně prokluzující spojka
-
G30RG3 - FK
asi mírně prokluzující spojka
Když zrychluju při zařazeném 2 rychlostním stupni tak asi od 2000 otáček citím jak se třepe volant citím to i v pedálech a chvěje se mi otevřené okno na 3 to skoro necítím na 4 taky ne dokud dosáhnu tachometrové rychlosti 80 pak začínají mírné vybrace kvůli kterým rezonuje přístrojová deska a když pustím volant tak se třepe a ručička tachometru už od rozjezdu poskakuje asi 2mm nahoru a dolu. Kola jsou vyvážená povolil sem dokonce i ten šponovák co je u převodovky takže spojka zabírá trochu dřív než když sem to pošteloval před tím zabírala až skoro uplně na konci. Známý tvrdý že to mohl dělat přítlačný kotouč. Předem děkuji za odpovědi.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: asi mírně prokluzující spojka
Trošku hodně zmatených informací.
Vysleduj rychlost popřípadě otáčky motoru při které to dělá u jednotlivých rychlostních stupňů.
Spojka se na feldě nešteluje, šteluje se pouze výška spojkového pedálu ±2mm rozdíl oproti brzdovému. Rovněž, když prokluzuje spojka je to slyšet, že motor jde do otáček, ale nezvyšuje se rychlost. Mohl by se utrhnout přítlačák, respektive sluníčko, ale to by bylo slyšet, kovový rachtavý zvuk.
Pokud ti auto vibruje od určité rychlosti nahoru, bude to nejspíš pneu, disk nebo poloosa. Nevymetl jsi nějakou díru, nenarazil na obrubník ap.? Co pneu nejsou staré nemá některá bouli?
Zkus dát přední kola dozadu a zadní dopředu, tím zjistíš, zda to dělá kolo nebo je problém na autě. Hlavně musíš všechno vysledovat co se děje v jaké rychlosti, co se děje v závislosti na zatáčení, brzdění akceleraci auta. Tohle všechno je důležité, jinak ti nejde poradit.
Vysleduj rychlost popřípadě otáčky motoru při které to dělá u jednotlivých rychlostních stupňů.
Spojka se na feldě nešteluje, šteluje se pouze výška spojkového pedálu ±2mm rozdíl oproti brzdovému. Rovněž, když prokluzuje spojka je to slyšet, že motor jde do otáček, ale nezvyšuje se rychlost. Mohl by se utrhnout přítlačák, respektive sluníčko, ale to by bylo slyšet, kovový rachtavý zvuk.
Pokud ti auto vibruje od určité rychlosti nahoru, bude to nejspíš pneu, disk nebo poloosa. Nevymetl jsi nějakou díru, nenarazil na obrubník ap.? Co pneu nejsou staré nemá některá bouli?
Zkus dát přední kola dozadu a zadní dopředu, tím zjistíš, zda to dělá kolo nebo je problém na autě. Hlavně musíš všechno vysledovat co se děje v jaké rychlosti, co se děje v závislosti na zatáčení, brzdění akceleraci auta. Tohle všechno je důležité, jinak ti nejde poradit.
-
G30RG3 - FK
Kola jsou zánovní ale před týdnem jsem je nechal vyvážit ty jsou v pořádku. Jak už sem psal okolo 2000 otáček až do 2500 při zařazené 2 rychlosti to dělá silnější vibrace ale jen při zrychlování když jedu stálou rychlostí tak je auto v klidu a pak až když se rozjedu nad 80km/h tak rezonuje palubovka pořád stejně je jedno jestli jedu na rovné nebo rozbité silnici.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pořád si to nepochopil, pleteš otáčky a rychlost, z toho to nejde vysledovat, musíš to vysledovat buď při otáčkách nebo při rychlosti. Pokud to dělá, když je auto v tahu, mohl by to být i homokloub.
A i zánovní vyvážené kolo může být nakoplé a házet.
A i zánovní vyvážené kolo může být nakoplé a házet.
-
G30RG3 - FK
Homokineťák mě taky napadnul ale to by se třepalo i při brzdění motorem a při tom to nedělá jen když zrychluju na dvojku
-
nebulus - FK
Mne vnútorný homokineťák robil trasenie volantom iba pod plynom a okolo 100km/hod.
A raz som dal vyvážiť kolesá a bolo to horšie ako predtým, takže nie všade to robia dobre
Raz sa mi volant sám trepal hlavne v nízkych rýchlostiach a boli to šišaté gumy.
A raz som dal vyvážiť kolesá a bolo to horšie ako predtým, takže nie všade to robia dobre
Raz sa mi volant sám trepal hlavne v nízkych rýchlostiach a boli to šišaté gumy.
-
G30RG3 - FK
u toho převážení pneumatik sem byl navíc to dělal známý který má pneuservis a dobrou pověst a navíc třepání se razantně zmírnilo po vyvážení kol ale nezmizelo a zjistil sem že levá poloosa (z pohledu řidiče) se hýbe asi 2mm s ní můžu hýbat směrem k motoru a od motoru ale pravá poloosa nejde posunout může to být způsobeno tímhle?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
vyvážená jetá pneumatika , nemusí být kulatá , to totiž nevidíš a stroj to nepozná
proto opravdu začni od nejjednodušších věcí , tj. přehoď kola
proto opravdu začni od nejjednodušších věcí , tj. přehoď kola
-
G30RG3 - FK
minulý týden mě nabořil blbec s dodávkou nic vážného jen vyměním dveře ale teď se auto třepe i na 3 kvalt když zrychluju když přeřazuju tak nee takže to nejsípš bude ten homokinetický kloub
-
G30RG3 - FK
Dnes jsem přehodil zadní gumy za přední a když byl předek ve vzduchu tak sem nastartoval a zařadil 5 kvalt. Zvedl jsem kapotu a první co jsem viděl bylo to že homokinetický kloub je zespodu promáčklý manžeta se divně kroutila celé to vydávalo prapodivné zvuky. Jel jsem to projet a výsledek mě nepřekvapil pořád stejné vibrace.