spojka zabírá moc vysoko
-
Petan21 - FK
spojka zabírá moc vysoko
čau lidi mam takovej problém že mi tejden stará spojka zabírá moc vysoko přitom pedál je ve stejný poloze s brzdovym pedálem možná o něco malinko níž nevíte někdo co by se na tom dalo eště poštelovat? Díky za odpověď
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: spojka zabírá moc vysoko
Poštelovat se nedá nic. Klasický problém dílů z druhovýroby - nejsou dodrženy rozměry a tak když už to jde namontovat, tak to nefunguje úplně dokonale.
- Nixik
- Kontaktovat uživatele:
Jak to, že se nedá nic poštelovat? V motorovým prostoru je vyvedené lanko, kde se spojkový pedál seřídit nechá.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ano, ovšem šteluje se pouze pedál ( ±2mm oproti pedálu brzdy), nikoliv chod spojky.
Mám stejné zkušenosti, jako Atnar, proto spojku jedině Sachs a vždy bez problémů.
Mám stejné zkušenosti, jako Atnar, proto spojku jedině Sachs a vždy bez problémů.
- Nixik
- Kontaktovat uživatele:
Tak aspoň vím, že až budu měnit, tak je lepší si připlatit 
-
Petan21 - FK
podle toho co jsem platil (ted nevim jestli to mužu ještě říct ale kamarádovi) co mi tu spojku měnil tak by to měla být sachs, ale jak to tady čtu tak to dám někam do servisu skontrolovat jestli je to pravda.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To nijak nezjistíš, jakou máš spojku, musela by jít převodovka dolů. Ono je i důležitý, zda jsi měnil jen lamelu nebo komplet celej set lamela, přítlačák, ložisko.
Stává se, že se nová lamela se starým přítlačákem nemají rádi a auto při rozjezdech cuká nebo špatně zabírá. U feldy to je otázka pár korun, nevyplatí se zde šetřit.
Stává se, že se nová lamela se starým přítlačákem nemají rádi a auto při rozjezdech cuká nebo špatně zabírá. U feldy to je otázka pár korun, nevyplatí se zde šetřit.
-
Petan21 - FK
měněný je komplet všechno jenom by mě právě zajímalo jestli tam je to co jsem zaplatil, uvidím jestli se to časem srovná mam po výměně najeto ani ne 500km
Samozřejmě SACHS,nebo LUK.Obojí výborná kvalita.
-
Sruty22
- Kontaktovat uživatele:
Já tam mám SACHS komplet celou sadu a zabírá to až na vrchu...
https://www.flickr.com/photos/127894722@N07/
- potkaj se dva..křižovatka dva pruhy....semafor...červená.....start !ruská ruleta, zelená...jede se deset,dvacet,dvojka přes třicet a trojka na čtyřicet.....pade ! ....votáčky dva,skoro tři litry..holky na chodníku mi hážou kalhotky....