svíčky/ztrata vykonu/motor hučí

Simos 2P
135M, 136M
NWM - FK

svíčky/ztrata vykonu/motor hučí

Příspěvek od NWM - FK »

zdravim, koupil jsem si na felicii 1.3MPI 50kw svičky BOSH (presnej nazev ted nevim sou jednobodovi a stali asi 65kč/ks) ze začatku to jelo celkem dobře ale asi tak po tejdnu cejtim tak 50% ztratu vykonu na jedničku se sotva rozjedu jak kdyby vsechen vykon nekam utikal a příjde mě že motor ve vyšich otačkach nezdravě hučí takovim hlubokym tonem jak dkyz o sebe neco dře, nevim čim to muže bejt napadli me svičky když to začlo kratce po jejich vyměně tak sem je vymontoval a vsechny sou černý jako uhlí což by asi bejt neměli (nekde se slyšel ze by meli mit cihlovou barvu a do ty to ma hodne daleko), poradi me nekdo v čem muže bejt problem? proc sou zhruba po 300km spálený a jestli to muze mit vliv na to hučení a popřipade jaky bych si tam měl pořidit (znacku, počet elektrod), diky za odpoved
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: svíčky/ztrata vykonu/motor hučí

Příspěvek od ferdamravenec »

svíčky jsou černý nebo černý zaolejovaný ?
jakou barvu má kouř z výfuku ?
mohlo by to být přesycováním motoru , tj čidla teplota vody , teplota a tlak vzduchu , klapka
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

První věc, co je to za svíčky - potřebujeme vědět přesně typ. Můžou bejt jen nevhodný pro MPi. Další věc, lambdasonda - zkus odpojit jestli to nepojede líp. Zkontroluj výfuk, jestli není ucpaný, to dokáže sežrat 3/4 výkonu (jestli někde nesyčí pod tlakem). Normálně bych zkusil načíst paměť závad a okamžitý hodnoty z čidel, ale kabel asi nemáš.

Kdybys měl nějakýho známýho s MPi, bylo by to snadný - zkusit vyměnit čidlo teploty vody, MAP senzor, lambdasondu, snímač klikovky, pro jistotu svíčky, zapalovací lištu...
NWM - FK

Příspěvek od NWM - FK »

no ty svíčky sou čiste černy a suchý, jinak zapalovaci listu sem nedavno menil, termostat mam taky novej (FEBI, pro upřesnění na autokelly se da najit pod tihmle kodem "FB 17902" ) je teda fakt ze sem ted jel do kopce a to auto tak ztratilo vikon ze sem musel na 2ku (jel sem asi 30) behem 2 minut sem mel teplotu motoru 110 a vyvařila se me vsechna voda ani sahara to nezvladla schladit což asi neni normalní, mysliš ze by špatny čildo teploty mělo vliv na vykon? to by me nikdy nanapadlo spojovat tyhle 2 veci, vejfuk je v poradku, klapka vycistena a nastavena, jiank diagnostika hlasi ze zadnej problem neni, tak já nevim
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

vyvařila voda .......... co po doplnění ? mizí ? jaký je kouř z výfuku ? ohřívá se to normálně ?
NWM - FK

Příspěvek od NWM - FK »

doplnil jsem to mezi rysky jak se ma par kilaku sem najel asi centak vody zmizel ale jinak v pohode ted uz to drzi hladinu, jinak pri nastarnotivani trocha biliho kouře, jinak snad ta felina ani nekouří
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

pokud ti bude ubyvat voda a teplota motoru litat a prehrivat se tak pak min tesneni pod hlavou ale ty svicky asi taky nepatrej do tohodle motoru u Mpi by mely byt 3 bodovy a ne jednobodovy ty jsou do BMM. Ale napis presny znaceni nebo si to najdi na netu a budes taky hned moudrejsi. ;)
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

I prd velebnosti, jednobodový můžou taky bejt v MPi, ale musí to bejt správnej typ. Taky mám jednobody a lítá to, že TDička chytaj komplex méněcenosti. Že je tam vícebodový vstřikování ještě neznamená, že tam musí bejt i vícebodový svíčky - ty věci spolu nesouvisí.
Jestli ubývá voda, tak těsnění pod hlavou je jasný. Jen si nejsem jistý jestli to je důvod, že to nejede. Co vím, tak motor většinou i s fouklým těsněním jede skoro stejně, tak dramatický úbytek výkonu je minimálně podezřelý. Opravdu je ten výfuk v pořádku? Ono na něm z venku není vidět nic, já to měl taky a lezl jsem okolo toho 2 dny než jsem na to přišel - do kopce jsem jezdil o dvě rychlosti níž, jinak to nešlo.

Od Bosche by podle jejich katalogu mělo do MPi být tohle:
:arrow: FR 7 DP
:arrow: FR 7 DC+
:arrow: FR 78

-jestli mají v pořádku obrázky k produktům, první dvě jsou jednobodový a poslední čtyřbodová.
Odpovědět