Zadní blatník problém :(

karoserie, narazniky, skla atd.
chuliando - FK

Zadní blatník problém :(

Příspěvek od chuliando - FK »

Zdravím

Připravuji auto na STK ale mam narazil jsem na velký problém u zadního blatníku bylo to tam trochu bourané(ťuklé) a když jsem sundal plastový lem málem jsem se zděsil prosím o radu co se stím dá udělat ? Děkuji

FOTO ZDE : http://chuliando.rajce.idnes.cz/nastenka/#
bobas
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadní blatník problém :(

Příspěvek od bobas »

vyvarit nebo na ekolikvidaci,ne vazne,jedine vyvarit jinak bych do toho nesedl,to je mega shnily...
Orcus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orcus »

Klasika, když se to ještě přeplácne plastovým lemem, tak to dopadá takle. Vyvařit pořádně a hlavně se nebát to vzít víc. Lepší pořádně, na zdravej kov, než za 1 zimu znova. :hlava:
Hrdý majitel Škoda Felicie Combi Kit car aneb co je z kitu, nerezne. :)
chuliando - FK

Kamarád by mi to vyvařil s COčkem ale nevím jak se to dělá kde vést řez a s čeho vyrobit náhradu na přivaření prosím o podrobnější info děkuji
Orcus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orcus »

Na to tu jsou znalější než já, vím jen to že se bude bodovat a lemy sezenes na netu. Vhodný bude i upravení názvu tématu třeba na "Jak vyvařit zadní lemy?" nebo tak nějak. Tak si toho všimnou ty co tomu rozuměj. Taky tu na to je víc témat, chce to jen hledat.

http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 18&t=30396
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 18&t=22205
Hrdý majitel Škoda Felicie Combi Kit car aneb co je z kitu, nerezne. :)
chuliando - FK

Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

No to k tomu budeš potřebovat .... ale stačit ti to nebude
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
chuliando - FK

A co budu potřebovat dál?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Plechy ? ... nevim jak moc to máš zrezlý, ale chtělo by to vyříznout určitě víc než aby ti to tenhle plechovej lem nahradil.

Nejjednodušší bude zajít za nějakym klempířem :P .
A nebo pokud ti na tom autě tak nezáleží a chceš projít jen STK tak na to zpátky nalep plastovej lem díru zalep nějakym třeba skelným kitem a zastříkej barvou ze spreje :P ...
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
chuliando - FK

Dobře pujdu tedy do toho ten plechovy lem sem objednal , říznu to flexou tak aby to bylo při sváření za co chytit popřípadě bych ten plech toho lemu prodloužil nějakym jinym plechem. Chtěl bych se ještě zeptat nebude to mít nějaké následky když se to bude svařovat COčkem ? slyšel jsem že když se na auto šáhne CO tak do dvou roku to začne total hnít tam kde se vařilo , muže se to svařit normálně zvenku či zásadně zevnitř ? Děkuji za odpoved
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

obávám se že zevnitř se tam nedostaneš :lol: .nejdřív to jen zaboduj a pak postupně vař ale opatrně ať se to moc teplem nekroutí .
Po zavaření klasika broušení odmaštění základ tmel atd . Po zaschnutí a vytvrdnutí laku zevnitř pořádně vystříkat něčím mastným na ochranu poroti korozi (resistin, ML atd )
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
chuliando - FK

Tak jsem vzal flexu a uřiznul jsem to , nyní počkám na tu novou náhradu podle té to ještě zbrousím a heftnu to tam myslím že to pujde dobře co myslíte ?

FOTO ZDE http://chuliando.rajce.idnes.cz/nastenk ... ie0193.jpg
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Ta buchta musí jít dolů ! a co ten poběh ten necháš a práh je taky díravej ten lem nejde až dolů měl jsi počkat až dorazí .
A budeš ještě jak tak koukám potřebovat dost velký kus plechu :)
a ještě budeš řezat u dveří . ;)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
chuliando - FK

Zítra mi dorazí ta náhrada tak to ještě upravim a seřiznu ...ale chtěl bych se zeptat na ten plech kterým to ještě budu muset zadělat. To má být jako normální obyčejný plech nebo nějaký speciální? ... A ty prahy mam potom zadělat jak až to uříznu taky nějakým plechem nebo něčím vycpat a zaplnit ?
woko

Příspěvek od woko »

prodává se podběh zvlášť, a pak minimálně 2 druhy lemů. čili vem ten vyšší, uřízni to podle něj, s podběhem to samý, a když budeš mít někde ještě rez, tak to natvaruj z tabule plechu. práce bez kytování a laku tak na den, pokud nejsi klempíř. (když jsem viděl, že to měl můj klempíř za 2 hoďky i s cigárem, tak jsem jen čuměl)
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
chuliando - FK

Měl bych jeden dotaz dají se ty zadní lemy nějak sundat jako ty přední ? že bych to navařil u někoho abych nemusel převážet celý auto
PINY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PINY »

Nedaji vari se to na aute.
Škoda Felicia červená romantická, r.v.1995, 1.3 bmm 50kw
VW Sharan Stríbrňák. r.v.2001, 1.9PD 85kw najeto přes 500 000km
chuliando - FK

no toho sem se bál ......ještě bych potřeboval poradit ,budu objednávat TLUMEX na ošetření spodku bude stačit 2KG nebo radši 4KG kýbl ?.....Můj plán je dát feldu komplet do karbonové folie ....celý auto mam vybroušený na plech ....stačí když na to dám jenom plnič nebo k tomu ještě základní barvu 800vodní šmirgl a brousit ?:)
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

4 kg. A co tak koukám na fotky, zamysli se, zda má cenu do takto sežraného auta cpát peníze...
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
woko

Příspěvek od woko »

nejdřív se dává základ a pak plnič, stačilo číst.......a nemusíš, plnič je sám o sobě protikorozní......ideální je zinková základovkam nešla mi sundat z ničeho a to jsem jí z rukou drbal 3 neděle, když jsem pak natíral krycí barvu, tak jsem z rukou sundal jen tu krycí a základovka prostě odrostla
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
chuliando - FK

dobře díky tak ja to jdu objednávat , vemu teda plnič a ten tlumex 4kg základ v garaži mam ještě budu muset hodně kitovat , poradte mi jakej kit mám vzít , kvalitní a aby ho bylo hodně potřebuju na ty lemy a zadní vrata.....dále potřebuji něco udělat s prahama v těch se vůbec nevyznám....byli i nějak opravované na vrchu je nějakej jakoby gumoasfalt pod tím montážní pěna a pod pěnou velkej plech kterej vypadá docela nově ....co s tím ? diky za odpoveď
Vasek

Příspěvek od Vasek »

tmely kupuju v Tetě, myslim že od firmy PolyTmel. Kvalitou mi vyhovujou. Doporučuju nekupovat je v Obi (a podobných), tam je mají cca o stovku dražší. Jestli budeš tmelit nějaké větší díry, tak kup se skelnym vláknem. Ty jemnější budeš asi taky potřebovat, ale záleží, jak chceš, aby to vypadalo.
Za mně taky nedoporučuju matlat tlumexem celej spodek, protože:
1. Ačkoli na plechovce píšou, jak je to supr, spousta lidí ti potvrdí (já taky), že netrvá dlouho a v nátěru se udělají drobné praskliny. O ochranné fci takovéto bariéry dost pochybuju.
2. Podle mě je zbytečný podvozek čimkoli natírat, protože vrstva plastizolu je silná dost a i po letech dobře drží a nepraská. A pokud se někde loupe, je to způsobený korozí plechů, což tlumex nezachrání, jen to chvíli nebude vidět.
3. Bod 2 se vztahuje pouze na části pokryté plastizolem, ostatní ocelové části si ochranu zaslouží.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
PINY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PINY »

Cau Ja osobne pouzivam toto : http://www.autolaky-eshop.cz/product/hb ... i-vla/1480
http://www.autolaky-eshop.cz/product/hb ... m_1kg/1564

Kdyz pujdes primo do autolaku tak tam to byva levnejsi aspon u nas to tak je.

Jinak s prahama to bude drbacka jestli jsi to nikdy nedelal.Dodelavat uhnila mista prahu aby byly pevne a vydrzeli zvednuti heverem tak si s tim musis vyhrat.Nahod fotku tech prahu jak vypadaj pak se da neco radit.Jinak kdyz to mas spravne vyvareny tak kitu potrebujes minimalne.
chuliando - FK

¨Díky za rady kluci , už mam vše nakoupený. Jinak kamarád mi dovezl uplně krásné všechny čtyři dveře na kterých neni ani drobek rezu. Tak sem se je pokusil včera vyměnit ale nešli mi vytlouct ty čepy tak sem uříznul panty na dveřích flexou a všechny sundal(ty staré dveře jsou tak rezave že už je ani nikdo nepoužije). Ted mam dotaz kde seženu nové čepy přímo na ty panty u feldy a jak mam propojit ty vodiče který vedou do dveří ? Díky ...S těma prahama , fotku bohužel nemam ale určitě je musim vyměnit jen nevím co mám přesně objednat ....určitě to bude chtít výpln prahu a samotnej práh že ? Ale je to všechno ? Kde mam práh přesně odříznout abych ho mohl sundat ? Díky
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

ad ty kabely ... dole v A sloupku po sundání toho plastového krytu josu konektory kde to jde odpojit ... pak už jen vyndat svazky
endround
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od endround »

Moje zkušenosti s tlumexem byly ze začtku stejné-prakticky hned ztvrdl a popraskal ale pak sem ho skusil pořádně naředit a rozmíchat vrtačkou a už 2 roky je pořád stejnej trochu lepí a nepopraskal
chuliando - FK

Posílám fotky prahů ,takže kluci co s tím? vyříznout a uplně pryč nebo opravit a nechat ?

FOTO 1 http://chuliando.rajce.idnes.cz/nastenk ... ie0199.jpg

FOTO 2 http://chuliando.rajce.idnes.cz/nastenk ... ie0201.jpg
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Jako s prahama zkušenosti nemám, ale vypadá to že jsou zrezlý úplně všude, nejen tam kde je díra, já bych je vyměnil...Ale počkej si na radu někoho zkušenějšího ;)
lord_sef - FK

Příspěvek od lord_sef - FK »

v tech prahach je montazni pena? jestli jo tak komplet vymenit.... tohle bys opravoval pro nic za nic
PINY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PINY »

Prahy podle fota bych urcite vymenil cele.
chuliando - FK

Jak se ty prahy vyměnují a co potřebuji koupit ? Prosím o menší návod děkuji .....chtěl bych se ještě zeptat kde mužu sehnat nové panty ke dveřím + ty čepy díky....
PINY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PINY »

Cau.
Zde mas cep http://www.autobyznys.cz/detail6786/cep ... 6u0831421a

Jinak na prahy koupis akorat prahy ten plech co mas zvenku jak se na to divas jinak vse co je vevnitr uhnile musis vyrobit a vyvarit.
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

chuliando:
prosim tě zajdi do auto dílů a ta m řekni že potřebuješ:Výztuhy prahů,prahy vnější,a možnábudeš potřebovat i vnitřní, koukni do auta pod koberec jinak kompletní plechařina se dá koupit a nebo to vyvařit plechem o síle 0,6mm
sice nevím od kud jseš ale v Hr. Královim v OBautodíly maj hodně plechařiny
str. 7 a 8
http://www.obautodily.cz/19_20-karoserie-strana7
Odpovědět