Nesvítí kontrolka mlhových světel - nejde do ní vůbec proud

tgfh_2 - FK

Nesvítí kontrolka mlhových světel - nejde do ní vůbec proud

Příspěvek od tgfh_2 - FK »

Dobrý den, dodělával jsem přední mlhová světla do svého auta, vše jsem zapojil jak se patří a to relé do pojistkovky, natáhnul jsem kabely od pinů z pojistkovky k mlhovkám, jelikož jsem toho zapojoval mnohem více nechtělo se mi kostru stříhat ze světel, vedl jsem kablík kostry s napájeným kroužkem až pod volant, kde jsem to převnil pod tu M8 matici, která drží ostatní hnědé dráty, prostě tak abych nepoškozoval ostatní kabely. Vypínač světel mlhových jsem zapojil taktéž správně, jako z výroby. Kabel, který vede od pinu z pojistkovky (hned vedle pinů pro kabely pro mlhovky) do palubovky jsem opět zapojil správně.

Problém je, že když zapnu mlhová světla, svítí jak mají, ale proud (voltmetrem změřený) na pinu, na kterém je zapojený drát pro kontrolku, vůbec neprochází, kontrolka tedy nesvítí, netušíte kde je problém?
mikka

Re: Nesvítí kontrolka mlhových světel - nejde do ní vůbec pr

Příspěvek od mikka »

Přední mlhovky jsou zapojené do svorkovnice pojistkovky BA (třetí pozice zleva, při čemž pozice č. 2 není osazena). Z pinu 8 vychází šedý drát k předním mlhovkám, z pinu 6 bílý drát do přístrojovky ke kontrolce.
Tyhle dva piny jsou v pojistkovce propojené. Takže když je na jednom napětí a na druhém ne, musí být chyba v tom propojení.
tgfh_2 - FK

Jo takhle, takže ty piny musím spojit, spojené je nemám, tak díky moc za radu, to bude ta chyba.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

nee , ty púiony se nespojují je to spojené v pojistkovce , změř jestli z pojistkovky je na pinu napětí , a zkontroluj jestli v pinu je kablík správně zamáčklý , na obou stranách
tgfh_2 - FK

zkusim to, diky.
tgfh_2 - FK

Tak je to tak, konektor pro kontrolku mlhovek nebyl v pojistkovce řádně zastrčen :-) vyřešeno, děkuji za pomoc ještě jednou :-)
Odpovědět