Bez kľúča svietia kontrolky

hanzzz - FK

Bez kľúča svietia kontrolky

Příspěvek od hanzzz - FK »

Ahojte.
Dnes podvečer som zistil že mám vymlátenú baterku. Minlú zimu už išla na doraz tak som myslel že je KO ( dnešné baterky niekedy vedia odísť bleskovo ). Skúsil som ju ale trocha nabiť a pri zapájaní ma napadlo zmerať kľudový odber. Skoro ma vystrelo keď som nameral asi 0,5A.Napadlo ma, že by to mohol byť altík tak som pre istotu odpojil všetky prívody a znova meral, zasa to isté 0,5A. Keďže som potreboval súrne ísť a auto naštartovalo tak som sa pobral s rodinou k domovu. Pri medzizastávke u svokrovcov sa už medzičasom zotmelo a ja som si všimol, že po vytiahnutí kľúča sa jemne rozsvietili kontrolky dobíjania a ručnej brzdy, potom trocha menili intanzitu svitu a svit zosilnel ale nie na plnú intenzitu ( možno preto lebo baterka nebola úplne nabitá ). Hneď my bolo jasné že sa niečo deje a preto odišla baterka. Otázka je čo to spôsobuje ak pominiem ten altík. Inak pri vyberaní kľúča s ním v poslednom čase trocha zápasím - nejde ľahko vybrať zo spínačky musím s ním vickrát otáčať, mohlo by to byť aj tou spínačkou ? Prípadne iné návrhy ?
Ďakujem za každú radu.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Bez kľúča svietia kontrolky

Příspěvek od ferdamravenec »

buď spínačka nebo voda v pojistkovce
hanzzz - FK

Příspěvek od hanzzz - FK »

Ďakujem za bleskovú reakciu.
Dnes na to nebol čas ale zajtra teda poctivo skontrolujem tú poistovku, so spínačkou ale neviem.
Ešte ma napadá, že dva dni pred tým mi na prednej sedačke samovoľne rupla v taške fľaša piva a teda celá vytiekla cez sedačku na podlahu. Tomu ale neprisudzujem žiadnu váhu, okrem toho že mi tam vonia ako v pivovare :D .
Angelss84 - FK

Příspěvek od Angelss84 - FK »

Zdravim,
mám stejný problém,vytáhnu klíček a kontrolky se po chvilce rozsvítí.Když zahýbu svazkem kabelů co vede k zapalovacimu modulu tak zhasnou.Bude asi potřeba modul vyměnit.Na co se mám připravit?V autě je imobilizer,budou s nim problémy?
Angelss84 - FK

Co to melu,myslel jsem spínací sříňku,ne modul. :lol:
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

potřebuješ vyměnit jen toto : http://www.skoda-dily.cz/eshop/6u090585 ... rinka.html
na tom obrázku je vidět dírka je taky na druhý straně , přesně proti nim je v základním tělese zámku červík , jeden shora druhý zdola , povolit vyndat přeházet kabely , a vrátit
na ten spodní je horší přístup takže jsem zdola do palubky vyvrtal díru 3mm na tenkej delší šroubovák , a měl jsem vyndanou přístrojovku
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy486 »

Na výmenu orechu spínacej skrinky nieje treba vrtať dierky do plastov :-) stačí,ak sa povolí tyč riadenia a spustí dolu (4 skrutky), potom je tam prístup k tým červíkom bezproblémový.
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
Angelss84 - FK

Díky za radu,o vikendu se do toho pustim.Takže po výměně nebude dělat imobilizér problém?
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy486 »

určite nie, s imobilizérom sa nič nerobí.
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
Angelss84 - FK

Tak to jsem rád,že to nebudu muset tahat po servisech skrz imobilizer.Děkuju za rady :thumleft:
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Kontrolky bez klíčku můžou svítit přes vadný altík .Odpojit altík.Tím se zjistí závada.
Odpovědět