Můj první servis
-
Sidgwick - FK
Můj první servis
Kamarád mě poprosil o servis na jeho felince, protože už v minulosti jsem mu pomohl s kladním výsledkem. Ale jelikož jsem felinku ještě neměl nikdy v ruce tak potřebuji poradit.
Kde se vyplatí koupit díly na běžní servis?... svíčky, filtry, těsnění...u oficiálního prodejce ve škodovce, oba, luja, elit?
čeká mě při výměně olejové vany na 1,3Mpičku nějaká zrada typu buď demontáž nápravnice, nebo přizvednutí motoru?
Kde najdu palivoví filtr?
Kde se vyplatí koupit díly na běžní servis?... svíčky, filtry, těsnění...u oficiálního prodejce ve škodovce, oba, luja, elit?
čeká mě při výměně olejové vany na 1,3Mpičku nějaká zrada typu buď demontáž nápravnice, nebo přizvednutí motoru?
Kde najdu palivoví filtr?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Můj první servis
na běžní
servis vše seženeš ve škodovce i v elitu .
zkus používat hladání při výměně vany nic jinýho sundávat nemusíš .Nebuď línej a ohni hřbet , uvidíš jak to vypadá vespod .
zkus používat hladání při výměně vany nic jinýho sundávat nemusíš .Nebuď línej a ohni hřbet , uvidíš jak to vypadá vespod .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Sidgwick - FK
jasné, ale jde mi o cenu. Netuším co stojí vzduchoví filtr ve škodovce...a dávat tam Filtron zas taky nechci, takže koukám po dobrém poměru užitek/cena
Koukl bych se, ale kamarád bydlí daleko a já auto uvidím, až za dva týdny. Tak se do té doby snažím zjistit co mě čeká a nemine...
Koukl bych se, ale kamarád bydlí daleko a já auto uvidím, až za dva týdny. Tak se do té doby snažím zjistit co mě čeká a nemine...
vyplň si bydliště pak ti někdo možná poradí konkrétní obchody
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
Sidgwick - FK
Této ceny potkám i v autorizované prodejně Škoda, nebo se jedná o internetovou cenu?
Bydlím v Pardubicích
Bydlím v Pardubicích
já kupuju všechny filtry od Manna v autokelly. Sice mi je minule skoro nechtěli prodat (že jsou zbytečně drahý
), ale tak co by neudělali pro zákazníky. Jinak po zkušenostech kupuju jen origo díly. Pokud jich mam málo, opíšu si číslo etky, dam ten papírek týpkovi co se stará o ND ve škoda servisu (a má taky feldu) a druhej den je mam na krámě. Pokud toho beru víc, kupuju na cc-autodíly.
-
Sidgwick - FK
kluci jak teda s tou vanou? Co vše k té vaně přísluší....abych věděl jaké těsnění koupit. Na felinku těsněníčka stojí pakatel
Použil jsem možnost "hledat", ale slovo (vana, olejová vana, a pod.) mi nic nenajde
Použil jsem možnost "hledat", ale slovo (vana, olejová vana, a pod.) mi nic nenajde
pro Sindgwick: Tak nevím,kamaráde. Chceš dělat servis a nenajdeš ani vanu? NO,nevím,nevím 
franci13: na vanu se ptá z důvodu, že ji nebude dělat na svim autě a holt si to nemá kde jinde zjistit. Jinak by předpokládam hřbet ohnul a pod auto se podíval.
Sidgwick: nic zvláštního nepotřebuješ. Stačí akorát nějaká gola sada a to zmíněný těsnění. Osobně doporučuju papírový, ale možná bude problém ho sehnat. Ve škodovce naposled měli jen takový jakoby lino, který (aspoň mě) zrovna ideálně netěsní.
Sidgwick: nic zvláštního nepotřebuješ. Stačí akorát nějaká gola sada a to zmíněný těsnění. Osobně doporučuju papírový, ale možná bude problém ho sehnat. Ve škodovce naposled měli jen takový jakoby lino, který (aspoň mě) zrovna ideálně netěsní.
-
Sidgwick - FK
Vašku děkuji za odpověď. A co nějaké olejové čerpadlo, nebo něco dalšího k vaně přidělaného. To tam nenajdu?
Po těch těsněních jsem se solidně rozhlédl. No zajímal by mě rozdíl, protože všude stoj jinak a nikde není uveden výrobce...od 18kč po 120kč
Po těch těsněních jsem se solidně rozhlédl. No zajímal by mě rozdíl, protože všude stoj jinak a nikde není uveden výrobce...od 18kč po 120kč
né, k vaně nic přidělaného neni. Teda abych byl přesnej, tak jednim šroubem je chycená trubka s vodou. Tu ale jenom odšroubuješ... zrovna dneska jsem to těsnění dělal. Golou se dostaneš ke všem šroubům kromě jednoho, na kterej potřebuješ klíč. Žádný záludnosti tam nejsou. Hlavně to pořádně očisti dosedací plochy, to je základ. Co se týče těsnění, tak jsem tam zkusil nedat žádný a mam to utěsněný silikonem na motory. Tak uvidim, zda to zase poteče. Těsnění ze škodovky teklo.
-
Sidgwick - FK
tohle je jediná věc která mě straší...pročetl jsem tady nějaké forum, kde zkušenější tvrdí, že po menší době to těsnění proteče...že se najde jedna lama...budiš, ale že těch lidí bude třeba 10, to už je divné. Jsem člověk který když už něco dělá, tak to dělá pořádně napoprvé, protože vím, že se k tomu už nevrátím...no jednu z věcí kterou opravdu nenávidím je patláni Lukaprenu. Co jsem kdy komu spravoval, vždy jsem si zanadával a udělal to bez tekutého těsnění a zrovna začít u "poslední" škodovky opravdu nehodlám
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
My v práci patláme Lukoprenem všechny spoje, které mají těsnit. Vyrábíme kulové kohouty, šoupátka, klapky a ventily dle norem ČSN, API, ANSI, DIN a GOST a speciální armatury pro jadernou energetiku. Takže nevím, proč bys to nemohl pro jistotu napatlat 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
Sidgwick - FK
protože mi nejde patláním s něčím takovým. Sem perfekcionista a nelíbí se mi když to coby jenom kousíček přeteče ven... hned to musím "dobat" a pak to teče...navíc ani v origu nic takového nepoužívali....tak proč teď?
-
Jardak
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se ti nepodaří sehnat původní plastikokorkový těsnění,co bylo určený na Mkový š120,je lepší dát vanu pouze na kvalitní motorový silikon. Pokud se to pečlivě odmastí a olej se naleje až druhý den je to jistota. Všude dostupný papírový těsnění je úplně k ničemu,normálně skz něj prolíná olej,ať se dá na sucho,nebo na silikon. To už je lepší použít to těsnění typu lino. To se ale musí na alkapren přilepit na vanu a pak na sucho přišroubovat na motor,pokud se dá na silikon má tendenci vyjíždět. Toť moje zkušenost.
focus kombi 1.8 TDCi 2002, felicia kombi 1.6 MPi 1996
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
v origu to lepí při výměně jen na silikon, všechno podstatné najdeš v dílenské příručce tu http://issuu.com/marty_fk. Jinak já to mám na original tesneni TEMAC http://www.cc-autodily.cz/tesneni-spodniho-vika-1 které jsem z obou stran pomazal již zmiňovaným lukoprenem