Můj první servis

Simos 2P
135M, 136M
Sidgwick - FK

Můj první servis

Příspěvek od Sidgwick - FK »

Kamarád mě poprosil o servis na jeho felince, protože už v minulosti jsem mu pomohl s kladním výsledkem. Ale jelikož jsem felinku ještě neměl nikdy v ruce tak potřebuji poradit.

Kde se vyplatí koupit díly na běžní servis?... svíčky, filtry, těsnění...u oficiálního prodejce ve škodovce, oba, luja, elit?

čeká mě při výměně olejové vany na 1,3Mpičku nějaká zrada typu buď demontáž nápravnice, nebo přizvednutí motoru?

Kde najdu palivoví filtr?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Můj první servis

Příspěvek od emilio52 »

na běžní ;) servis vše seženeš ve škodovce i v elitu .
zkus používat hladání při výměně vany nic jinýho sundávat nemusíš .Nebuď línej a ohni hřbet , uvidíš jak to vypadá vespod . :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Sidgwick - FK

jasné, ale jde mi o cenu. Netuším co stojí vzduchoví filtr ve škodovce...a dávat tam Filtron zas taky nechci, takže koukám po dobrém poměru užitek/cena

Koukl bych se, ale kamarád bydlí daleko a já auto uvidím, až za dva týdny. Tak se do té doby snažím zjistit co mě čeká a nemine...
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

vyplň si bydliště pak ti někdo možná poradí konkrétní obchody
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Sidgwick - FK

Této ceny potkám i v autorizované prodejně Škoda, nebo se jedná o internetovou cenu?

Bydlím v Pardubicích
Vasek

Příspěvek od Vasek »

já kupuju všechny filtry od Manna v autokelly. Sice mi je minule skoro nechtěli prodat (že jsou zbytečně drahý :shock: ), ale tak co by neudělali pro zákazníky. Jinak po zkušenostech kupuju jen origo díly. Pokud jich mam málo, opíšu si číslo etky, dam ten papírek týpkovi co se stará o ND ve škoda servisu (a má taky feldu) a druhej den je mam na krámě. Pokud toho beru víc, kupuju na cc-autodíly.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Sidgwick - FK

kluci jak teda s tou vanou? Co vše k té vaně přísluší....abych věděl jaké těsnění koupit. Na felinku těsněníčka stojí pakatel

Použil jsem možnost "hledat", ale slovo (vana, olejová vana, a pod.) mi nic nenajde
franci13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od franci13 »

pro Sindgwick: Tak nevím,kamaráde. Chceš dělat servis a nenajdeš ani vanu? NO,nevím,nevím :hlava:
Vasek

Příspěvek od Vasek »

franci13: na vanu se ptá z důvodu, že ji nebude dělat na svim autě a holt si to nemá kde jinde zjistit. Jinak by předpokládam hřbet ohnul a pod auto se podíval.
Sidgwick: nic zvláštního nepotřebuješ. Stačí akorát nějaká gola sada a to zmíněný těsnění. Osobně doporučuju papírový, ale možná bude problém ho sehnat. Ve škodovce naposled měli jen takový jakoby lino, který (aspoň mě) zrovna ideálně netěsní.
škoda 791.136M 4/99
Sidgwick - FK

Vašku děkuji za odpověď. A co nějaké olejové čerpadlo, nebo něco dalšího k vaně přidělaného. To tam nenajdu?

Po těch těsněních jsem se solidně rozhlédl. No zajímal by mě rozdíl, protože všude stoj jinak a nikde není uveden výrobce...od 18kč po 120kč
Vasek

Příspěvek od Vasek »

né, k vaně nic přidělaného neni. Teda abych byl přesnej, tak jednim šroubem je chycená trubka s vodou. Tu ale jenom odšroubuješ... zrovna dneska jsem to těsnění dělal. Golou se dostaneš ke všem šroubům kromě jednoho, na kterej potřebuješ klíč. Žádný záludnosti tam nejsou. Hlavně to pořádně očisti dosedací plochy, to je základ. Co se týče těsnění, tak jsem tam zkusil nedat žádný a mam to utěsněný silikonem na motory. Tak uvidim, zda to zase poteče. Těsnění ze škodovky teklo.
škoda 791.136M 4/99
Sidgwick - FK

tohle je jediná věc která mě straší...pročetl jsem tady nějaké forum, kde zkušenější tvrdí, že po menší době to těsnění proteče...že se najde jedna lama...budiš, ale že těch lidí bude třeba 10, to už je divné. Jsem člověk který když už něco dělá, tak to dělá pořádně napoprvé, protože vím, že se k tomu už nevrátím...no jednu z věcí kterou opravdu nenávidím je patláni Lukaprenu. Co jsem kdy komu spravoval, vždy jsem si zanadával a udělal to bez tekutého těsnění a zrovna začít u "poslední" škodovky opravdu nehodlám
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

My v práci patláme Lukoprenem všechny spoje, které mají těsnit. Vyrábíme kulové kohouty, šoupátka, klapky a ventily dle norem ČSN, API, ANSI, DIN a GOST a speciální armatury pro jadernou energetiku. Takže nevím, proč bys to nemohl pro jistotu napatlat :scratch:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Sidgwick - FK

protože mi nejde patláním s něčím takovým. Sem perfekcionista a nelíbí se mi když to coby jenom kousíček přeteče ven... hned to musím "dobat" a pak to teče...navíc ani v origu nic takového nepoužívali....tak proč teď?
Jardak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardak »

Pokud se ti nepodaří sehnat původní plastikokorkový těsnění,co bylo určený na Mkový š120,je lepší dát vanu pouze na kvalitní motorový silikon. Pokud se to pečlivě odmastí a olej se naleje až druhý den je to jistota. Všude dostupný papírový těsnění je úplně k ničemu,normálně skz něj prolíná olej,ať se dá na sucho,nebo na silikon. To už je lepší použít to těsnění typu lino. To se ale musí na alkapren přilepit na vanu a pak na sucho přišroubovat na motor,pokud se dá na silikon má tendenci vyjíždět. Toť moje zkušenost.
focus kombi 1.8 TDCi 2002, felicia kombi 1.6 MPi 1996
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

v origu to lepí při výměně jen na silikon, všechno podstatné najdeš v dílenské příručce tu http://issuu.com/marty_fk. Jinak já to mám na original tesneni TEMAC http://www.cc-autodily.cz/tesneni-spodniho-vika-1 které jsem z obou stran pomazal již zmiňovaným lukoprenem
Obrázek
Obrázek
Odpovědět