Montování plastových podběhů - nesedí

karoserie, narazniky, skla atd.
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Montování plastových podběhů - nesedí

Příspěvek od kybrex »

Zdravím,

tak jsem koupil ty plastový podběhy, byl jsem pro ně ve škoda shopu u nás ve městě ale za ten litřík, kterej jsem za to dal, jsem asi dostal pěknej šunt. Umyl jsem podběhy, celý "naložil" do rezistinu a šel zkusit namontovat ty plastový nádhery, a zjistil jsem, že to je celý nějaký pokroucený nebo blbě ulitý a přijde mi, že to tam snad vůbec nepasuje! Oryginál úchyty byly totálně na prd - svařenej plast, loupalo se to jak perník, tak jsem ty podběhy upravil a přidělal jsem na podběhu ty úchyty šroubkama, ale ať už šlo o přední nebo zadní podběhy, tak přesto, že jsou na feldu 98+, tak jsem je nepřemluvil, aby tam šly nasadit. Taky vám to takhle "nešlo"? Resp. otázka zní, kde a za kolik bych mohl sehnat osvědčené plastové podběhy pro svojí felicii r.v. 2000? Do škoda shopu u nás už pro to nejdu! :salut: Vyhozenej litr.
Vasek

Re: Montování plastových podběhů - nesedí

Příspěvek od Vasek »

tak ty moje taky neseděly na 100%, ale člověk si s tim holt musí pohrát, přebytečný okraje oříznout... Mam takovou zkušenost, že na Feldu nefungujou žádný neoriginální věci. Ta nízká cena je tam prostě znát. I když teda ty tvoje podběhy mi přijdou docela drahý. Mam takovej pocit, že běžně stojej všechny 4 okolo pěti stovek.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kybrex »

Tak okraje bych oříznul, a právě jsem se těšil, že jsem koupil ne za 500 ale skoro za 1000, že to budu mít víc vklidu. :hlava: Jenže tady ty podběhy tam neseděj natolik, že ani nejdou přiohnout, nebo zmáčknout. Napadlo mě akorát vzít horkovzdušnou pistoli a zkusit to nahřát a nějak zformovat podle karoserie, tak jsem chtěl vědět, kdo má s tím jaký zkušenosti, případně, jestli už to někdo takhle nezkoušel. ;) Dík za info.
Vasek

Příspěvek od Vasek »

jj, horkovzdušnou pistolí to zkusit můžeš, už to tady takhle pár lidí dělalo. Hodně úspěchů
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Sygy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sygy »

Já je kupoval na obautodily.cz a seděj dobře.
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Uz ani nevim, kde jsem je kupoval, byly to kazdopadne ty nejlevnejsi potvory. No, zanadaval jsem si u toho vyborne. Horkovzdusna pistole pomohla celkem dost, nejhorsi bylo usadit pravy zadni, kvuli trubce od hrdla nadrze. Ale kdyz uz tam jsou, je to super, opravil jsem pred tim lak na lemech a blatnicich, uz 3 roky jsem na to nemusel sahnout. Tolik to snad nevydrzelo ani od nova (mam pocit, ze prvni barveni probehlo po 4 letech..) Navic mi prijde, ze je trochu min slyset hluk od pneumatik.
jo zapomenul jsem, mam vytmelenou sparu mezi podbehem a blatnikem, aby tam nesel burdel. A zezhora vystrikanou nove vzniklou dutinu nejakym "ekologickym" materialem :-)
Sygy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sygy »

Abych pravdu řekl , tak mě zlobil pravý zadní. Výlis na potrubí od nádrže tam na něm mám, ale měl by se dát pod tu nádržku (myslim že je tam kvůli odvzdušnění) což jsem neudělal a při zatáčkách do levé strany dřelo o něj kolo. Tak jsem ho kapku ořízl a je to ok. Podběhy jsem přidělal teksama. Nic jsem netmelil, protože bych se nedostal na boční blikače a na zimu pod ně chci dál zástěrky. Ty plastové podběhy jsou suprová věc. Netrpí blatníky a podběhy.
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Na blikace se da dostat i se zatmelenyma podbehama, jen to chce trosku lamaci ruce :-) a nebo kouskem plastu opatrne vypacit z venku, sice nic moc model ale taky to jde..
Odpovědět