Zaseknutý klíč ve spínačce na poloze ON

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
Deamon9009

Zaseknutý klíč ve spínačce na poloze ON

Příspěvek od Deamon9009 »

Dobrý den,
snad to patří do této sekce. (Škoda Felicia 1.3 1996)
Dnes ráno jsem nasedl do auta klasicky dal klíč a když přesel do polohy ON tak v té spínačce značně luplo (žádný silný záběr, nebo nějaký tuhý chod spínačky). De sním ještě občas na několikátej pokus otočit do startovací polohy, ale zpět již nejde.

Kde by mohla být závada? Promazával sem WD40 jestli nepustí a nic. Klíč se zalomit nemohl při snadném chodu. Nějaký problém v zámku? Snažím se již sehnat druhou, ale bude to nutné? Nešel by zámek opravit?

Snad nebudu jediný kdo tento problém řešil.
Hans - FK

Re: Zaseknutý klíč ve spínačce na poloze ON

Příspěvek od Hans - FK »

Podobnou závadu jsem měl taky. Naštěstí to byla jen spínačka, která nestojí moc peněz a taky nebudeš mít od auta další klíč. S výměnou nového FAB zámku máš i nový klíč. Chce to celý zámek i se spínačkou vydělat a vyzkoušet kde je chyba. Je to docela drbačka, s volantovou tyčí vyjmeš i zámek volantu, který má zalamovací šrouby. Ty musíš odvrtat. Chce to si s tím pohrát.
Deamon9009

nová spináčka cca 1500,-Kč. O výkendu to rozdělám a vyměním ji. Je potřeba oddělat celou tyč řízení volantu? Tak tohle jsem ještě nezkoušel. Ale zpravuji motorky tak by to snad takovej problém nemusel byt
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Spínací skřínka má dvě části a to mechanickou do které strkáš klíš a hned za ní elektrickou, která tam drží na dvou šroubečcích na té mechanické a vedou do ní dráty... na 99procent je v háji jen ta elektrická a stojí cca 200kč!!!!
Deamon9009

Kdyby byla vprdeli elektrická, tak by šlo otočit klíčkem zpět, nebo mám špatné domněnky?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 12. lis 2010 12:43:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Ne, já prvně myslel než to rozdělal že je v háji FABka, ale nakonec byl špatný " oříšek " tj. elektrická část. Mě nestála nic, páč jsem měl v dílně v depozitu z rozebrané felicie.

http://www.autodilykrc.cz/imgdily/1/115-913000.jpg
http://www.autodilykrc.cz/imgdily/1/113-913004.jpg

Foto pro inspiraci, abys věděl jak to vypadá.
Jurka - FK

Kdyby si měl vprdeli mechanickou část, tak máš tak problém se zasunutím a vysunutím klíčku...pokud je problém s otáčením klíčku, tak na sto procent elektrická část...až to vyndáš bude ti to jasný
Deamon9009

Super, díky moc pánové.

Oprava cca 2 hodiny, Cena: 120kč + peníze na cestu do shopu.

Jěstě jednou moc díky.
Jurka - FK

Jsi tam asi neměl ty zalamovací šrouby už co, že ti to trvalo tak krátce:)
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Já je tam už taky nedával nové. Řek jsem si ,pokud do toho polezu někdy znovu, budu mít lehčí práci a případně zloděj neví že tam jsou obyčejný pevnostní.
Deamon9009

Jurka píše:Jsi tam asi neměl ty zalamovací šrouby už co, že ti to trvalo tak krátce:)
Po..... se jen ta elektronicka cast spinacky, kdera drzela jen na dvouch cervech.
cipos

Příspěvek od cipos »

chlapi zasekl se mi klíček v poloze 1 motor bežel musel sem vypojit baterku abych to zdechl ale potrebuji poradit jak ji odmontovat a poprápade informovat co je natom špatne esi mám koupit fungl spinačku s komplet nebo sem s toho jelen dekuji za odpovedi
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Mohl by někdo popsat podrobně demontáž sp.skřínky.Po vyndání 4 šroubů mi nejde ta tyč svěsit,atd.Díky předem.Foto vítáno
Odpovědět