nejde nastartovat

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
duk - FK

nejde nastartovat

Příspěvek od duk - FK »

felda 1,3mpi mi nehaže iskru ale elektrika do modulu jde ale přesto nehaže jiskru poradite mi
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: nejde nastartovat

Příspěvek od emilio52 »

zkusil bych si půjčit od někoho modul a vyzkoušet .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
duk - FK

Příspěvek od duk - FK »

to uz jsem vyzkousel :-(
endround
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od endround »

Skusil bych snímač otáček. Proud tam jde od spínačky ale cívky ovládá proud z řj.Ten si změříš asi jen osciloskopicky
duk - FK

Příspěvek od duk - FK »

snímač otaček taky......opravdu si nevím rady!!!
endround
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od endround »

pak už jedi diagnostika. A co imobilizér? neskoušel si jinej klíč?
duk - FK

Příspěvek od duk - FK »

Koupil jsem celou elektriku i motoru a i s jednotkou imobilizéru a spinačkou a kroužkem imobilizeru a i s řidici jednoutkou,vše jsem zapojil jak ma byt vše funguje jak má jen nejde jiskra,tak jsem koupil novy zapalovaci modul,taky nic,tak jsem si pujčil s feldy ktera přijela a taky nic,asi opravdu nic jineho nezbyde než že to bude muset jít na pc.Asi před 4rokyjsem dělal felicii 1,6mpi uplně to samé co tet a vše bylo ok a chytlo to na první drb a teť nic. :baseball: :baseball:
Lukoo88 - FK

Příspěvek od Lukoo88 - FK »

Lambda sonada ?
duk - FK

Příspěvek od duk - FK »

Mysliš že kvuli ní by to nehazelo iskru??? :scratch: :scratch: přemýšlim jestli nemam rozhodit znova ten setrvák a dát ho tak jak má byt.když staruju oběvi se mi červena kontrolka s vykřičníkem a pry to je servis takže asi zavolam kamoše s pc ať to napichne už na to nemám nervy :hlava: :hlava:
Lukoo88 - FK

kamos mel tenstejny problem vymenil ji a normalne jelo . a lambda sonda se ma menit co 150000km tak mozna to muze byt tim :scratch: jestli mas najeto vic ?
duk - FK

Příspěvek od duk - FK »

Tak za zkoušku nic nedam zkusim ji vyměnit a uvidime
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

lambda sonda nemá nic společnýho se startováním

červená kontrolka s vykřičníkem patří k brzdám (málo brzdové kapaliny, chyba v ŘJ,... )

Co jsi dělal se setrvákem? ... pokud jsi ho dal jinak než má být tak to fungovat nebude

Ale pokud nejde nastartovat tak bych začal diagnostikou ...občas vyhodí i něco normálního z čeho jde usousit kde je chyba :)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
duk - FK

Příspěvek od duk - FK »

měl jsem ho sundany azapoměl jsem si ho poznačit a tet když jsem se dival přes čidlo otačektakje o čtvrt otačky jinak než má být
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Tak to ti to pak nepůjde nastartovat .... ŘJ hází jiskry dle informací od setrvačníku ... takže pokud ho máš otočenej tak ti to nemůže chytit
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
duk - FK

Příspěvek od duk - FK »

ok diky moc :thumright: :thumleft: zítra to vyzkouším a uvidime co a jak a dam vědět jak to dopadlo :thumright:
Lukoo88 - FK

Tak co jak to dopadlo ??
OUTDOOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OUTDOOR »

Zdravím, dnes ráno jsem bohužel svoji milou Feldu nenastartoval... Po usilovném trápení jsem zjistil, že do čerpadla nejde šťáva a zjistil jsem, že mi nejde kostra na kontakt na relé 86 u relé palivového čerpadla. Nameřil jsem tam jen 2x + a 1x - a na kontaktu 86 nic... Měl jsem zapnuté zapalování i vypnuté, ale stejně tam nic nebylo. Mohli byste mi prosím poradit, z jakého kabelu se na tomto kontaktu bere -? Zkoušel jsem drbat se všemi drátky v releové desce, ovšem na nic jsem nepřišel.
Lukoo88 - FK

Skus koupit nove rele :thumright:
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

připoj si měřák na ten vývod relé co ti nic neukazuje , druhý kábl měřáku na +
pak zapni klíček , na několik vteřin se ukáže napětí , bude li to ok , tak je to opravdu jen relátkem ,

ten vývod 86 vede do řj , jednotka pouští - jen po zapnutí klíčku pro natlakování paliv systému a pak až při běhu motoru
OUTDOOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OUTDOOR »

Dobře, to zkusím až zítra. Já právě když ten kontakt 86 připojil přímo na kostru, tak se relátko hezky seplo a auto šlo nastartovat naprosto bez problémů. Zatím jsem zkoušel jaké hodnoty jsou na packách při vypnutém a zapnutém zapalování:

Zapnuté zapalování:
- kontakt 87 - minus
- kontakt 85 - plus
- kontakt 30 - plus

Vypnuté zapalování:
- kontakt 87 - minus
- kontakt 85 - minus
- kontakt 30 - plus

Je to normální, že se na kontaktu 85 takto mění hodnoty? Ono mi totiž to relátko vůbec nesepíná, zkoušel jsem celkem 3ks relátek a s ani jedním to nefunguje, přitom jsou funkční (ověřeno na vyhřívání zadního okna). Když jsem přeměřoval (mám pouze zkoušešku) kontakt na 10 pinové svorkovinici u A sloupku na červeném kabelu (ten pak na druhé části svorkovnice pokračuje jako žlutočervený kabel, který vede do čerpadla) tak tam vůbec nešla žádná šťáva. Čerpadlo je ok, když jsem je připojil natvrdo na +, tak valilo tak jak má, kostry jsou taky OK, jde tam hnědý a modrý kabel a oba jsou ukostřeny tak jak mají být, prostě jak mi to palivové relátko vůbec nesepíná a tím pádem tam nejde žádná šťáva. Nemohl jsem něco poškodit, když jsem ten pin 86 ukostřil? Netuší někdo, kde by mohl být problém? Já bych to viděl někde na špatný kontakt, ovšem vůbec nemůžu přijít na to, kde by mohl být...

Edit: A nevíte prosím, jaký kabel vede z té ŘJ do pojistkovky na ten kontakt 86? Ono právě když i otočím klíčkem, tak tam prostě nic není (žádná kostra), ani při startování, to jen točím na prázdno, takže vlastně nemá cenu zítra zkoušet to co jste napsal. Jinak teď mi došlo, že jsem nic poškodit ukostřením 86 nemohl, dneska mi to už nemyslí no... :( Jediné co vím, tak kde je + pin toho kabelu, co jde do čerpadla (je v AA svorce na 8 pinu). S autem jsem naposledy jel v pátek a jelo tak jak mělo. Přes víkend jsem jen zkoušel zapojovat elektrická zrcátka a pak jsem ještě rozumněji vedl kabel k zadnímu reproduktoru, který jde právě kolem pojistkovky, tak jsem trochu štrejchal do ostatních kabelů, ale za žádný jsem se nezahákl ani jsem s žádným nijak necuknul, ale je možné, že jsem při tom protahování právě nějak uvolnil ten kostřící bod na kontakt 86, ovšem dnes jsem zkoušel zahýbat se všemi kabely i svorkovnicemi v pojistkovce, ale vůbec nic... Taky tady včera u auta řádily kuny (už mi asi před měsícem roztrhaly odhlučnění na kapotě), ale v motorovém prostoru jsem si nevšimnul, že by byl nějaký kabel rozkousaný a ani po včerejšku nemám žádné nové trhance na odhlučnění a nějaké stopy na motoru od pacek. Ještě dodávám, že pojistka č. 4 (palivové čerpadlo) je v pořádku, zkoušel jsem celkem 3.

Edit2: Takže se mi povedlo sehnat jedno PDF schéma, ovšem to bylo nečitelné kvůli malé kvalitě, ale pak jsem konečně našel to správné a čitelné. Zjistil jsem, že na kontakt 86 palivového čerpadla vedou kontakty ze svorky AA/11 a AA/9. Na AA/11 není asi zapojen žádný kabel a na AA/9 je zapojen modrý kabel. Ten vede dál a ve svorkovnici pokračuje jako hnědý do ŘJ, ta svorovnice je nejspíš na držáku ŘJ a nádobky s aktivním uhlím. Hned jak se dostanu domů, tak se do toho pustím a pak dám vědět, jak to dopadlo.

Edit3: Takže problém vyřešen a vůbec byste nevěřili co to způsobilo... :hlava: Ten modrý kabel v AA/9 jsem ukostřil a v motorovém prostoru v 6ti pinové svorkovnici jsem zkoušečkou zkoušel, zda je opravdu ukostřen, ovšem nic tudy nešlo... Tak jsem šel postupně po drátu a co nevidím, drát byl nějak divně navázán na červenočerný kabel, ovšem o něm nic ve schématu nebylo, tak jsem po něm šel a našel jsem toto!

Obrázek

Pod palubovkou je tajný vypínač na palivové čerpadlo :D To jsem opravdu nevěřil svým očím, když jsem zjistil, že je problém v tomto :D Okolo toho vypínače jsem táhnul ten zelenočerný kabel co je v popředí a nechtěně jsem do něj drbnul a vypnul jej, bohužel o vypínači jsem vůbec neměl tušení, tak proto jsem se pak divil, že nemůžu nastartovat, jsem 3. majitel, takže jej tam musel dodělat někdo předemnou. Ale jsem opravdu rád, že auto již fugnuje tak jak má a potěšilo mě, že to nebyla závada auta, takže mu můžu zase plně důveřovat :P
Odpovědět