Chladič, výměna chladiče
-
geodet1984 - FK
Re: Chladič-Origo vs. Čína
Já mám v autě (1.3MPI bez klimy) nový chladič z Kelly pro s klimou a větrák origo. Koupil jsem si i spínač pro verzi s klimou a od té doby mám klid spíná mnohem dříve a felda se nepřehřívá. A i v těch vedrech se ručička trochu přehoupne přes 90°C a hned sepne a za chvíli zase vypne. Takže bych koupil jen chladič a spínač. Větrák nech tak jak je a máš to. Já jsem spokojený. A investice cca 1200,-Kč. Ale je to nové a se zárukou a výměna ti potrvá cca 30 min.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Tady mám jedno foto k tématu.
Origo chladič starý jedenáct let vs. nový čína chladič

Origo chladič starý jedenáct let vs. nový čína chladič

- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak jak jsem dával ty světla tak jsem zjistil že spodek chladiče je asi docela urezlej tak asi bude taky brzo výměna .
jak sem dole dělal ty káble tak sem měl ruku plnou rezatejch šupin jak se to drolilo.Zjistím za kolik se dá v HK sehnat origo a pak se uvidí .
Když řeknu že chci chladič na 1.3 z roku 2001 tak by to mělo stačit ? Nebo na co si dát pozor?
jak sem dole dělal ty káble tak sem měl ruku plnou rezatejch šupin jak se to drolilo.Zjistím za kolik se dá v HK sehnat origo a pak se uvidí .
Když řeknu že chci chladič na 1.3 z roku 2001 tak by to mělo stačit ? Nebo na co si dát pozor?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Suri
- Kontaktovat uživatele:
stačí to , cena okolo 1200 , pozor si daj aby nebol niekde buchnutý prasknutý plast a pod
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Abych řekl pravdu tak ty chladiče, když byly venku mi přijdou naprosto totožné
otázka co je uvnitř
Za 400 Kč z obautodily v Hradci a 2 letou zárukou není co řešit
Za 400 Kč z obautodily v Hradci a 2 letou zárukou není co řešit
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak a chladič originál 6UO 121 251c je doma ale v HK cena 1890 kč .Lacinější ani náhodou a to je přímo ze škodovky jinak taky 2 200kč
Suri ses malinko spletl těch 1200kš ani náhodou za 650kč tu je replika.
Suri ses malinko spletl těch 1200kš ani náhodou za 650kč tu je replika.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
Da se i mlevneji, napr. http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... licia.html
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
http://picasaweb.google.com/info.michelin
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
emlilio za 1300 som ho kupoval origo autopal to že to škodovka prebalí a hodí 500 navrch zato nemôžem
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
prosím nemá niekto doma chladič? potreboval by som zmerať priemer výstupnej trubky veľkej aj malej ku expanzke , díky
-
gerrik - FK
Emilio, pokud něco potřebuju tak jezdím do kalendovky OB autodily, chladič mám taky v háji, tak budu brát http://www.obautodily.cz/s_fel_chladic_1_3_dovoz-405011
-
baltazarek - FK
Teče hadice chladiče
Ahoj vsem,
dnes rano jsem vyuzil volna a rozhodl se udelat drobne opravy na aute. Prilepil jsem plastove listy na dverich, napnul remen a chtel jsem se podivat kolik mam chladici kapaliny. Nadrzka vsak byla prazdna. Uvedomil jsem si ze vcera jsem jel a teplota byla pouze kolem 70 stupnu = malo kapaliny a ta se nedostala k teplomeru. Doplnil jsem dnes proto kapalinu a vsiml si ze mi to tece nekde dole kolem chladice. Zakoupil jsem proto na posledni chvili chladic v AutoKelly za cca 440,- kc Pak jsem ho namontoval. Nastartoval a vsiml jsem si ze mi tece kolem hadice ktera je pripojena mezi expanzivni nadobku a chladic. Pokousel jsem se utahnout poradne tu svorku ale moc se nedari. Porad to tam kape. Myslite ze mam vymenit hadici ? Nasunout tam sla totiz volne. Diky TOM
dnes rano jsem vyuzil volna a rozhodl se udelat drobne opravy na aute. Prilepil jsem plastove listy na dverich, napnul remen a chtel jsem se podivat kolik mam chladici kapaliny. Nadrzka vsak byla prazdna. Uvedomil jsem si ze vcera jsem jel a teplota byla pouze kolem 70 stupnu = malo kapaliny a ta se nedostala k teplomeru. Doplnil jsem dnes proto kapalinu a vsiml si ze mi to tece nekde dole kolem chladice. Zakoupil jsem proto na posledni chvili chladic v AutoKelly za cca 440,- kc Pak jsem ho namontoval. Nastartoval a vsiml jsem si ze mi tece kolem hadice ktera je pripojena mezi expanzivni nadobku a chladic. Pokousel jsem se utahnout poradne tu svorku ale moc se nedari. Porad to tam kape. Myslite ze mam vymenit hadici ? Nasunout tam sla totiz volne. Diky TOM
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Teče hadice chladiče
Jsou dvě možnosti--buď vyměnit hadici ,nebo dokud bude auto jezdit dolívat kapalinu ,aby se to chladilo.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Jasne to je odpoved dolivat vodu hlavne tez v zime i s fridexem tak 10litru ny tyden
proste kup novou hadici a vymen. Doporucuju jeste i novy stahovaci pasky - projistotu
proste kup novou hadici a vymen. Doporucuju jeste i novy stahovaci pasky - projistotu
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
No tak jestli byla prázdná nádržka, tak se voda nedostala ani k termostatu. Takže jsi to pravděpodobně uvařil a možná začnou problémy 
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
baltazarek:
prosim tě jestli máte doma zahradu 1/2coulovou hadici což je průměr 1,2cm tak na dýlku od tý expanzky a máš pokoj je tlaková,pokusd si už nevařil páč může odejít nějaké těsnění a nastanou komplikace
prosim tě jestli máte doma zahradu 1/2coulovou hadici což je průměr 1,2cm tak na dýlku od tý expanzky a máš pokoj je tlaková,pokusd si už nevařil páč může odejít nějaké těsnění a nastanou komplikace
-
baltazarek - FK
Ahoj vsem, k tomu vaření, vsiml jsem si toho podle me na posledni chvili. V termostatu voda nebyla, ale byla voda v chladici. V podstate hladina kapaliny byla presne na hranici vytoku z nadrzky coz by mohlo byt jeste vpohode. Jak se poznaji problemy ? Dnes jsem to dolil a jel jsem, sice to kape, ale jelo to naprosto vpohode. Teda krome toho, ze mi tece ta hadice. Pro jistotu koupim i ty ostatni. TOM
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Taky mě to čeká...nová hadice a nové pásky. Štve mě to protože, jsem v srpnu nalil novej fridex a nechce se mi to zase celý vypouštět atd 
-
baltazarek - FK
Ahoj, tak dnes jsem to vypustil, dal nove hadice a pasky a zse napustil a vse naprosto vpohode.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 18. lis 2010 22:57:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně že je to v pořádku
Kdybys to uvařil tak by se mohla zkroutit hlava. Což by třena znamenalo olej do vody, neustálý vaření, netopení a podobný kratochvíle 
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Re: chladič
Ahoj lidičky,tak jsem dopad jako kolega Mikesh,dnes odpoledne při jízdě do práce mi praskl nátrubek chladiče co se na něj nasazuje hadice vedoucí k termostatu přesně v půlce tzak že voda (nemrznoucí) všechna v háji: Dotaz když nasadím hadici na ten zbytek co zůstal a naleju obyč vodu myslíte že dojedu domu cca 8 km a nebo se musí vyměnit chladič, poraďte
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: chladič
Pokud tam hadice bude trochu držet a nebude to téct přímo proudem ven, jen kapat, tak ten kousek dojedeš bez problémů.
A ještě povol zátku expanzky, aby chladící okruh netlakoval, tím omezíš vytlačení hadice.
A ještě povol zátku expanzky, aby chladící okruh netlakoval, tím omezíš vytlačení hadice.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Chladič, výměna chladiče
čeká mě výměna chladiče na feldě jelikož mam servo tak musim použít chladič pro verzi s klimatizací.
Jakej je rozdíl mezi chladiče s a bez klimy? Někde jsem snad četl, že se liší akorát pouze úchytem na větrák ?
Jakej je rozdíl mezi chladiče s a bez klimy? Někde jsem snad četl, že se liší akorát pouze úchytem na větrák ?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Maty - chladič na servo je rovnaký ako klasika , klímový je iný v tom že má iný rozostup na saharu ale ty máš saharu klasiku . V Etke je to zle rozdelené , inak spodná hadica k nemu je iná a často býva ko - tú by som zohnal a vymenil pri chladiči .
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
zajímavý je, že všude kde jsem to našel tak se rozděluje klima/servo a bez klimy/serva.
A proč by bylo v ETCE něco blbě rozdělenýho ?
A proč by bylo v ETCE něco blbě rozdělenýho ?
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak toto konkrétně, ale v Etce je blbostí víc stejně jako jiné věci tam nejsou vůbec...
A osobně se klaním k Surimu, že na 1.3MPi se servem přijde sériový chladič a sahara, to servo tam nemá žádný vliv na chlazení (když nepočítám jinou trubku kolem bloku - snad si to vybavuju dobře - která ale nemá vliv na účinnost chladiče a sahary)..
A osobně se klaním k Surimu, že na 1.3MPi se servem přijde sériový chladič a sahara, to servo tam nemá žádný vliv na chlazení (když nepočítám jinou trubku kolem bloku - snad si to vybavuju dobře - která ale nemá vliv na účinnost chladiče a sahary)..
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Taky se mě zdálo divný mít kvůly servu jinej chladič 
Mno ale co ... hurá pro čínskou náhradu
Mno ale co ... hurá pro čínskou náhradu
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Vidíš a zrovna čínské náhrady (nevím jestli všechny) na sobě mají držáky i na klimasaharu 
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
pretože to proste je v etke zle , osobne by som hľadal origo , u vás sú za dobré ceny .. .
-
gerrik - FK
Tak výměnu mám taky za sebou, dal jsem Viku. Chladič v pohodě, jen to teklo spoji starými trubkami. Tak jsem dal po dvou sponách na jeden spoj, snad to bude ok.
-
gerrik - FK
nebylo to ok, ty vstupní trubky jsou na prd, prohnuli se a pořad to tudy teklo. Nakonec jsem musel do toho plastu vsunout hliníkovou trubku průměr cca 26 mm, aby vyztužila tu plastovou při utahování spony. seru se s tím celý dopolko. Zatím to vypadá ok
Ahoj, mám takový problém s novým chladičem. Koupil jsem jej v Autokelly (za 500,-) a tři měsíce od něj nemám stále pokoj.
Druhý den, po montáži a následně projížďce, tekl ještě více, než starý, origo (na obou stranách). Chladič jsem vytáhl, vyčistil a zkontroloval jsem hrdla a hadice a udělal jsem pár zátěžových testů (tlakoval,...) - nikde nebyla ani kapička, takže šel zpět do auta. Cca měsíc a 250km byl "ticho", ale po Vánocích jsem dolil 1l fridexu, projel jsem to a opět bylo mokré hrdlo tentokrát jen pod termospínačem. Věděl jsem, že je to jen hadice, tak jsem chladič vytáhl, očistil a zkontroloval jsem hrdla, hadice a nasadil zpět do auta. Uběhly 3 týdny, najel jsem 60km a opět byl mokrý roh, tentokrát to "teče" na druhé straně a sice od hadice z nádržky. Už jsem zoufalý, spony nepřitahuji nějak fest, ale ani nějak málo. Další vytáhnutí, si myslím, je zbytečné. Uvažuji, že koupím použitý z vrakoviště náhradních dílů origo, neboť na nový originální chladič nemám a co jsem to tu pročítal, tak ani z druhovýrobou problémy nemáte. Nevíte, čím by to mohlo být ? Jediné, co mě napadá, že se hrdlo nějak po přitáhnutí deformuje, ale když jsem jej měl už dvakrát venku, tak hrdla nebyla nějak poškozena. Jedná se spíš o prosakování, nikoli o intenzivní kapání a udělá to jen tehdy, jakmile auto vychladne, při běhu motoru ne, nebo když auto cca týden stojí. Děkuji za jakoukoli radu.
Škoda Felicia 1.3 MPI, 40kW, 18.3.1998, najeto cca 135 000km. ;)
Tolik nových dílů a přitom tolik věcí se musí ještě vyměnit. ;) Ale radost z jízdy, k nezaplacení. ;)
http://chalan1.rajce.idnes.cz
https://www.youtube.com/user/skodoful
Tolik nových dílů a přitom tolik věcí se musí ještě vyměnit. ;) Ale radost z jízdy, k nezaplacení. ;)
-
Romiiken
- Kontaktovat uživatele:
Ten isty z auto v kelly mam aj ja. Prvy zacal tiez tiect ako tebe po par mesiacoch tak som ho vyreklamoval a druhy zacal uz po mesiaci. Teraz to neriesim, lebo to nekvape zase tak velmi, tak do jary to uz pocka.
Hmm, to jsem zase naletěl, no jo druhovýroba, snad mi do taky do jara neodletí hrdlo někde 100km od baráku. 
Hloupá otázka, ale můžu se prosím zeptat, co jsi uvedl jako důvod reklamace ? Nejdřív jsem myslel, že to nějak uhraji, ale prý to budou posílat do Prahy a pochybuji, že mi to vyreklamují na to, že mi to teče ve spoji mezi hadicí a hrdlem chladiče. Zase si myslím, že když uvedu, že to teče mezi plastovým odlitkem a chladičem - ve spoji, což není pravda, a když to budou zkoušet, tak to pošlou zpět jako nezávadné. Eventuálně hrdlo pod termospínačem není kruhovité, ale oválné, ale to nevidím jako důvod, protože ta sponka jej stejně stáhne do požadovaného tvaru. DěkujiRomiiken píše:Ten isty z auto v kelly mam aj ja. Prvy zacal tiez tiect ako tebe po par mesiacoch tak som ho vyreklamoval a druhy zacal uz po mesiaci. Teraz to neriesim, lebo to nekvape zase tak velmi, tak do jary to uz pocka.
-
Romiiken
- Kontaktovat uživatele:
No ja som povedal, ze to tecie medzi tym plastom a chladicom a neklamal som. Lebo som si to pozorne po demontazi pozrel kde zostalo oranzove. Najprv som si aj ja myslel, ze to je z toho spoja hadici ten som utesnil a tieklo to dalej tak som zistil, ze to nebolo len tym.
Normalne mi to uznali. A vratili peniaze.
Normalne mi to uznali. A vratili peniaze.
Já jsem to nakonec napsal tak, že jsem nevěděl, zda-li to teče okolo hrdel, nebo ve spojích, vždy mi prostě utekla chladící kapalina, udal jsem menší počet najetých km na chladiči a odeslal na reklamačku. Ačkoli já jsem věděl, že spoje těsní, protože jsem chladič tlakoval, tak uvidím, jak to dopadne. Zaškrtl jsem tam buď ať mi vymění za jiný, nebo vrátí peníze, ale doufám, že se mi nevrátí zpět ten starý. Já blbec si všiml až po 4. demontáži, že na těch plastových hrdel zůstaly velké otřepy po výrobě, které pravděpodobně způsobily netěsnost, ale tak i tak jsem rozhodnutý před montáži jej "zabezpečit" dalšímu úniku, nyní však budu čekat 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
fíííha tak to jsem asi narazil na dobrý kus ,kupoval jsem teda origo ve škodovce ale zatím za tři roky neteče (zatím)

- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tak to já kupoval ten čínskej od autokelly a mumím zaklepat mám ho na autě už ani nevím přesně jak dlouho ale tři roky určitě a ani kapička nikde akrásně chladí a navíc mi na něj šla dát sahara s vetrákem z 1,6ky a s tím to chladí uplně dokonale 
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)