Zdravím, mám problém u moji feldy, mtor 1.3mpi se mi nelibil a tak jsem koupil celou feldu 1.6 na ND, zcela pojizdnou, motor bezel jak ma.
Motor 1.6 se vyndal z felicie, udelali se rozvody ( Tak jak maji, podle rysky na vackovem kole a na klice dole vse sedi jak ma), motor se prendal na misto meho puvodniho motoru 1.3 mpi... Rj a vse potrebne se prendalo...
Motor nastartuji a chova se jako kdyby mel ,,špatny predstih´´, neboli moc se hreje, jak motor tak i vyfuk, nejde do otacek a max otacky se dostanou cca tak na 4 000ot/min, na volnobeh motor jde na 4 valce, ale najednou ma naladu ze se zacne hadat a skubat a pak zase neskube.
Takze problem- zbytecne moc se hreje( dle meho spatne spalovani- jako u fichtla kdyz je spatnej predstih, nema vykon a hreje se....)
Jenze u 1.6 mam mit motor tak nejak predstih danej a dale si ho ridi sam.
Dalsi mala otazka je, jestli pri otoceni klicku se ma klapka nastavit a cca po 6 vterinach prestat bzucet, nebo jestli je spravne ze pri otocenem klicku klapka bzuči porad...
Diky za rady a popř. odpovedi....
Motor 1.6 mpi- PROBLEM! :(
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motor 1.6 mpi- PROBLEM! :(
To může být celá řada problémů. Začal bych diagnostikou VAG.
1,6 sportline 1999
-
Lukoo88 - FK
a lambda sondu na 1,6 muze to byt tim ze si nesedi z 1,3 na rj 1,6 
-
Broucek - FK
Lambdu mam z 1.6 ta co byla na aute na ND.
Nevim, zkusim pořesit diagnostiku, ale presto si myslim ze elektronika u feldy neni tak dokonala, tudiz si myslim ze z diagnostiky nic moc nevyčtu...
Nejhorsi je, ze motor v aute bezel normalne a po prendani nejde jak ma ...
Pokud by se udelala chyba na rozvodech, tak by to podle meho neslo vubec nastartovat, popr. by to treba jen strelilo do vyfuku, ale jak rikam kontrolni body na rozvodech sedi jak maji....
Nevim, zkusim pořesit diagnostiku, ale presto si myslim ze elektronika u feldy neni tak dokonala, tudiz si myslim ze z diagnostiky nic moc nevyčtu...
Nejhorsi je, ze motor v aute bezel normalne a po prendani nejde jak ma ...
Pokud by se udelala chyba na rozvodech, tak by to podle meho neslo vubec nastartovat, popr. by to treba jen strelilo do vyfuku, ale jak rikam kontrolni body na rozvodech sedi jak maji....
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
............klapka bzučí porád ................... , to nemá , něco hledá , buď má nějakej problém nebo nějaký čidlo , tplota , vzduch , může to být i špatný kontakt ve svorkovnici-ích
-
robin1 - FK
"Tak nejak danej." Čo to znamená?Broucek píše: Jenze u 1.6 mam mit motor tak nejak predstih danej...
Základný predstih musí byť správne nastavený. Prečítaj si dielenskú príručku, tam je to popísané, ako sa nastavuje.
-
HorisFelda - FK
Aha. Tak ten samej problém mám taky. Řešil jsem tu teplotu (to se povedlo vyřešit), ale to bzučení klapky mám taky. Bzučí prostě celou dobu. Ví někdo čím by to teda mohlo bejt? Někdo tu psal čidlo teploty. Mám ho nové, stejně jako čidlo sahary a termostat. Takže čidlo vzduchu??? Jak poznám jestly je čidlo vzduchu vpoho? Dá se to změřit doma (jako bez wagu)?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Je to jenom můj dojem, ale řekl bych že bzučení klapky souvisí s rokem výroby auta (verzí řídící jednotky). Měl jsem služební 1.6 myslím z roku 96 a bzučela. Kolega měl podobně starou soukromou a bzučela mu taky. Žádnou novější jsem bzučet neslyšel. Víc 1.6 před faceliftem mi rukama neprošlo, tak nemám s čím porovnávat.
Základní předstih se nastavuje pootáčením rozdělovače. Správně by se měl nastavit vždy po výměně rozvodů, ale nikdo to nedělá. Rozdíl není nijak zásadní. Jestli jsi nehýbal rozdělovačem a jestli jsi správně nastavil rozvody, tak by to mělo běhat jako v původním autě.
Základní předstih se nastavuje pootáčením rozdělovače. Správně by se měl nastavit vždy po výměně rozvodů, ale nikdo to nedělá. Rozdíl není nijak zásadní. Jestli jsi nehýbal rozdělovačem a jestli jsi správně nastavil rozvody, tak by to mělo běhat jako v původním autě.