LPG jede to jen na benzin
-
kalda - FK
LPG jede to jen na benzin
Zdravím Vás přátelé Felicií a prosím o radu. Dnes při -15 st.mrazu jsem musel startovat s připojením další autobaterie. Od té doby auto jede pouze na na benzin
Mám Felicii 1.3 MPI. Přepínač v prostoru řidiče funguje, jde přepínat z benzinu na plyn a zpět. Při přepnutí na provoz na plyn svítí oranžová a červená kontrolka ale zelená se ani při vysokých otáčkách nerozsítí a auto jede nornálně ale jen na benzin. Můžete někdo poradit v které součástce může být problém ? Některé ventily mám náhradní z jiného vozu a moklbych je vyměnit. Předem děkuji za radu !!!
Mám Felicii 1.3 MPI. Přepínač v prostoru řidiče funguje, jde přepínat z benzinu na plyn a zpět. Při přepnutí na provoz na plyn svítí oranžová a červená kontrolka ale zelená se ani při vysokých otáčkách nerozsítí a auto jede nornálně ale jen na benzin. Můžete někdo poradit v které součástce může být problém ? Některé ventily mám náhradní z jiného vozu a moklbych je vyměnit. Předem děkuji za radu !!!
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: LPG jede to jen na benzin
No já to vidím na samotnou elektroniku která přepíná na plynu.Máš to od otáček,jako obyčejný neřízený podtlak?
-
kalda - FK
Co je to za systém, to opravdu nevím. Je to určitě něco staršího, funguje to tak, že nastartuju na benzín, po pár metrech jsem přepnul na plyn který tam při vyšších otáčkách naskočil. Automatické přepínání benzin-plyn mně od počátku zlobilo, tak jsem to dosud řešil tímto způsobem. Když to bude v elektronice, tak to znamená v té "krabičce" pod naklápěním světel uvnitř vozu?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No já nevím kde máš ty tu krabičku umístěnou,ale většinou se dává právě někam pod palubku.
-
kalda - FK
Děkuji za radu, zítra bych to odskoušel. Tu krabičku s těmi svítícími diodami sice doma mám ale závadnou, protože mi ji před několika lety měnili. Stálo mně to tenkrát skoro 2 tisíce. Umí to prosím Tě někdo opravit, nebo se to dá někde sehnat levněji ?
-
Mr.Bzuk
- Kontaktovat uživatele:
Tak ti buď odešel přepínač (taky se mi stalo) nebo máš systém který spíná při dosažení otáček a teploty motoru.
To znamená, že pokud v mrazu nastartuješ tak se ti plyn nepřepne dřív než se ti motor ohřeje. Je to kuli zamrzání plynu v reduktoru. Ovšem jestli si jel delší trasu a motor se stihnul ohřát ale přesto nešlo přepnout, tak bude nejspíš vadný přepínač. Ještě mužeš vyzkoušet sundat a očistit konektory na přepínacím ventylu, ppř. jestli nejsou někde přelomený kabely. Jestli to není v kabeláži můžeš vyzkoušet tak, že když připojíš na ventyl 12V měl by cvaknout jak se otevře.
To znamená, že pokud v mrazu nastartuješ tak se ti plyn nepřepne dřív než se ti motor ohřeje. Je to kuli zamrzání plynu v reduktoru. Ovšem jestli si jel delší trasu a motor se stihnul ohřát ale přesto nešlo přepnout, tak bude nejspíš vadný přepínač. Ještě mužeš vyzkoušet sundat a očistit konektory na přepínacím ventylu, ppř. jestli nejsou někde přelomený kabely. Jestli to není v kabeláži můžeš vyzkoušet tak, že když připojíš na ventyl 12V měl by cvaknout jak se otevře.
-
kalda - FK
Díky za další radu. Jestli tomu správně rozumím, tak ten přepínací ventil, na který mám připojit 12 V je ten poslední ve směru proudění plynu do motoru, vřazený do hadice.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Prosímtě nevím jak hodně máš starý systém ale posledních cca 5 let už jsou ty ventily celkem 3.Jeden na nádrži,jeden na potrubí a jeden přímo na redukoru.Připoj si měřák nebo třeba obyčejnou žárovku na jeden z těch ventilů,pak zkus vytáčet motor a sleduj jestli se ti na tom/těch ventilech objeví napětí.Pokud ne,řeš ten přepínač,pokud ano,řeš ty ventily.
A ještě nenech se zmást....těch systémů je víc,já mám třeba přepínání pouze od otáček,teplotu vody zavedenou nemám.
A ještě nenech se zmást....těch systémů je víc,já mám třeba přepínání pouze od otáček,teplotu vody zavedenou nemám.
-
kalda - FK
Ještě jednou pánové díky za poskytnuté rady. Zítra to půjdu prověřit. No a jestli nebudu úspěšný, tak budu muset navštívit firmu, která se tím zabývá. Doufám, že mne tam příliš nenatáhnou.
-
robin1 - FK
Zdravím.
Mám problém s Feliciou 1,3MPi (systém Lovato). Na aute kolíšu voľnobežné otáčky (na plyn, aj na benzín). Z klapky som odmontoval prívod vzduchu a naštartoval som auto (na benzín). Rukou som zapchal klapku s cieľom zistiť, či nebudem počuť prisávanie falošného vzduchu. Nejakú netesnosť som nezaregistroval a motor samozrejme po krátkej chvíli zhasol. Naštartoval som ešte raz a znova som zapchal klapku, ale stalo sa to, že motor bežal ďalej aj pri rukou utesnenej klapke. Zistil som, že si motor ťahá vzduch z plynovej hadice, ktorá je pripojená do klapky.
Pravdepodobne som tým zapchatím vyvolaným podtlakom niečo pokazil na plynovom systéme. Máte nejaké tipy, čo by to mohlo byť?
Keď tú plynovú hadicu odpojím od klapky a fúknem do nej, tak vzduch vychádza von v reduktore, cez taký malý otvor. To by asi tak nemalo byť, že?
Mám problém s Feliciou 1,3MPi (systém Lovato). Na aute kolíšu voľnobežné otáčky (na plyn, aj na benzín). Z klapky som odmontoval prívod vzduchu a naštartoval som auto (na benzín). Rukou som zapchal klapku s cieľom zistiť, či nebudem počuť prisávanie falošného vzduchu. Nejakú netesnosť som nezaregistroval a motor samozrejme po krátkej chvíli zhasol. Naštartoval som ešte raz a znova som zapchal klapku, ale stalo sa to, že motor bežal ďalej aj pri rukou utesnenej klapke. Zistil som, že si motor ťahá vzduch z plynovej hadice, ktorá je pripojená do klapky.
Pravdepodobne som tým zapchatím vyvolaným podtlakom niečo pokazil na plynovom systéme. Máte nejaké tipy, čo by to mohlo byť?
Keď tú plynovú hadicu odpojím od klapky a fúknem do nej, tak vzduch vychádza von v reduktore, cez taký malý otvor. To by asi tak nemalo byť, že?
-
MiraP
Ahoj Já ma opačnej problém na plin to jede a na benzín to škube a když zapojim lamdasondu tak to vubec nejede.Nemate stim náké skušenosti.Diky :?
-
robin1 - FK
U mňa problém vyriešený. Prasknutá membrána v reduktore.
-
robin1 - FK
Čo hovorí VAG?MiraP píše:Ahoj Já ma opačnej problém na plin to jede a na benzín to škube a když zapojim lamdasondu tak to vubec nejede.Nemate stim náké skušenosti.Diky
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že VAG neřekne nic. Mám stále stejný problém a dělají to zasviněné vstřiky. Chvíli 3, chvíli 4 hrnky, dušení, cukání. Po vytažení lišty katastrofa-vstřiky celé žluté a zarostlé. Daň za najetých 66tis. km jen na LPG-pokud nepočítám starty. Zkusím čistič a vyjet nádrž a pokud nepomůže, vymění i zbývající 3 vstřiky-4 hrnek už má vyměněný.