Výměn motoru - úřady
-
ondrej256 - FK
Výměn motoru - úřady
Pomalu ale jistě mě odchází motor. Výměně se tedy nevyhnu a chtěl bych se zeptat, jestli je problém výměnit motor za jiný co se týče úřadů. Na mojí feldě mám motor vyškrtlý z TP a tak si říkám, že to na STK nemůžou kontrolovat, protože to nemají podle čeho, když v TP číslo motoru není.
Jak to tedy je? můžu si tam dát motor jaký chci a nikdo mě na to nic říct nemůže? nebo jak je to kontrolováno? Co musím na úřadě vyřídit?
Jak to tedy je? můžu si tam dát motor jaký chci a nikdo mě na to nic říct nemůže? nebo jak je to kontrolováno? Co musím na úřadě vyřídit?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměn motoru - úřady
nejdřív potřebuješ povolení k přestavbě od výrobce vozidla , taky něco stojí cca od 1000> , pak s tím dojdeš na dopravák tam ti vydají papíry k přestavbě pro techickou , pak do tří měsíců uděláš přestavbovou technickou +emise cca 2500> , přihlásíš přestavbu na dopraváku cca od 1500>
motor nemá č v tp , je to výměnný díl ale jen v rámci daného typu , tj motorizace
takže , "oficiálně" , na to zapomeň
motor nemá č v tp , je to výměnný díl ale jen v rámci daného typu , tj motorizace
- McShort
- Kontaktovat uživatele:
já jsem motor měnil v prosinci, odešla klikovka.... vyměnil jsem ho za stejný typ (1.9D z feldy rv97 já mám 98), stačilo jen dojít na ouřad a nechat vyškrtnout původní číslo motoru z TP, jen to překřížkovali a nepsali neuvedeno, v květnu jsem byl na STK a v pohodě. cena 0kč

pár fotek: http://www.mcshort.rajce.net
moje auto: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=19851
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
ferdamravenec píše:nejdřív potřebuješ povolení k přestavbě od výrobce vozidla , taky něco stojí cca od 1000> , pak s tím dojdeš na dopravák tam ti vydají papíry k přestavbě pro techickou , pak do tří měsíců uděláš přestavbovou technickou +emise cca 2500> , přihlásíš přestavbu na dopraváku cca od 1500>
Nestraš bubáku
Za stejný motor to jde jak po másle
1,6 sportline 1999
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Jak píšou ostatní ... 136M za 136M ..atd.
Zjišťoval jsem to na STK, protože máme ve feldě jinej motor a číslo motoru je vůbec nezajímá ... musí sedět typ.
Číslo motoru z TP, jak všude čtu je naprosto běžná záležitost, jde vymazat .... Jenom na Libereckém magistrátu, kde jsem kvůly tomu byl již 2x to je nepřekonatelný problém a vůbec to nejde.
Zjišťoval jsem to na STK, protože máme ve feldě jinej motor a číslo motoru je vůbec nezajímá ... musí sedět typ.
Číslo motoru z TP, jak všude čtu je naprosto běžná záležitost, jde vymazat .... Jenom na Libereckém magistrátu, kde jsem kvůly tomu byl již 2x to je nepřekonatelný problém a vůbec to nejde.
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
můžu si tam dát motor jaký chci a nikdo mě na to nic říct nemůže? /// z příspěvku tazatele///
motor nemá č v tp , je to výměnný díl ale jen v rámci daného typu , tj motorizace ///tohle jsem psal ///
kdo to nečet celý nebo nepochopil , tak stejnej za stejnej ,
motor nemá č v tp , je to výměnný díl ale jen v rámci daného typu , tj motorizace ///tohle jsem psal ///
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Když je motor stejného typu, tak není co řešit. Z papírů si necháš vyškrtnout číslo původního a pak si tam můžeš dát jakýkoli motor stejného typu jako tam byl. Neprojde ti když by jsi místo 1.3 dal 1.6. Stejně tak by jsi měl problém, když by na motoru bylo číslo například vybroušené a typ motoru se tak nedal určit (ségra má na Mondeu číslo totálně vyrezlé a pokaždé dělají ofuky).
Mám dvě Felicie, jedna má číslo motoru v papírech, druhá nemá. Na obou ale vždy číslo kontrolují. Na té první jestli číslo sedí, na té druhé jestli tam vůbec je.
Mám dvě Felicie, jedna má číslo motoru v papírech, druhá nemá. Na obou ale vždy číslo kontrolují. Na té první jestli číslo sedí, na té druhé jestli tam vůbec je.
-
ondrej256 - FK
takže do svoji felicie 40kw nemůžu dát motor 50kw ikdytž bude zachována kubatůra motoru?
Ale 40kw za 40kw vyměnit můžu jo?
Ale 40kw za 40kw vyměnit můžu jo?
ano motory můžeš měnit jenom za stejnej
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- Mildacaso
- Kontaktovat uživatele:
Jak bylo zmíněno musí být zachován typ motoru. Tedy:
135B : 40 Kw jednobodové vstřikování paliva
136B : 50 Kw jednobodové vstřikování paliva
135M : 40 Kw vícebodové vstřikování paliva
136M : 50 Kw vícebodové vstřikování paliva
40 Kw je jiný typ než 50 Kw, všechny komponenty nejsou stejné. Na každém vrakovišti budou mít dost motorů na to, abych si pohodlně vybral ten správný.
135B : 40 Kw jednobodové vstřikování paliva
136B : 50 Kw jednobodové vstřikování paliva
135M : 40 Kw vícebodové vstřikování paliva
136M : 50 Kw vícebodové vstřikování paliva
40 Kw je jiný typ než 50 Kw, všechny komponenty nejsou stejné. Na každém vrakovišti budou mít dost motorů na to, abych si pohodlně vybral ten správný.
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Tak nejsi bubák, sorryferdamravenec píše:můžu si tam dát motor jaký chci a nikdo mě na to nic říct nemůže? /// z příspěvku tazatele///
1,6 sportline 1999
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Případně když by jsi chtěl ze 40kW legálně udělat 50kw, musel by jsi to přeházet do původního bloku. Nikdo ti nebude koukat co tam je za písty, vačku a řídící jednotku. Pouze kouknou na typ motoru na bloku. Když tedy necháš blok ze 135ky, a přehážeš do něj věci ze 136, bude to OK.
Dřív se to tak dělalo běžně. Mnoho z nás mělo škodovku 120L a ve skutečnosti tam byl motor z LS, nebo dokonce 130kovej. Dnes už se ale asi takové psí kusy nevyplatí.
Dřív se to tak dělalo běžně. Mnoho z nás mělo škodovku 120L a ve skutečnosti tam byl motor z LS, nebo dokonce 130kovej. Dnes už se ale asi takové psí kusy nevyplatí.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Atnarfus: To moc legální není... 
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tak tedy úplně ne, ale nikdo to nepozná a nebudou s tím žádné potíže. Typ motoru bude na bloku správný a co je v něm nikdo řešit nebude. Navíc Felicie 40 a 50kw se liší jenom tím motorem. U starých škodovek to bylo i o brzdách, případně zadní nápravě.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No jasný. 
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
-
Doda - FK
Takže do motoru BMM 40kW naskladat vnitrnosti z 50kW? A stačí vyměnit jen ŘJ nebo se musi vymenit vic veci?Samozrejme vacku,pisty a kliku nepocitam.Diky
- Mildacaso
- Kontaktovat uživatele:
toto již tu bylo řešeno v jiných tématech. Motor 135B zaklad a jen vyměnit:
vačka 136B
sání 136B
vstřikovač + škrtící klapka 136B
ŘJ 136B
hlava motoru 136 + uprava pro zvýšení kompresního poměru
vačka 136B
sání 136B
vstřikovač + škrtící klapka 136B