Felicia 1.6 uvařila se a nejede
-
Luky-Punky - FK
Felicia 1.6 uvařila se a nejede
Zdravím, mám takový problém dneska jel kámoš s feldou po dálnici a seknul se mu termostat tím pádem se to uvařilo ale on si toho prý nevšiml tak jel vesele dál po nějaký chvíly to přestalo táhnout a začalo mu svítit mazání toho už si všiml tak vyřadil a nechal běžet na volnoběh. Běželo to prý strašně divně a po chvíly to zdechlo úplně od té doby to nezkoušel. Chtěl bych se tedy zeptat čim si myslíte že by to mohlo být? Já si myslím že je to těsnění pod hlavou v tom lepším případě. Díky za rady Lukyn.
Re: Felicia 1.6 uvařila se a nejede
tesneni pod hlavou,zkroucena neb praskla hlava,a pokud sitilo mazani,tak klidne pridreny
-
Luky-Punky - FK
Tak jsme to dnes přitáhli ke mě zkusil jsem to nastartovat motor se v točí jako kdyby neměl skoro žádnou kompresi má tendenci i naběhnout ale nenaběhne, když startuju tak z expanzní nádobky to fouká a smrdí to jako nespálenej benzín. Ještě jsem se chtěl zeptat jak se pozná když je ten motor přidřenej? Díky
-
Luky-Punky - FK
Ještě jsem zapoměl, když sundám hlavu budu jí muset nechat slíznout?
Srovnat by se ta hlava měla určitě.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Natlakovat, srovnat popř. kapilárka 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
error - FK
Tesneni hlavy urcite v haji. Mozna hlava take. Take je velice pravdepodobne ze chladici kapalina bude v oleji a olej v rozvodech pro chlad. kapalinu.
1. Sundat hlavu
2. Vymenit tesneni
3. Pokud hlava nevypada moc hrozne, zkusit stesti s ni
4. Podivat se na olej a na chlad. kapalinu. Pokud v oleji budou alespon nejake stopy chl. kapaliny a naopak - stopy oleje v chl. kapaline - okamzite vymenit.
1. Sundat hlavu
2. Vymenit tesneni
3. Pokud hlava nevypada moc hrozne, zkusit stesti s ni
4. Podivat se na olej a na chlad. kapalinu. Pokud v oleji budou alespon nejake stopy chl. kapaliny a naopak - stopy oleje v chl. kapaline - okamzite vymenit.
-
autocross - FK
Já myslím, že to můžeš vzít a vyhodit, lepší koupit jinej motor, ono to vyjde na ty samý peníze, jako rovnat hlavu, těsnění, práce a pak to třeba stejně nebude k tomu. Já už na 1.8 viděl i prohlej blok.
-
Luky-Punky - FK
Díky všem za rady. Vyměnil jsem ty upálené svíčky co tam byli
a motor poté naskočil a běží v poho ale fouká z hadic do expanzní nádobky, když jsem ty hadice ucpal prstem tak po chvilce se to natlakovalo tak, že mi to prst vystřelilo a ofoukl mě ten smrad. Momentálně tedy přemýšlím co bude snazší a rychlejší jestli vyměnit těsnění pod hlavou a nebo komplet motor.
-
autocross - FK
Tak jestli to běží normálně, tak bych šel jen do těsnění.
Sundej hlavu a uvidíš.
Sundej hlavu a uvidíš.
-
error - FK
"jestli vyměnit těsnění pod hlavou a nebo komplet motor"...nebo komplet auto 
Menit tesneni bych se nebal. Dulezite je nezlomit srouby pri rozebirani a nepretahnout je pri skladani. Pokud se motor neprehrival casto, mozna aji hlavu nebudes muset rovnat.
Menit tesneni bych se nebal. Dulezite je nezlomit srouby pri rozebirani a nepretahnout je pri skladani. Pokud se motor neprehrival casto, mozna aji hlavu nebudes muset rovnat.
-
autocross - FK
U motoru VW jsem ještě zlomené šrouby neviděl.
-
Luky-Punky - FK
Tak paráda o víkendu jsem na to konečně vlítnul a už to zase krásně běží. Důvodem proč se to uvařilo byla rozpadlá vodní pumpa vyndal jsem jí a ty blbý platový lopatky byli v háji z vodní pumpy byli 4 kusy. Vyměnil jsem to tedy dal nové těsnění jinou hlavu a vše je v pořádku. Děkuji všem za rady s pozdravem Luky
Ať dál slouží ! 
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3