Povinné ručení
Povinné ručení
Zdravím,
rád bych se zeptal, jakou pojišťovnu byste mi doporučili. Je mi 21, neměl jsem žádnou nehodu, ale taky žádnou pojistku psanou na sebe. Nehledám pojišťovnu s nejmenšími poplatky, samozřejmě se zlobit nebudu za nízkou cenu:-d, ale chci takovou, aby byla spolehlivá, co se týče škodných událostí, pojistku minimálně 50/50. Auto je Felicia 1999 podzim - v provozu od února 2000, motor 1.3 40KW.
Zatím mě nejvýhodněji vyšla kooperativa.
Díky moc za Vaše odpovědi
rád bych se zeptal, jakou pojišťovnu byste mi doporučili. Je mi 21, neměl jsem žádnou nehodu, ale taky žádnou pojistku psanou na sebe. Nehledám pojišťovnu s nejmenšími poplatky, samozřejmě se zlobit nebudu za nízkou cenu:-d, ale chci takovou, aby byla spolehlivá, co se týče škodných událostí, pojistku minimálně 50/50. Auto je Felicia 1999 podzim - v provozu od února 2000, motor 1.3 40KW.
Zatím mě nejvýhodněji vyšla kooperativa.
Díky moc za Vaše odpovědi
Re: Povinné ručení
já mám ČSOB a jsem zatím maximálně spokojen 
Kdybych nebyl do ruky chtěl bych být taky na poštu...
Čau zkus tohle http://www.srovnavac.cz/povinne-ruceni-porovnani/ a tam si vyber
-
lord_sef - FK
zkus se poptat na www.jaropojisteni.cz/ vzdy jsem tam zasel osobne a vyslo to nejlevneji...
sem u slavie s feldou za 2200,- a ted s golfem u čsob včetně skel za 3700,- bonusy 48 měsíců obojí mi dělal www.japl.cz
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
- rockfist
- Kontaktovat uživatele:
já mám feldu taky u slavie, 1800,- ročně takže pohoda a supru pojišťuju u čsob, tam mě vychází nejlevnějc, něco málo přes 6000,- za rok, ještě že jí mám na značkách jenom přes léto když je hezky 
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší to je mít přes nějakýho poradce, já měl auto po dědovi a ten platil bez pár korun 4tisíce, teď to mam za necelejch 1100, je to u Triglavu a 75%sleva o_O
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
AXA 1,6ka za 1.450,-Kč/rok
Ahoj,
diky vsem..Zkusil jsem to porovnani a vyslo mi nejlevneji u kooperativiy na miru: 3700. Nejdraz u CSOB Dominant za 7000.
Jedine pak zkusit jit primo na pobocku a zkusit to vyjednat tam a nebo pres nektery financni poradce, jak radite vy.
Diky:)
diky vsem..Zkusil jsem to porovnani a vyslo mi nejlevneji u kooperativiy na miru: 3700. Nejdraz u CSOB Dominant za 7000.
Jedine pak zkusit jit primo na pobocku a zkusit to vyjednat tam a nebo pres nektery financni poradce, jak radite vy.
Diky:)
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Na pobočce toho moc nevyjednáš, alespoň podle zkušeností lidí co znám. Jinak mam 1,3 aby ta částka měla nějakej smysl
. A ti poradci vždycky mají lepší ceny, třeba teď mi mohl dát těch 75% slevu a věk atd nehrál roli.
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, s Kooperativou mám dobrý zkušenosti. Mám povinný i havárku, oboje už jsem využil. Vyplácí bez problémů. Mám u nich i školení, můžu ti ho uzavřít...
kdo ste se vyjadřovali s cenou, připište bonusy 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- Novoja
- Kontaktovat uživatele:
Felicie 1995 1,3 50 KW platím kolem 2000 bonus 55% Česká pojišťovna je mi 21let když jsem si pořizoval povinný tak jsem měl štěstí tak zrovna měli akci že si mohu bonus od někoho rozdělit (aspoň to tak vysvětlovala a ve finále to dopadlo že se to okopírovalo) tak jsem ho dostal od dědy. Jinak bez bonusu bych platil něco přes 4000 kč
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem direct za 2.100,- ročně, když jsem přecházel v srpnu k AXA, tak po mně nechtěla žádnej bezeškodní průběh, ani ostatní informace, říkala, že automaticky dávají všem maximální bonus.Sadra17 píše:kdo ste se vyjadřovali s cenou, připište bonusy
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
Brrr... Slávie? Triglav? Pěkný.. Levný.. Ale když nabouráš, budeš roky čekat na vyřízení, jelikož tyto nemají své likvidátory..
Jeden důkaz místo slipů - kámoš se s nimi dodnes soudí..
Další zas věčnost čekal na vyřešení nehody.. (ale pro ty co nikdy nebourali a jen platí se ani nedivím, že tyto tu chválí)
Za další.. Koopka, Česká, ČSOB aj. renomovaní bych řešil.. Allianz a ČPP taky dobrý.. Generali a AXA je něco mezi Slávkou a těmito, jelikož primárně moc neřeší autonehody..
Pro mladé bez bonusu je nej koopka či česká pojištovna pokud máš od koho vzít bonus..
Poradci ti to sníží, ale i na pobočce se dá dost vyřešit..
Jsou to kecy, že mají pevný ceny a nedá se nic dělat..
Kdyby něco o PR, napište mi.. Něco o tom vím.. Dělal jsem v tom a sám jsem se pídil po detailech pojištoven..
(tohle vlákno je stejně subjektivnost sama o sobě.. protože ti každý doporučí to, co má on sám..)
Za další.. Koopka, Česká, ČSOB aj. renomovaní bych řešil.. Allianz a ČPP taky dobrý.. Generali a AXA je něco mezi Slávkou a těmito, jelikož primárně moc neřeší autonehody..
Pro mladé bez bonusu je nej koopka či česká pojištovna pokud máš od koho vzít bonus..
Poradci ti to sníží, ale i na pobočce se dá dost vyřešit..
Kdyby něco o PR, napište mi.. Něco o tom vím.. Dělal jsem v tom a sám jsem se pídil po detailech pojištoven..
(tohle vlákno je stejně subjektivnost sama o sobě.. protože ti každý doporučí to, co má on sám..)
3D tisk
http://mejra.cz
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Když někoho nabourám já, tak je mi šumafuk, jestli to pojišťovna bude dlouho řešit.
A když někdo nabourá mně, tak s tím nic nenadělám, jakou má pojišťovnu.
Tudíž Mejro tento tvůj argument je u povinného ručení naprosto
Něco jiného by to bylo v případě havarijka, ale o tom se tu nebavíme.
Pro mne je důležitý, že za 1,6ku platím necelých 15 stovek ročně. Víc neřeším.
A když někdo nabourá mně, tak s tím nic nenadělám, jakou má pojišťovnu.
Tudíž Mejro tento tvůj argument je u povinného ručení naprosto
Něco jiného by to bylo v případě havarijka, ale o tom se tu nebavíme.
Pro mne je důležitý, že za 1,6ku platím necelých 15 stovek ročně. Víc neřeším.
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
Když si myslíš že to je jedno a jde o cenu.. Tak si dej Slávii..
Jinak když ty nabouráš a zaviníš to, tak ti je šumák tvá pojištovna? A auto si odtáhneš na provázku? A další..
Jde o služby i mimo hlavní pojištění..
PS. Když jsi spokojenej s AXou, tak je to jenom dobře.. Autor tématu chtěl info, tak jsem mu ho dal, je vidět z jeho psaní že mu nejde jen o cenu, tak proto tohle.. Jinak je super že spoustu lidí tu napíše název pojištovny a cenu.. To mu hodně dá..
Jinak když ty nabouráš a zaviníš to, tak ti je šumák tvá pojištovna? A auto si odtáhneš na provázku? A další..
Jde o služby i mimo hlavní pojištění..
PS. Když jsi spokojenej s AXou, tak je to jenom dobře.. Autor tématu chtěl info, tak jsem mu ho dal, je vidět z jeho psaní že mu nejde jen o cenu, tak proto tohle.. Jinak je super že spoustu lidí tu napíše název pojištovny a cenu.. To mu hodně dá..
3D tisk
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Co další ?? Auto klidně odtáhnu na provázku nebo naložím na plaťák. Ono pokud máš na mysli odtah havarovaného vozidla, tak to bývá zpravidla jen do nejbližšího servisu a dost často je to i limitováno hranicí věku auta do 10 let. Stačí si přečíst podrobně všechny podmínky smlouvy, což ovšem nikdo nedělá. Oni ty pojišťovny nejsou blbý aby ti daly výhody na starou plečku u které je mnohem větší předpoklad, že by si je využil než u nového auta. A pokud ty výhody budeš mít, tak se s pojistkou nedostaneš nikam na rozumnou cenu.
Pojišťovna musí vydělávat, to není charita. 
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsi psal třeba o Slávii, ta odtah nemá v ceně základu.. Jsem ted u nejmenované pojištovny (abych tu neloboval pro jednu), za 2900,- (já bez bonusu).. 120/120.. Odtah do nejbližšího servisu od místa bydliště.. Platí pro nehody v ČR..
Auto starší 10let neodtahují? To umí jaká pojištovna?
Jo, bereš to spotřebně, tak jo.. Nejlevnější mít je fajn.. A tím uzavírám tuto diskuzi mezi námi dvěma, jelikož je to o ničem.. Tobě jde o cenu, mě o cenu a služby..
PS. právě že jde o to, pročíst si podmínky psané malým písmem v papírech od uzavřeného pojištění.. (pro ty co myslí, že za pár korun mají povinné ručení se vším všudy)
Auto starší 10let neodtahují? To umí jaká pojištovna?
Jo, bereš to spotřebně, tak jo.. Nejlevnější mít je fajn.. A tím uzavírám tuto diskuzi mezi námi dvěma, jelikož je to o ničem.. Tobě jde o cenu, mě o cenu a služby..
PS. právě že jde o to, pročíst si podmínky psané malým písmem v papírech od uzavřeného pojištění.. (pro ty co myslí, že za pár korun mají povinné ručení se vším všudy)
3D tisk
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nevím, kde jsi viděl Slávii, o ní sem nepsal a ani jsem nepsal, že neodtahují auta starší 10 let. Psal jsem, že bezplatný odtah je někde limitován věkovou hranicí. Sám jsem to zažil, když jsem v jednom takovém autě seděl coby spolujezdec.
Mě také jde o cenu služby a právě ta vysoká cena je neadekvátní službám, které za ní s našema starejma plečkama dostaneš.
OK necháme to být. co hlava to názor.
Mě také jde o cenu služby a právě ta vysoká cena je neadekvátní službám, které za ní s našema starejma plečkama dostaneš.
OK necháme to být. co hlava to názor.
Mejra zrovna triglav svýho likvidátora má, sedí v obi v čb
zkušenost s nima mam a to takovou že od likvidace přišli peníze až po dvou měsících a to ještě polovina než na kolik byla faktura 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
Jenže jeden na celý jížní čechy? Nehledě, že je pod externí likvidační firmou..
Taky dobrá zkušenost..
Taky dobrá zkušenost..
3D tisk
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že když někoho nabouráš, tak tě fest zajmá co máš za pojišťovnu. Když máš nějakou blbou, tak tě poškozenej klidně zažaluje aby ty prachy z tebe vyrazil. Má na to plný právo...
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Právo žalovat koho chceš a kvůli čemu chceš má každý, také to není zdarma, podání žaloby stojí žalobce peníze. To že někdo na někoho podá žalobu, ještě neznamená, že uspěje. Žalobce totiž nese důkazní břemeno a pokud ho neunese, tak spor prohrál a zaplatí ještě náklady řízení a případně náklady na právní zastoupení toho žalovaného. A tady vlastně stačí žalovanému u soudu jen uvést, že žalobce žaluje toho nepravého, protože za škodu způsobenou řidičem (pojištěného) motorového vozidla odpovídá ze zákona až do výše 35 000 000 Kč pojišťovna a on s ním po nehodě sepsal Euroformulář, kde uvedl svoji pojišťovnu, takže poškozený musel vědět, koho má žalovat, když není spokojen s náhradou škody, že to má být ta a ta pojišťovna. Řidič by odpovídal jen za škodu co je nad 35 000 000 Kč (některé pojišťovny dávají vyšší limit, u některých pojišťoven si lze připlatit za ještě vyšší limit, což je dle mě zbytečné). Samozřejmě podmínkou také je, že řidič (hlavně viník nehody) musí po nehodě splnit nějaké ty zákonem předepsané náležitosti, jako u škody do 100 000 Kč sepsat hlášení o škodě kterou způsobil (nejlepší je ten Euroformulář) a oznámit to své pojišťovně jako pojistnou událost, u škody nad 100 000 Kč nebo u zranění a smrti osoby oznámit nehodu policii.
§ 6/2 zák. č. 168/1999 Sb.
Nestanoví-li tento zákon jinak, má pojištěný právo, aby pojistitel
za něj uhradil v rozsahu a ve výši podle občanského zákoníku poškozenému
a) způsobenou škodu na zdraví nebo usmrcením,
b) způsobenou škodu vzniklou poškozením, zničením nebo ztrátou věci,
jakož i škodu vzniklou odcizením věci, pozbyla-li fyzická osoba
schopnost ji opatrovat,
c) ušlý zisk,
d) účelně vynaložené náklady spojené s právním zastoupením při
uplatňování nároků podle písmen a) až c); v souvislosti se škodou podle
písmene b) nebo c) však jen v případě marného uplynutí lhůty podle § 9
odst. 3 nebo neoprávněného odmítnutí anebo neoprávněného krácení
pojistného plnění pojistitelem,
§ 3a/2 zák. č. 168/1999 S.
Limit pojistného plnění musí odpovídat a) při škodě podle § 6 odst.
2 písm. a) nejméně 35 000 000 Kč na každého zraněného nebo usmrceného
včetně náhrady nákladů vynaložených na péči hrazenou z veřejného
zdravotního pojištění a regresního nároku podle § 6 odst. 4, b) při
škodě podle § 6 odst. 2 písm. b) a c) nejméně 35 000 000 Kč bez ohledu
na počet poškozených; převyšuje-li součet nároků uplatněných více
poškozenými limit pojistného plnění uvedený v pojistné smlouvě,
pojistné plnění se každému z nich snižuje v poměru tohoto limitu k
součtu nároků všech poškozených.
Jinak já nechápu, že to máte tak drahé? Já mám momentálně povinné ručení u Triglav a platím 886 Kč ročně za Felicii 1.3, bonus mám maximální -60%, i když jednu pojistnou událost jsem už v minulosti způsobil, rozhodná doba byla při sjednání smlouvy někdy před rokem 142 měsíců (něco jako předchozí bezeškodní průběh povinného ručení), limit na škodu je u této pojistky do 40 000 000 Kč u škody na zdraví a do 40 000 000 Kč u škody na majetku.
Je tedy pravda, že často měním pojišťovnu, vždy než mi skončí roční pojistné období, které mám do konce roku, tak si v internetových srovnávačích kontroluji, která pojišťovna je momentálně nejlevnější, zvlášť když mi ta současná pojišťovna třeba v listopadu pošle papír o tom, že mi zvedá od příštího roku pojistné. Už jsem vyzkoušel několik pojišťoven, u toho Triglavu jsem momentálně podruhé, v minulosti už jsem od něj jednou odešel, protože mi chtěl zvednout pojistné, pokud se o to zase pokusí a bude to jinde levnější, tak zase odejdu.
Škodní událost jsem zavinil asi před 6 lety, když jsem byl u Directu, škoda na druhém vozidle byla asi do 20 000 Kč, pojišťovna vyřídila tu pojistnou událost asi do měsíce, i když poškozenému se ta uplatněná amortizace třeba nelíbila, je to už pak jeho boj s pojišťovnou a ne se mnou. Já jsem se tehdy k vině přiznal, vzal jsem celou vinu na sebe, i když jsem si nemyslel, že je to ze sta procent jenom má vina, Euroformulář jsem sepsal a pojistnou událost jsem pojišťovně oznámil, dokonce jsem jí to na místě i nafotil na mobil a poslal pak fotky emailem. Direct mě pak chtěl od příštího roku zvednout pojistné (to by možná zvednul i bez té pojistné události), takže jsem přešel k jiné pojišťovně, která do bonusů nepočítala jednu pojistnou událost, takže jsem měl zase plný bonus.
§ 6/2 zák. č. 168/1999 Sb.
Nestanoví-li tento zákon jinak, má pojištěný právo, aby pojistitel
za něj uhradil v rozsahu a ve výši podle občanského zákoníku poškozenému
a) způsobenou škodu na zdraví nebo usmrcením,
b) způsobenou škodu vzniklou poškozením, zničením nebo ztrátou věci,
jakož i škodu vzniklou odcizením věci, pozbyla-li fyzická osoba
schopnost ji opatrovat,
c) ušlý zisk,
d) účelně vynaložené náklady spojené s právním zastoupením při
uplatňování nároků podle písmen a) až c); v souvislosti se škodou podle
písmene b) nebo c) však jen v případě marného uplynutí lhůty podle § 9
odst. 3 nebo neoprávněného odmítnutí anebo neoprávněného krácení
pojistného plnění pojistitelem,
§ 3a/2 zák. č. 168/1999 S.
Limit pojistného plnění musí odpovídat a) při škodě podle § 6 odst.
2 písm. a) nejméně 35 000 000 Kč na každého zraněného nebo usmrceného
včetně náhrady nákladů vynaložených na péči hrazenou z veřejného
zdravotního pojištění a regresního nároku podle § 6 odst. 4, b) při
škodě podle § 6 odst. 2 písm. b) a c) nejméně 35 000 000 Kč bez ohledu
na počet poškozených; převyšuje-li součet nároků uplatněných více
poškozenými limit pojistného plnění uvedený v pojistné smlouvě,
pojistné plnění se každému z nich snižuje v poměru tohoto limitu k
součtu nároků všech poškozených.
Jinak já nechápu, že to máte tak drahé? Já mám momentálně povinné ručení u Triglav a platím 886 Kč ročně za Felicii 1.3, bonus mám maximální -60%, i když jednu pojistnou událost jsem už v minulosti způsobil, rozhodná doba byla při sjednání smlouvy někdy před rokem 142 měsíců (něco jako předchozí bezeškodní průběh povinného ručení), limit na škodu je u této pojistky do 40 000 000 Kč u škody na zdraví a do 40 000 000 Kč u škody na majetku.
Je tedy pravda, že často měním pojišťovnu, vždy než mi skončí roční pojistné období, které mám do konce roku, tak si v internetových srovnávačích kontroluji, která pojišťovna je momentálně nejlevnější, zvlášť když mi ta současná pojišťovna třeba v listopadu pošle papír o tom, že mi zvedá od příštího roku pojistné. Už jsem vyzkoušel několik pojišťoven, u toho Triglavu jsem momentálně podruhé, v minulosti už jsem od něj jednou odešel, protože mi chtěl zvednout pojistné, pokud se o to zase pokusí a bude to jinde levnější, tak zase odejdu.
Škodní událost jsem zavinil asi před 6 lety, když jsem byl u Directu, škoda na druhém vozidle byla asi do 20 000 Kč, pojišťovna vyřídila tu pojistnou událost asi do měsíce, i když poškozenému se ta uplatněná amortizace třeba nelíbila, je to už pak jeho boj s pojišťovnou a ne se mnou. Já jsem se tehdy k vině přiznal, vzal jsem celou vinu na sebe, i když jsem si nemyslel, že je to ze sta procent jenom má vina, Euroformulář jsem sepsal a pojistnou událost jsem pojišťovně oznámil, dokonce jsem jí to na místě i nafotil na mobil a poslal pak fotky emailem. Direct mě pak chtěl od příštího roku zvednout pojistné (to by možná zvednul i bez té pojistné události), takže jsem přešel k jiné pojišťovně, která do bonusů nepočítala jednu pojistnou událost, takže jsem měl zase plný bonus.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
dnes většina nejlevnějších pojištoven má bohužel ve smlouvě uvedou Tvoji spolůúčast... což hodně lidí neví, při uzavírání smlouvy se tím pojištovny samozřejmě nechlubí... A kdo ten stoch papíru čte...
jinak 40mil. je pro mě málo, já jedině 100mil/100mil. ono když někoho třeba zmrzačíš a platí mu pak pojištovna celej život tak 40mil. může být málo
jinak 40mil. je pro mě málo, já jedině 100mil/100mil. ono když někoho třeba zmrzačíš a platí mu pak pojištovna celej život tak 40mil. může být málo
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
To máš motor s obsahem 1,9 a nulový bonus?
já mam feldu za 2000 a golfa tdi 3200+800 skla na 10000
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- stix11
- Kontaktovat uživatele:
já mám Feldu za 1700, je v tom přední sklo, pojištění sedadel ... pojistka u České a velmi slušný bonus 
Tyhle sumy, co tu házíte, nemají bez dalších informací absolutně žádnou vypovídací hodnotu 
-
Polo
- Kontaktovat uživatele:
felda jako 1. auto (krátká, 1.6, 1998, 1 reg. ČR)
povnné ručení u Generali
na 1. rok placeno cca 4 600,- (uzavřeno 20.9.2010)
na období 2011-2012 to bylo 4 400,-
a teď na rok 2012-2013 to bylo 5 200,-
(důvod - přej zdražování všeho, tak museli jít na horu...)
takže po tomto období u nich končim...
povnné ručení u Generali
na 1. rok placeno cca 4 600,- (uzavřeno 20.9.2010)
na období 2011-2012 to bylo 4 400,-
a teď na rok 2012-2013 to bylo 5 200,-
takže po tomto období u nich končim...
-
GrounZero - FK
mám 1.3mpi a ano, nulový bonus, ted jsem si koupil oktávku s motorem 1.8T tak jsem zvědavej co na mě vysolej za cenovku pojištění ..GrounZero píše:to je mi divný já na feldu mám pojistku na 4600 ročně :/
-
oriionn - FK
Zdravím,nevíte někdo jestli lze sjednat povinné ručení jen v rámci České republiky a né po celé unii ? Cena by potom mohla být příznivější. Slyšel jsem že to jeden má ale zda jsou to povídačky nevím,zprostředkovatel v pobočce nevěděl o ničem. Jen tak mimochodem v letectví se pojistky takto člení.
letos šly ceny povinných ručení pěkně nahoru... vloni jsem měl u triglavu za 2074kč a letos vychází nejlevnější pojistka u slavie za nějakých 2700kč.... hnus
Jo no je to hnus..
nejhorší je že levnější hned tak nebude... spíš půjde zase vzhůru 
a já si tak naivně myslel, že když mám pojistku za 2 tisíce, tak bude postupně zlevňovat... a ono houby...
jo to já taky... čim víc měsíců tim víc peněz vysolíš
dřiv to bylo obráceně...
ještě jedna věc mě přijde divná, mám doteď pojistku u triglavu, vloni těch 2 tis, letos jsem zkoušel kalkulátor a nějakých 3800kč 
ja mam Kooperativu, platim něco přes 3000 a kdybych to sjednával dnes, tak 5900kč 
jo ale ja mam rok 1995 a na to mi havarijko nedaj 
Slavia: 6500kč
ale jelikož sem podnikatel, Slavia 2795kč
Dobrej rozdil
Slavia: 6500kč
ale jelikož sem podnikatel, Slavia 2795kč
Dobrej rozdil
-
indexoner - FK
Ahoj, může mi někdo vysvětlit jak fungují ty srovnávače povinného ručení typu www.vascenikpovinneruceni.cz nebo epojisteni.cz apod? Je jedno kde to srovnám nebo je nejakej lepší?
-
katka123 - FK
no tak to už bývá, pojišťovna si to sama navyšuje. proto třeba ve výpovědní lhůtě pojistku ukončit a uzavřít novoukwik píše:a já si tak naivně myslel, že když mám pojistku za 2 tisíce, tak bude postupně zlevňovat... a ono houby...
Dávejte si pozor na http://www.jaropojisteni.cz/, epojisteni apd., je to možná levné, ale když chcete něco měnit, nemůžete sami, ale musí vám to zprostředkovatel - pojištěný - vždy dovolit -> co by šlo udělat hned, protáhne se min. o 3 dny apd. Ani zrušit to nemůžete...
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi
SPARTA PRAHA FOREVER
máš s tím nějakou zkušenost? co myslíš tím měnit?
Mám, třeba změna RZ, zrušení na základě prodeje apd.
Pracuji ve finančnictví, vím, o čem mluvím a mám i osobní zkušenost, taky jsem udělal tu blbost a měl tam pojištěná auta...
Pracuji ve finančnictví, vím, o čem mluvím a mám i osobní zkušenost, taky jsem udělal tu blbost a měl tam pojištěná auta...
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi
SPARTA PRAHA FOREVER
aha, no ale přeci když člověk změní SPZ, tak i se zelenou kartou se starou SPZ se legálně jezdit může, PČR si to dokáže zjistit zda značka sedí. A pak trvá nějakou dobu než dojde nový papír. Při prodeji auta jestli bude auto pojištěné týden navíc až tak nehraje roli přece ne? když je to o tolik lacinější než jinde... aspoň podle mě lepší tohle, než platit třeba o tisícovku ročně víc... ne li možná ještě víc.
právě že hraje roli, když kupec nedejbože nabourá tak to de na tvoje konto a bonusy jsou pryč a nastupuje malus 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
aha, ale přece vždy při prodeji se sepisuje kupní smlouva a povinné ručení na nového majitele se přece zařizuje ještě než s autem odjede. Takže v tomhle bych problém neviděl, ne? a tu moji starou pojistku že zruší o něco později je fuk.