jezdí, ale občas na chvilku přestane táhnout

Simos 2P
135M, 136M
SyXcz - FK

jezdí, ale občas na chvilku přestane táhnout

Příspěvek od SyXcz - FK »

Zdravím,
chtěl bych poprosit o malou radu,
Felina mi jezdí, ale během jízdy se občas dusí, přestane táhnout, když sešlápnu plyn na "podlahu" tak se během chvilky zase rozjede...
Za studena mi přijde že nešlape na všechny válce, ale když se zahřeje tak mi to přijde OK, ale to že občas přestane táhnout se stává i když je zahřátá...
Už jsem vyměnil zapalovací lištu s cívkama, svíčky jsou skoro nové, benzinový filtr, hallův snímač... už nevím co by to mohlo být, prosím pomozte... nemám na to abych živil servisy...

Předem moc díky za rady...

Jinak je to Felicia 1.3 MPi, r.v. 1998
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Re: jezdí, ale občas na chvilku přestane táhnout

Příspěvek od p.s. »

já bych se mrk do nádrže zda neni ucpané to sítko na spodu čerpadla a pokud to nepomůže tak by to chtělo kontrolu čerpadla kolik tlačí :?:
ted mi napadá skus nejdřív skouknout veškerou elektriku v motoru a očistit všechny konektory a kostry,prohlídni kontakty relé čerpadla nebo skus rovnou jiný a projdi i konektor na samotnym čerpadle,prohlídni i v jakym stavu je konektor a kontakty ŘJ :scratch:
SyXcz - FK

Příspěvek od SyXcz - FK »

síto na čerpadle je čistý... ale tlak nemam jak změřit :(
na kabely se chystam o víkendu, snad už zítra... ale relé mě nenapadlo, zkusim ho vyměnit...
jinak zatim díky...
Jelen - FK

Příspěvek od Jelen - FK »

u MPIček to občas muže dělat za... škrtící klapka to cukání... ale to že motor jede na míň válců byy mělo být elektronikou ..
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

KOVO

Příspěvek od KOVO »

To cerpadlo mozes skusit aj tak, ze zhodis spätnu benzinovu hadicu v motorovom priestore z regulacneho ventila paliva. Ked cez nu pri nastartovanom motore bude tiect benzin, tak by malo byt cerpadlo ok.
tuomasn - FK

Příspěvek od tuomasn - FK »

to sitko u čerpadla nebývá moc zanešené hledal bych chybu spíš jinde ještě dávej pozor kde tankuješ :-) toto co popisuješ tak dělalo kamarádce když tankovala do feliny čistej etanol . Etanol má jiné vlastnosti než benzín pokud tankuješ špatnej benzín muže to být příčina
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

ako sa vela krat pisalo prv vycistiti filter klapku potom reset klapky a az tak penazne zalezitosi
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

hele a jak je na tom vejfuk ?
Beer - FK

Příspěvek od Beer - FK »

A nemuze to bejt benzinem? Obcas jsem totiz tankoval na Pribyslavskym Pasoilu a auto se mi s tim benzinem pri prudsim pridani plynu zacalo dusit,klesaly otacky jakoby brzdilo motorem. Pak jsem zacal tankovat jinde a bylo po problemu.
EDIT: to co pisu ja uz tu vlastne popisoval tuomasn,jsem si toho nevsiml
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 28. srp 2012 15:08:40, celkem upraveno 1 x.
jjenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jjenda »

Vyměnil jsem čidlo teploty a zatím OK :salut: Před tím jsem dal vyčistit kalpku, seřídil vůle ventilů a vyměnil za Bosch nové svíčky Brisk ale stále chvílemi netáhla. Vypozoroval jsem že to dělala při takové meziteplotě ani studená ani zahřátá.
maus - FK

Příspěvek od maus - FK »

mel jsem presne priznaky,zacne se to klepat a at slapes jak chces tak drzi sotva volnobeh i v tahu na rychlost a jedu krokem a pak zase pohoda,taha jak bejk.tak vycistena klapka,nove svicky,novy vyfuk od svodu az dozadu.a pak vag vypsal ze je v haji lambda sonda
jjenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jjenda »

Už to dělá zase ( cuká a nechce chvíli táhnout) znova. Teď jsem vypozoroval že jen když se opravdu zahřívá, pak při provozní teplotě to už neudělá. Je to jako když jsem měl studenou Š 1000 MB na ruční sytič :). Asi bych to skutečně řekl na tu lambda sondu.
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Funkčnosť lambdy si skontroluješ vo VAGu.
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

Na labdu ti netreba ani Vag. Staci ak obycajny mulitimeter pripojis na konektor co ti ide kocnovka do vagu. Už neviem presne ktory to je ale ide donho biely kabel. Alebo minusko niegde na kostru a hladat kde ti to bude behat od 0 po 1V
mikka

Příspěvek od mikka »

Na konektoru pro VAG lambda sondu multimetrem nezměříš.
Musíš multimetr zapojit přímo na konektor lambda sondy.
jjenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jjenda »

Tak mám vyměněnou lambda sondu Bosch. Na diagnostice to prý házelo její hybu. Zatím jen dvě jízdy do a z práce a dobrý. ( To už se vždy po nahřátí projevilo). Ještě jedna vypozorovaná skutečnost při tom když to přestalo táhnout. Pomohlo na místě protočit s vyšlápnutou spojkou několikrát motor vytočit k 4tis/ot a nebo taky zastavit, vypnout zapalování a zase hned nastartovat !!!
Beer - FK

Příspěvek od Beer - FK »

tak mi to felda začala dělat taky... při zahřívání na provozní teplotu se někdy jakoby zadusí a má i takovej divnej zvuk při tom.A na volnoběh mi to už 2x chcíplo. Příští týden jedu měnit pneu a tak si nechám rovnou udělat diagnostiku a uvidím.
jjenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jjenda »

Felicia 1.3MPi 50 kW po výměně lambdasondy OK !!!
Předtím cukala a netáhla než se dostala na provozní teplotu, při sešlápnutí plynu dunivě hučela a stále netáhla a někdy i chcípla.
Poprvé na diagnostice se neukázalo nic až po čase, když už to cukání začalo být při studenějších ránech delší.
Do té doby jsem vyměnil svíčky, seřídil ventily, vyčistil klapku a vyměnil čidlo teploty až ta lambda pomohla. :P
Odpovědět