Zdravím.Mám takový problém.Kamarád mě poprosil jestli mu můžu nabít baterii VARTA Blue Dynamic D59 60Ah .Po zapnutí nabíječky baterií VP9A s ručičkovým ukazatelem ampérů.Mě málo svítí dioda na nabíječce CHARGE a ukazatel ampéru je uplně v zelené části.A při odpojení nabíječky jsem na baterii naměřil 3.86 V.Mám podezření že bateire je k.o.Dala by se ještě nějak oživit?
Kamarád ji delší dobu měl v autě a vůbec nejezdil.Díky za každou radu
uplné vybití baterie
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: uplné vybití baterie
Některé nabíječky mají ochranu proti zkratu a pokud není připojena baterie, vůbec nezačnou nabíjet. Problém je pak u úplně vybité baterky, že nabíječka nepozná, že je připojená na baterii a ta ochrana nezačne nabíjet. Musí se pak na chvíli připojit paralerně jiná baterka, aby se nabíječka rozeběhla. Ovšem pokud ti nabí ječka trochu nabila, tak bude KO baterka. Nevím co je to u tebe "delší doba", ale bude to nejspíš důvod proč baterka odešla. Ta potřebuje neustále nabíjet a vybíjet.
-
mario30 - FK
Díky za odpověď.Takže jestli jsem Tě pochopil mohlo by pomoct dát tu baterii do auta a zkusit to nastartovat přes startovací kabely.Nebo si myslel připojit dvě baterie na jednu nabíječku?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
dvě baterky na nabíječku , a až začne nabíjet , zkusit tu dobrou odpojit ,
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ne , ale jak by měla snahu začít vařit ta špatná tak odpojit a vyhodit
-
mario30 - FK
Tak už naběhla.Nastartovali jsme to přes startovací kabely v autě.Pak jsem ji znovu vzal domů.A dioda dobíjení už svítí normálně.Jinak díky všem za rady.