z Lidlu?

pokec o všem možném i nemožném
saliman - FK

z Lidlu?

Příspěvek od saliman - FK »

zdarec,chci se zeptat,máté někdo zkušenosti se stříkací pístolí z Lidlu?Jedná se o tuhle http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz ... _26246.htm ....zajmalo by me,co se stim da stříkat a jestli to má nějáky smysl kupovat,jde mi o to,jestli bych to mohl použít normálně na auto,abych si mohl nechat namichat barvu,potřebuju stříkat dveře a na dvoře stojí babetta,které by taky neuškodil nový nástřik barvy.Předem díky za rady
favo

Re: stříkací pistole z Lidlu?

Příspěvek od favo »

Tohle rozhodně není vhodné na stříkání akrylátů v nějaké rozumné kvalitě. S tímto můžeš stříkat, ploty, zahradní nábytek a podobně, kde ti nezáleží na jemným rozprášením barvy.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
kouda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kouda »

Mozna trochu mimo. A jakou pistoli bys doporucoval strikat ty favo? Dival sem se na tu tvou kapotu a smekam? Cim jsi to strikal? Diky
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

tohle nemá smysl to už to radši natři štětkou ;)
favo má profi nářadí za X tisíc
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Elektrickou nee, kup vzduchovou.
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

saliman:
jestli máš komresor kup vzduchovou pokud néé tak záleží na tobě samém,kdysi jsem ji vlastnil a stříkal jsem s ní 2 ks. serfový prkna- polyuretan,4x auto:Octávii/Super,Felicie-Roudster,a 2x Š 110a bylo to v pohodě: fakt že barvy byli 4x Polyuretan a 2x Nitro kombinace
Nixik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nixik »

Sám jsem stříkal celou Feldu pistolí za 1500,-. Byla teda vzduchová, ale výsledek celkemslušnej. Kdo viděl moje auto na posledním sraze, může posoudit.
artin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od artin »

jak pisou ostatni tak jedine vzduchovou. Ja mam poloprofesialni za 2500 a stim uz se da neco i nastrikat, co mam doma z lidlu vzduchovou pistoli parkside 1,4RP tak katastrofa, ani plnic se mi nepoved nastrikat. Ale na profesionalni satu nic nema :-D ale kdyz se to tak veme tak kdo by chtel strikat vic tak 10 000kc za zakladni Satu 1.3RP neni zas tak moc. A vysledek paradni.
Šmoulujem na to! :-)
Peugeot 206 1.6 16v 80kw
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

i stou obyč se dá, kamarád měl úplně tu obyč ze sady ke kompresoru a laky nádherný
1.3 BMM kombi LPG
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

nevim,nevim ale myslim si že ani tak nezáleží na pistoly jako na člověku samém, hlavně na jeho rukou záleží jak si barvu namícháte -hustotu a potom styl stříkání,jinak to tu vypadá že tu jsou samý profíci na laky :o :D
Orcus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orcus »

Yetti98: A divíš se když na felince vyvařuješ rez obrok či spíše obzimu ? To se člověk pak naučí. :)
Hrdý majitel Škoda Felicie Combi Kit car aneb co je z kitu, nerezne. :)
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Orcus:
tak vyvařím 1ou a zevnitř vystříkám ojlem-co je mastný nerezne :lol:
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

jo pokud to neošidíš tak máš dlouho klid, lemy sem dělal v létě 2009 a do ted ani náznak rezu
1.3 BMM kombi LPG
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: z Lidlu?

Příspěvek od 103457 »

Co říkáte na tento utahovák??
Na takové to domácí žvýkání by mohl stačit. 3 roky záruka, za ty peníze je to optimální životnost, když se podělá dřív vyměním.
http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-6F0 ... _27384.htm
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

103457:
Václave ta značka PARKSIDE se rovná firmě BOSCH,je to podružná firma tak že bude dobrá:jeto poloprofi
favo

Příspěvek od favo »

Sadra17 píše:jo pokud to neošidíš tak máš dlouho klid, lemy sem dělal v létě 2009 a do ted ani náznak rezu
Protože už máš jiný auto, že jo :D
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

feldu mam furt ;)
1.3 BMM kombi LPG
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Utahovák podobného tvaru mám doma.Sice to není z Lidlu,ale všechno je to podle mne stejné,jen na lince vždycky napíšou jinou firmu.A celkem funguje.Už cosi odpracoval.Akorát má dost velkou spotřebu vzduchu,tak je potřeba trošku lepší kompresor.
Louis20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Louis20 »

Zdravím. Utahovák PARKSIDE nabízený v lídlu jsem si pořídil, bohužel mám slabej kompresor (resp. malou zásobu bzduchu), takže kdyby měl někdo zájem, nabízím na aukru se slevou...Jinak ale vypadá utahovák dobře, je pevnej a myslím si, že s dobrým kompresorem by mohl udělat nějakou tu službu :).
lord_sef - FK

Příspěvek od lord_sef - FK »

nevim proc,ale tenhle utahovak z lidlu asi nic moc... Dneska jsem jim ho vracel zpatky... Byl slaby tak, ze kdyz se orech otacel, udrzel jsem ho v ruce.... Takze se ani neotocil...
Louis20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Louis20 »

Tak s tím jsem problém neměl, mělo to sílu velkou, až sem se divil, že to ten šroub na kole nepovolilo, ořech sem v ruce neudržel vůbec (pouze pokud tlak hodně klesl).
Spíš jsem měl problém s tím, že kompresor natlakoval cca 8bar, ale po sepnutí utahováku okamžitě tlak spadnul na cca 5,5bar, takže spíš ta velká spotřeba vzduchu, takže nemůžu říct jestli to vlastně ty šrouby u kol dokáže povolit s nějakým větším kompresorem...
Zajímalo by mě jestli se to třeba někomu povedlo, kdo si ho koupil taky?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

lord_sef píše:nevim proc,ale tenhle utahovak z lidlu asi nic moc... Dneska jsem jim ho vracel zpatky... Byl slaby tak, ze kdyz se orech otacel, udrzel jsem ho v ruce.... Takze se ani neotocil...
To není utahovákem, ale kompresorem. Ten kompresor z Lidlu nestíhá. Doma mám 50l kompresor na 6 bar a utahovák nic moc, jak píšeš ořech zabrzdíš rukou. V práci velkej orlík 10 bar a utahovák utrhne šroub, jako prd. Důležitá je i použitá hadice, běžně používané hadice z autogenu mají malý průřez, výrobce utahováku požaduje alespoň 9mm a stálý tlak min 6,3bar.
Už jsem ti to psal do SZ utahovák potřebuje obrovský množství vzduchu.
Prcek22

Příspěvek od Prcek22 »

Taky jsem ten utahovák pořídil a i na nejvyšší stupeň udržím ořech a to hodně snadno. Nepomohlo ani vyměnění original hadice za tu s odpovídající světlostí průřezu. Asi ho půjdu vrátit. Protože povolovat se s každým šroubem, dokud nejde lehce klasickým klíčem, to mi pak je k ničemu. Ještě mě napadlo, že by to mohlo být tim štelovacím ventilem na kompresoru - že by ten nějak nestíhal. Zkusim to dát na výstup bez štelování a v nádobě mít těch cca 6,3bar. Na kompresoru mám 50l nádobu, takže s nim by problém být neměl. Když se koukám na to produkt-video a strejda tam povídá, jak to povolí i silně utažené, či zarezlé šrouby, co nejdou povolit rukou.... :x
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

6,3 píšou minimum, takže bych doporučil alespoň 8 bar. Doma mi to nemakalo nebo lépe řečeno stejně, jako vám, ovšem v práci fakt super.
prcek22

Příspěvek od prcek22 »

6,3bar maximum!

Technické parametry:
pracovní tlak: 4,2 – 6,3 bar
otáčky naprázdno: 7.000 min-1
točicí moment: až 310 Nm
spotřeba vzduchu: 350 l/min.
napojení: čtyřhran 1/2“
hmotnost: 2,1 kg
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak jsem to četl blbě, pardon :oops:
Já jí pustil asi na 8 bar a makala dobře. Když čtu spotřeba vzduchu: 350 l/min, tak 50l nádoba je sakra málo. To bude nejspíš ten problém ne?? To máš za chvilku po tlaku.
Louis20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Louis20 »

Přesně jak píše 103457, problém není v tom, že by kompresor nedal tlak, ale v tý zásobě vzduchu. Zkoušel jsem ji taky cca na 8bar, ale zásoba vzduchu ani ne 20l udělala okamžitě po stisknutí z 8bar tak něco kolem 5bar, takže k povolení nedošlo :) Zítra jdu bohužel taky vracet...ale věřím tomu, že s větším kompresorem bude pracovat dobře...
prcek22

Příspěvek od prcek22 »

Tak jsem jí prdnul na přímo z bandy 8bar tlustou hadicí a i tak ani náhodou nepovolí mnou utažené šrouby a ani šrouby na jiném autě, kde je utahoval někdo jinej. Prostě se musí aspoň o 1/3-1/2 otáčky povolit šroub ručně klíčem.. :-( Holt asi proto se dělaj i utahováky s několikanásobně větším kroutícím momentem. Než mi klesne tlak z 8bar na nějakejch 5,5bar, kdy sepne kompresor, tak povolim/utáhnu hodně šroubů (10??). Snažil jsem se povolit několik šroubů těmi rázy, tedy bez otáček určitě přes půl minuty a stále byl tlak nad 6bar. Takže v tý hranici nad povoleným tlakem mám dost času, abych zjistil, že je prostě slabej.

ps.nevíte někdo na co je ten štelovací šroub co je na opačné straně, než šroub kam se může kapat olej na mazání? V popisu pistole píšou štělovací šroub, v návodu o něm už ale zmínka neni. Že by zakopanej pes byl zde? ;)
Odpovědět