Rozdíl kabeláže Felicia 1.6 a 1.3

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
Luky-Punky - FK

Rozdíl kabeláže Felicia 1.6 a 1.3

Příspěvek od Luky-Punky - FK »

Zdravím, chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl kabeláže u Felicie 1.6 a 1.3? Ptám se, protože v mojí Felicii 1.6 mi vyhořela a mám doma jinou kabeláž ale bohužel z 1.3. Díky za rady Luky
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozdíl kabeláže Felicia 1.6 a 1.3

Příspěvek od ferdamravenec »

jakou konkrétní máš na mysli ?
základní instalace vozu je " + - " stejná , nějaký rozdíly jsou ,
v předním svazku , dle výbavy , tj dráty pro přední mlhovky , mimo výbavy , ABS/bezABS , drát-konektor pro osvětlení kufru

napiš co všechno máš ty , a co mělo to z čeho máš svazek
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Kabeláž je pro všechny vozidla stejná ... liší se akorát výbavou.

Jedinej rozdíl 1.6/ 1.3 je v kabelovém svazku pro motor ... ty jsou jiný
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Luky-Punky - FK

Já mám namysli kabeláž co vede pod palubkou do předu k motoru i včetně pojistkovky, zadek neřeším ten mám v pohodě a dá se odpojit vlevo u předního sloupku zadní světla, čerpadlo atd. a vpravo centrál s reprákama. Co jsem koukal tak tam je jinak zapojený čidlo na chladiči a čidlo mazání motoru, u 1.3 k čidlu ventilátoru vedou jen 2 kabely a vedou vpravo ale u 1.6 jsou 3 a vedou vlevo, co se týče kabelu k čidlu tak u 1.3 je v tom celém svazku ale u 1.6 vede jen v kabeláži motoru.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

je + - stejná

kabeláž je buď pro vozy s výbavou(glx) (tj přední mlhovky , konektor ostřiku světel , konektor mimo výbav -central-zrcátka)
nebo bez výbavy (lx)

pokud byl o od výroby ABS je zapletený a připojený do základního svazku (je to asi 5drátů)

kabeláž pro 1,3 čidlo oleje ze základního svazku
kabeláž pro1,6 čidlo oleje přes motorový svazek do 3pin svorkovnice v mot prostoru vlevo (při pohledu do mot prostoru zepřeu je to vpravo )
to je jednoduše vyřešiltelné

od září96 je přidán kábl osvětlení kufru +30 1pinová svorkovnice červená u sloupku vlevo

od ledna 98 u glx , u 1,6 veden vodič pro kontrolku dobíjení ke startéru do dvoupinové svorkovnice a z ní do alternátoru , u 1,3 veden standardně ,
Luky-Punky - FK

Kabeláž jsem vyměnil zapojil vše tak jak má ale vyskytl se tu jeden problém. Nefunguje mi kontrolka na ABS. Než kabeláž vyhořela fungovala, protože jí někdo napojil na mazání. Neřešil jsem to, protože mi ABS normálně fungovalo, když už jsem měnil tu kabeláž tak jsem to chtěl mít zapojené tak jak to má být ale bohužel to tak nefunguje. Nevím čím by to mohlo být, kontroval jsem kabel co vede z řj. do přístrojovky, žárovku jsem měnil pak jsem vyměnil radši i celou přístrojovku ale stále nic. Nevíte čím by to mohlo být? Děkuji Lukáš
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

co jsi odkud odpojil ,
co jsi kam zapojil ?

na budících T10b3(bílá) je drát jaké barvy ? kam byl zapojen ?
Luky-Punky - FK

Odpojil jsem všechny kabely co vedli z řj. pod palubku. Černý kabel z pojistkové skříně - zapojil jsem ho zpět tam kde byl před tím, zelený kabel ze spínače brzdových světel - zapojen zpět tam kde byl, šedobílý odpojen se svazku na diagnostiku - zapojen tam kde byl, a žlutý kabel odpojen z bílé svorkovnice číslo 3 na budících - opět zapojen zpět. Vůbec netušim čim by to mohlo bejt, strejc má na Felicii dodělávané ABS, které jsme tam dodělávaly spolu a když jsem to podle toho kontroloval tak je to zapojené stejně ale jemu to alespoň funguje. Napadlo mě jestli nemohlo odejít třeba něco v řj?
Odpovědět