Zimní drifty
-
ondrej256 - FK
Zimní drifty
Driftujete někdo v zimě? Potřeboval bych poradit jaké pneumatiky použít. Když sem driftoval na barumkách zimních 165kách tak to strašně klouzalo. Pomůže hodně když se použijí širší pneu? jaké značky? a mimochodem jaký vzorek nejmíň můžou mít zimní pneumatiky? 
Re: Zimní drifty
širší vzorek nepomůže ničemu, spíš to bude horší. Na zimu se všeobecně doporučují gumy užší z toho důvodu, že se lépe "proříznou" sněhem na pevnější podklad. Doporučená minimální hloubka vzorku je 4 mm. Důležité je ale taky stáří gum, většina starších 4 let už moc nefunguje.
BTW: a není náhodou to tvoje driftování o tom, že to klouže?
BTW: a není náhodou to tvoje driftování o tom, že to klouže?
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Driftovat s predokolkou... Docela usmevne. 
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
Taky by mě zajímalo jak se to děláSkury píše:Driftovat s predokolkou... Docela usmevne.
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
-
ondrej256 - FK
tak já mám asi nadstandartní výbavu v autě jak to tak čtu. mám totiž ruční brzdu
píšu o zimním driftování, ne letním. Tak nevidím problém v tom proč by to nešlo. Když to člověk umí tak v 80ti jsou krásné drifty.
nastuduj si co je drift 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- rockfist
- Kontaktovat uživatele:
běžte se učit k japoncům, ty to umej se všim
http://www.youtube.com/watch?v=JQMQkMvR ... re=related
- TIW
- Kontaktovat uživatele:
Ale je pravda, že dneska je móda říkat drift každému uklouznutí, já bych tomu říkal spíš řízenej smyk
V zásadě se dá říct, že powerslide je určitým druhem driftu. Drift jako takový je prostě smyk a v naprosté většině je zmiňován v souvislosti se smykem přetáčivým.
Jak už vyplývá ze samotného názvu, powerslide je smyk (slide) vyvolaný a řízený pomocí výkonu motoru (power). To je pochopitelně možné pouze u vozů s pohonem zadních, nebo všech kol. U automobilu s pohonem předních kol je také možné docílit driftu, nejlépe asi přenesením hmotnosti auta v zatáčce co nejvíce na přední kola (prudké ubrání plynu, krátké přibrzdění), aby zadní kola ztratila přilnavost a záď vybočila, ale smyk nelze plynem řídit tak dobře, jako u zadokolek nebo čtyřkolek. Na každý smyk v zadokolce ale musí být powerslide - pokud člověk jen škubne za ruční brzdu a pak volantem loví směr, aniž by se dotknul plynu, dá se v nejlepším případě mluvit o driftu, ale rozhodně ne o powerslidu.

-
ondrej256 - FK
TAk pardon. měním svůj dotaz.
Jezdíte řízeným smykem někdo v zimě? Potřeboval bych poradit jaké pneumatiky použít. Když sem jezdil řízeným smykem na barumkách zimních 165kách tak to strašně klouzalo. Pomůže hodně když se použijí širší pneu? jaké značky? nebo je vhodné jezdit s řetazy nebo něčím podobným?
Jezdíte řízeným smykem někdo v zimě? Potřeboval bych poradit jaké pneumatiky použít. Když sem jezdil řízeným smykem na barumkách zimních 165kách tak to strašně klouzalo. Pomůže hodně když se použijí širší pneu? jaké značky? nebo je vhodné jezdit s řetazy nebo něčím podobným?
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Strašně mě baví, když si v topicu o zimním smýkání stěžuješ že ti to klouže

VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
Beer - FK
podle mýho to na širších gumách bude klouzat ještě víc,pokud teda platí to samé co při jízdě na vrstvě vody na silnici
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Já se kdysi s feldou (HP, 2x zadní stabík, rozpěra) smýkal na 165/70 R13 Eskymo S3 a přišlo mi to celkem v pohodě. Dokonce i auto jezdilo jak jsem chtěl já - dveřma napřed, rukáv nesmí vychladnout

VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych, že na klouzání ve sněhu je dobře že to klouže co nejvíc, ale pro mě za mě...
Výběr rozměru gum je daleko složitější než si kdo myslí. Záleží na povrchu - led a dost ujetý sníh potřebují co největší plochu, tam totiž není do čeho se zařezávat. Hlubší sníh a břečka naopak co nejužší, aby se kolo prořízlo co nejhlouběji a využil se dezén. Jenže v hodně hlubokém sněhu je už zase lepší širší kolo - k čemu totiž je že se kolo zařízne, když už auto leží na sněhu břichem, případně je kolo tak hluboko že by vlastně muselo nejdřív vyjet svisle vzhůru (což se nestane), jinak bude odpor při valení (udusávání sněhu) tak velký, že to překoná jakoukoliv přilnavost a prostě se auto ani nehne. V obou posledních případech záleží hodně na hloubce a tvaru dezénu.
A v tomhle případě je použití jakýhkoliv stabilizátorů a tvrdších pružin špatně, razantně snižují přilnavost na nerovným povrchu (což je prakticky všechno). Vlastně nejlepší by bylo na scela sériovým autě rozříznout zadní nápravu (stabilizátor dát pryč) a dodat další uložení na každou půlku, pak by se s tím jezdilo ve sněhu a terénu krásně.
Výběr rozměru gum je daleko složitější než si kdo myslí. Záleží na povrchu - led a dost ujetý sníh potřebují co největší plochu, tam totiž není do čeho se zařezávat. Hlubší sníh a břečka naopak co nejužší, aby se kolo prořízlo co nejhlouběji a využil se dezén. Jenže v hodně hlubokém sněhu je už zase lepší širší kolo - k čemu totiž je že se kolo zařízne, když už auto leží na sněhu břichem, případně je kolo tak hluboko že by vlastně muselo nejdřív vyjet svisle vzhůru (což se nestane), jinak bude odpor při valení (udusávání sněhu) tak velký, že to překoná jakoukoliv přilnavost a prostě se auto ani nehne. V obou posledních případech záleží hodně na hloubce a tvaru dezénu.
A v tomhle případě je použití jakýhkoliv stabilizátorů a tvrdších pružin špatně, razantně snižují přilnavost na nerovným povrchu (což je prakticky všechno). Vlastně nejlepší by bylo na scela sériovým autě rozříznout zadní nápravu (stabilizátor dát pryč) a dodat další uložení na každou půlku, pak by se s tím jezdilo ve sněhu a terénu krásně.
-
ondrej256 - FK
no když ti klouže zadek tak je to dobře, ale předek ti musí držet aby bylo auto ovladatelné, kdyby ti to klouzalo tak že by ti ani volant nereagoval na zatočení a na plyn tak by sis moc nepojezdil 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
No tak jak říkám, záleží na povrchu
Bude trochu sněhu, nebude ujetej do tvrda, tak předek užší zadek širší
Pokud máš třeba vzadu podložky tak vyhodit, dát na předek. Nebo dobře by se driftovalo když budeš mít na zadku letní 
takže když mám vzádu nezávislý zavěšení, tak ještě vyhodit stabík a je to OK?
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
Nejlepší na drift je náhon na prdel
. pokud chceš driftovat s feldou tak je to o šikovnosti dá se na sněhu ,ledu atd .jak kdo u mý .
No s felou jsem to zkoušel na mokry louce a chování auta nic moc, jak je to slaby, tak jsem to moc nevychytvával. Se silnější Mazdou a hlavně s posilovačem to Šlo líp
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
Já se nudil se ségrou minulo zimu tak jsem vyjeli na pole a tankhle to dopadlo nic moc ,ale bokem to byl onavíc jsem nechtěl sestřelit ségru za foťákem takže kolem ní to už bylo většinou rovně . https://www.youtube.com/watch?v=s_qBPftPChM
-
endround
- Kontaktovat uživatele:
Jo taky sem si zadriftoval vzadu sem měl 20 let starý barumky a krásně se snima kočírovalo http://endround.rajce.idnes.cz/letiste_ ... etiste.jpg