Horenie poistky blinkrov/varoviek, pohasínanie blinkrov

1.3MPi
Kontaktovat uživatele:

Horenie poistky blinkrov/varoviek, pohasínanie blinkrov

Příspěvek od 1.3MPi »

Zdravím, môj problém začal prehorením poistky blinkrov na RJ centrálu(dorábaný Keetec). Poistku som vymenil, a zhruba raz za 10 zamknutí/odomknutí poistka "praskla". Tak som ju vybral s tým,že RJ pošlem na reklamáciu. Jazdil som teda bez blikania pri odomykani/zamikaní dialkou. Potom som išiel po dialnici Brno-Praha a pravdepodobne vďaka otrasom začala čudne blikať pravá strana auta. Žiarovka(kontrolka) zhasínala, niekedy zhasla úplne, potom sa zase rozblikala, a tak. Prejazdil som xy km a potreboval som zastať, zapnem varovky a nič. Zhorená poistka. Vymenil som a po čase som zistil, že pri nerovnostiach čudne blikajú aj varovky. Tak som nakúpil poistky a vždy ked prehorela poistka blinkrov/varoviek vymenil som, a začal som hľadať príčinu niekde v blinkroch, keďže obidve poistky suvisia s smerovkami. Nenašiel som nič, vymenil som spínač varoviek, nepomohlo, pocuval som relé blinkrov, a to cvaká normálne aj pri nenormálnom blikaní, takže by malo byť ok. Okrem toho som kontroloval všetky možné kostry, spoje, menil žiarovky, všade možne som striekal kontaktný sprej, ale nepomohlo. Niekedy poistka vydrží dlhšie, niekedy kratšie, je to také náladové. Jediné, čo som nevymenil, je lucas blinkrov, môže sa takto prejavovať? Mal som ho otvorený, a nevyzerá zle. A ešte jednu vec som zabudol: pri blikaní doprava a pohasínaní blinkrov bliká do "rytmu" aj ľavá obrysovka.

Na záver chcem poďakovať všetkým, ktorý sa dočítali až sem, navyše v Slovenčine pomôžu mi vyriešit túto záhadu :salut:
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
nebulus - FK

Re: Horenie poistky blinkrov/varoviek, pohasínanie blinkrov

Příspěvek od nebulus - FK »

To blikanie obrysovky a pohasínanie môže súviesieť so zlou kostrou. Skús preveriť kostry žiaroviek smeroviek.
1.3MPi
Kontaktovat uživatele:

Re: Horenie poistky blinkrov/varoviek, pohasínanie blinkrov

Příspěvek od 1.3MPi »

Vďaka, už sa to vyriešilo(aspoň zatial je kľud). Pravdupovediac, ani neviem čím to bolo, opäť som vymenil niekoľko žiaroviek a čistil kontakty a chvalabohu fachčí to :) ...
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
Odpovědět