Řízení na felicii uhýbá na pravo
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Řízení na felicii uhýbá na pravo
Dobrý den registruji problém se řízením u felicie 1,3MPi bez serva.....auto uhýbá do prava,ne nějak razantně,ale je to cítit,čím větší rychlost tím více
Už jsem musel přehodit volant o zub aby mi šel v přímém směru rovně a musím to držet aby to nezačalo uhýbat do strany.....první co mě napadlo jsou pneumatiky,ale nic,všechny správný tlak,druhé mě napadlo že kolo přibrzďuje,ale to taky slepá ulice
Začalo to relativně v krátkém časovém úseku,první náznaky jsem pozoroval včera a dneska už je to poměrně znát,prošel jsem všechny šroubové spoje a nikde nic povoleného není,nic nemlátí,nehučí,jen v krajních mezích začal vrzat volant,ale to s tím myslímže nesouvisí
Čím si myslíte že by to mohlo být,dosud nebyl problém,pneumatiky se sjíždí rovnoměrně a vždycky volant držel směr krásně,vůli v řízení nepozoruji žádnou....auto potřebuji každý den,takže to musím rychle vyřešit
Už jsem musel přehodit volant o zub aby mi šel v přímém směru rovně a musím to držet aby to nezačalo uhýbat do strany.....první co mě napadlo jsou pneumatiky,ale nic,všechny správný tlak,druhé mě napadlo že kolo přibrzďuje,ale to taky slepá ulice
Začalo to relativně v krátkém časovém úseku,první náznaky jsem pozoroval včera a dneska už je to poměrně znát,prošel jsem všechny šroubové spoje a nikde nic povoleného není,nic nemlátí,nehučí,jen v krajních mezích začal vrzat volant,ale to s tím myslímže nesouvisí
Čím si myslíte že by to mohlo být,dosud nebyl problém,pneumatiky se sjíždí rovnoměrně a vždycky volant držel směr krásně,vůli v řízení nepozoruji žádnou....auto potřebuji každý den,takže to musím rychle vyřešit
Re: Řízení na felicii uhýbá na pravo
Zkus prehodit gumy - bud dat predni dozadu, nebo mezi stranama - pokud je nemas smerovy (to je nejjednodussi), pripadne je otocit na disku. Pokud to potom potahne na stejnou stranu, neni to gumama.
Pripadne vyvazeni kol nebo geometrie.
Pripadne vyvazeni kol nebo geometrie.
Hrdý majitel Škoda Felicie Combi Kit car aneb co je z kitu, nerezne. 
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Můžu to skusit,ale to začalo z ničeho nic,s gumama jsem nic nedělal....ale skusím to pro klid,díky
Pokud si nic nedělal, tipuju vyvážení. Takle mi taky lepený odletělo z ničeho nic a ujíždělo mi to doleva.
Hrdý majitel Škoda Felicie Combi Kit car aneb co je z kitu, nerezne. 
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Díky,skusím vyvážení pneumatik....kdyby to nepomohlo kolik stojí skontrolování geometrie na laseru?
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Nám když auto začalo zatáčet tak odešlo horní uložení tlumiče 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle myslím že ne,uložení není ani měsíc staré,a kvalitní guma rubena a ložisko originál
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
zrovna sem mel to same...bylo to zavazi a od 120 jeste kmital volant
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem skontroloval závaží na kolech a zdají se mi,že všechny jsou tam kde byly...ale každopádně to nechám vyvážit,pak uvidím
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Kola jsem nechal vyvážit,částečně tak o 50% se to spravilo ale není to dobrý....nevíte někdo čím by to ještě mohlo být??
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Takže nic nepomohlo,přeházet kola jakkoliv tak je to furt stejné,vyvážená jsou všechna co to šlo....kolik stojí udělat geometrii,nejlépe laserovou 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Jo tak to se dá,myslel jsem že to stojí více.....ale stejnak mě to přjijde divný,dneska jsem skoušel jen tak ze zvědavosti změřit sbíhavost přední nápravy a zdá se mi to OK,rozbíhá se přibližně o 0,9mm což se mi zdá dobré,měřeno v polovině ráfků v předu a vzadu.....ale to se ukáže až zítra,co s tím je
Technický dotaz,mohlo by to jen čistě ze zvědavosti dělat to,že by přední náprava byla rozladěná se zadní??,nebo jen čistě zadní náprava-jen mě to zajímá jestli je to možné
Technický dotaz,mohlo by to jen čistě ze zvědavosti dělat to,že by přední náprava byla rozladěná se zadní??,nebo jen čistě zadní náprava-jen mě to zajímá jestli je to možné
-
Beer - FK
A neštrejchl si třeba někde prudčeji o obrubník? Mě se rozladil předek po tom co dostal ránu na pravý přední kolo,abych jel rovně tak jsem musel mít volant stočenej mírně vpravo a při rychlostech nad 100km/h se z něj stával vibrátor
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím tak ne....a ani ráfky se mi nezdají ani náznakem poškozené....a to by musela být nevyvážená kola?-kola jsem nechával vyvažovat včera
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Tak geometrie to vyřešila,je to cajk 
-
mjamriska - FK
mne tiez taha doprava, bol som v priebehu cca 5. rokov uz 2 krat na geometrii (po vymene capov riadenia) a stale to taha, mam tam volu na riadeni tak asi toto je pricinou mojho problemu, zda sa mi, ze ked mam zimne pneumatiky nie je to take markantne ako pri letnych (pneumatiky su na diskoch a davam ich vyvazovat pred kazdym nahodenim na auto)
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Špatnou sbíhavost,pravé kolo bylo rozladěné vůči levému a když levé jelo rovně,toto nepatrně zatáčelo do pravaferdapomocnik píše:A s geometrií jsi měl co?