Potahy sedaček z výroby

vybavení a úpravy interiéru atd.
Doyle - FK

Potahy sedaček z výroby

Příspěvek od Doyle - FK »

měl bych dotaz ohledně potahů sedaček co jsou na nich od výroby.Pod nimi už bude asi nějaká konstrukce a molitan tuším.Jdou tyto potahy nějakým způsobem sundat?O co mi jde.Mám Felicii Fun a tudíž i žlutý packet čalounění, jenže sedačky už jsou hodně mizerné a prosezené, kovová konstrukce zespod je prasklá.Jestli už to někdo měl takto rozebrané, tak jak je to s obtížností?Je tam nějaký zádrhel?

Díky za odpovědi a informace ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Potahy sedaček z výroby

Příspěvek od Atnarfus »

Měl jsem sundaný potah ze sedáku u Feldy z roku 96. Opravoval jsem propadnutou tu plechovou vanu dole.
Potah je tam jenom napnutý a dole v zahnutém lemu je natažený drát. Tak nějak se mi podařilo ten drát rozpojit (je z několika částí), sundat potah i polyuretanovou pěnu pod tím. Dokonce jsem to i vrátil zpět bez toho, že by bylo pozorovatelné, že jsem se v tom hrabal.
Doyle - FK

Příspěvek od Doyle - FK »

dík moc, já mám právě taky propadlou tu vanu a už je ta sedačka taková neforemná.Proto někde seženu novější a potahy přehodím.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Já jsem tam ten plech přivařil zpět. Je ale tenký tak by to upadlo zase. Pro jistotu jsem to podložil křížem ještě pásovinou.
sotona - FK

Příspěvek od sotona - FK »

oživím tohle téma. Nemáte někdo zkušenosti se sundáním origo čalounění ze sedáku? Nějak na to nemůžu přijít :( všechny ostatní sedačky se mi povedly sundat, ale ty přední opěráky zatím ne a ne dolů, tak aby jsem je zase mohl vrátit zpátky. Díky za rady.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Zezadu je to jen nasunutý, vpředu přiděláno kroužky. Stejnej princip, jako u ostatních sedáků.
Čili shrnovat pomalu nahoru a odcvakávat kroužky na které se dostaneš. Ve finále, až máš zvedlý celý potah, musíš vysunout plastové držáky opěrek. Jsou nasunuté do trubky, která je součástí opěradla a dole je jen plastový háček, aby nemohly vijíždět samy nahoru. Tudíž odehnout háček a silně zabrat směrem nahoru, jde to fakt ztuha.
sotona - FK

Příspěvek od sotona - FK »

to 103457: díky šlo to celkem lehce. Jen jsem nemohl přijít jak do toho.
c1ca - FK

Příspěvek od c1ca - FK »

Ja bych chtěl ty origo potahy vyprat.PO zime se na leto hodi vycistit ten interier. Mel jsem sedacku venku a tak vim ze zespoda je ten potah napichanej na trnech a je tam kolem dokola ten drat.ale zada sedacky jsou jakoby prosity.to asi nestahnu si rikam.Jinak co tak ctu. mam se do toho poustet ? vyprat to zena svede ale abych to narval zpet. :D snad se nesrazej. to bych pak mohl povliknout jen detskou sedacku. Diky
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já jsem pral sedačky, tak, že jsem oddělal pojezdy, rozpůlil sedačku na sedák a opěrák, hodil do sprchy namydlil a drhnul. Vysprchoval, namydlil a drhnul. Chce to hooodně proplachovat vodou, v tom molitanu se drží spousta špinavé pěny. Ovšem už je mám zase zašedlé, asi by to chtělo na konec nějakou aviváž, která látku naimpregnuje, že se potom tolik nešpiní. Budu muset po něčem kouknout.
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

Mam prosezenou sedacku, a mam jednu nahrani dobrou. Jedna se mi o dolni sedak. Z te dobre potrebuji vzit molitan a plechovy dolni sedak a na nej natahnout zpet svuj origo potah. Vse jsem demontoval a zustal jsem zaseknuty, jak sundat potah z te peny "molitanu". Je to tam prichycene krouzkami na dratech. Je na to nejaky figl? Potrebuji ze 2 sedacek poskladat 1 funkcni :)
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Buď můžeš malejma kleštičkama kroužky roztáhnout, potah sundat a na nové sedačce kroužky zase stáhnout nebo kroužky přecvakej a při montáži na novej sedák místo kroužků použij malé elektrikářské pásky. Akorát musíš po dotažení zámek pásky otočit tak, aby byl dole v molitanu, ne nahoře v potahu, jelikož by tlačil.
kolak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolak »

ahoj chlapi mam na pude par prednich potahu na felicii z výrobi maji drobne prasklinky na boku vyřazeny z výrobi pokud ma nekdo zajem mrknu a nafotim atddd :baseball: :safe:
rockfist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rockfist »

nafoťto a hoď to do inzerátů, někdo se na to chytne určitě.

p.s. jaký látky tam máš, jenom obyč verze nebo třeba colorky, mystery atd?
Tom1

Příspěvek od Tom1 »

má někdo přehled nebo informace o tom, jakými druhy a motivy čalounění se potahovaly sedačky u Felicií? Třeba nějaké informace na netu apod. Díky
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

kolak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolak »

ahoj muzu docela s prehledem o sortimentu sedacek potahu pracoval jsem v te dobe zrovna v skoda mb sedlarna to johnson controls a muzuý i nafotit mam nejaké zbytky i domáá :jocolor:
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

103457 píše:Buď můžeš malejma kleštičkama kroužky roztáhnout, potah sundat a na nové sedačce kroužky zase stáhnout nebo kroužky přecvakej a při montáži na novej sedák místo kroužků použij malé elektrikářské pásky. Akorát musíš po dotažení zámek pásky otočit tak, aby byl dole v molitanu, ne nahoře v potahu, jelikož by tlačil.
Diky moc za rady. Vse co jsem potreboval jsem povymenoval. Takze uz mam funkcni sedacku ridice. Resil jsem to precvakanim krouzku a pak montaz paskami. :thumleft:
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
Odpovědět