topení,budík teploty vody

vybavení a úpravy interiéru atd.
paveljandak - FK

topení,budík teploty vody

Příspěvek od paveljandak - FK »

Ahoj lidi, mám menší problém s topením.Z výdechů jde pouze vlažný vzduch i když je motor plně ohřátý.Pak mám problém s ukazatelem teploty vody.Minulý rok jsem vyměnil čidlo a od té doby to ukazuje na budíku méně.Když tam byl ten starý tak ručička vystoupala až do poloviny a teď se zastaví lehce nad druhou čárkou.Někde jsem četl, že se dělají 2 druhy.Jsou prý označeny barevnym proužkem a každý má jinačí průběh.Mohl by s tim být problém co se týče řízení směsi motoru?Myslím, jestli si třeba motor nemyslí že je pořád studený, i když je už vlastně teplý.Jedná se o felicii 1.6Mpi.Díky moc
Doda - FK

Re: topení,budík teploty vody

Příspěvek od Doda - FK »

Odpověď na to topení, myslím si že by to mohl být ten předřadný odpor,nebo jak se to tam jmenuje,když pohledáš tak tady neco najdes urcite a stejny problemy s teplotou me to taky delalo,vymenil jsem cidlo a vsechno bylo v poradku.
Vasek

Příspěvek od Vasek »

předřadnym odporem to nebude, ten je tam kvůli regulaci otáček větráku. Jestli to topí málo a motor je skutečně ohřátej, tak je buď zanesený těleso radiátoru (tzn. koupit nový), nebo by ještě mohlo bejt vypadlý nějaký táhlo a všechny klapky nefungujou tak, jak by měly (tzn. rozebrat a opravit to). Víc možností myslim si neni.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
paveljandak - FK

Je teda pravda, že jsem zpozoroval, že když dám ofuk na okno, tak u spolujezdce je okno čisté dřív než u řidiče.To taky nechápu a pak taky fouká to tak nějak všelijak.Nastavím na okno a fouká to skoro všude.Když chci ale na nohy, tak to snad nejde nikdy.Takže se zeptám, jak se k tomu nejlépe dostat?Co vše rozebrat a co hledat a opravit?Díky moc
Doda - FK

Příspěvek od Doda - FK »

Tak to se omlouvam za klamnou odpoved,myslel jsem si ze tato zavada se projevu špatným předřadným odporem.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

vyměň termostat
paveljandak - FK

a ten vyřeší vše?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele: