Prevodovka po vymene spojky

vše okolo převodovek
Weblink - FK

Prevodovka po vymene spojky

Příspěvek od Weblink - FK »

Zdravim vas :)

Menil som na felicii 1.3 komplet spojku, pritlacak, lamelu, lozisko.
po vymene pekne funguje, zabera po celej dlzke proste parada.
ale
Pri zaradeni rychlostneho stupna 1 sa zaradi (asi) 4-rka
Pri zaradeni spiatocky sa zaradi iny stupen (asi) 2jka ... :scratch:
cim to moze byt sposobene, zeby som nieco zle poskladal? mal som vonku celu prevodovku aj s poloosami
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Prevodovka po vymene spojky

Příspěvek od Atnarfus »

No, nechci tě urazit, ale počkal bych až přestane působit to co jsis píchnul.

To co popisuješ není možné, ani když by jsi rozebral a špatně složil převodovku, natož pak tím že jsi jí pouze vymontoval a namontoval.
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

no, to je strasne jednoduhy. V tahlu, ktere kouka z prevodovky nemas natluceny ten klinek. Nejakym zazrakem tahlo nevypadne ze trminku, takze tah a tlak se prenese, tedy zaradis jen 2 kvalty a to 3 a 4... koukni pod auto, bude to tak :-)
Weblink - FK

V tiahle bol povodne nit, ktory som odvrtal. Pri skladani som nit nahradil tusim 8smickou sroubom a matkou som ho utiahol, takze tiahlo by malo byt v poriadku ...

Skusil som:
Tiahlo som znovu odpojil, rucne primo na motori som vytahoval tu tycku, a snazil sa zaradit spiatocku... nepodarilo sa... vzdy sa tam zaradila daaka rychlost dopredu ...
Viete mi niekto napisat, v akej polohe by mala byt ta tycka ktora trci z motora na radenie rychlosti, aby tam bola zaradena spiatocka ?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To není možné, tak, jak to popisuješ.
Liché jsou vpředu, sudé + R vzadu. Teoreticky by mohlo jít zaměnit třeba 1 a 3 nebo 2 a 4, ap. A to v tom případě, že máš hejblou kulisu řazení nebo nějakým způsobem pootočenou převodovku, třeba špatnou montáží silentbloku. Ikdyž si to nedovedu představit.
Weblink - FK

Zavadu som odstranil :)
Po odvrtani toho nitu som tam dal mensi srobub s matkou, tym padom tiahlo malo volu a rychlosti neradilo spravne ... vymenil som sroub za 8smicku a uz to pekne ide ...

Vdaka vsetkym, co sa snazili pomoct :thumright:
Odpovědět