ŠPATNÉ STARTY 1,6
-
eifel
- Kontaktovat uživatele:
ŠPATNÉ STARTY 1,6
Ahoj,prosím o radu ohledně startování 1,6.Pročítal jsem forum,ale nedohledal jsem stejnou závadu,nebo jsem špatně hledal.Jedná se o startování zahřátého motoru,kdy motor pouze točí,ale nechytí.Závada je nepravidelná.Studené starty jsou vždy ok,ale po ohřátí motoru je problém nastartovat.Po několika pokusech nakonec nastartuje a běží uplně bez problémů necuká,nechcípe,nedusí se ani otáčky nekolísají.Nevím čím začít,abych nerozebíral nebo nekupoval něco zbytečně.Svíčky jsou staré asi rok,klapka čistá,děkuji za rady.Auto mám asi 2,5 roku cca 140 000 km a zatím bez problémů až nyní.
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Re: ŠPATNÉ STARTY 1,6
V najcastejsich pripadoch to bude cidlo teploty vody...Treba skusit napojit na VAG 
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
Peciss - FK
Ahoj . Nebudu zakládat nové táma , šoupnu to tady . Mám problém nastartovat .
Někdy . Je jedno jestli po ránu , po pár minutách jízdy , hodinové stání . Někdy nestačím pustit klíček , a už motor jede .. někdy startuju jak kok.. a nic . Nová baterka , nový startér , nový rozdělovač , nové svíčky , nový motor v čerpadle . Auto bylo už kolikrát v servisu , vždy to chytlo , říkají bez závad . Po neuspěšnám startu napíchnuto na diagnostiku ..... taky vše v poho . Jo , změnil jsem i benzinku . Už opravdu nevím ... vždy se to vysere , když auto nutně potřebuju . Bude někdo mít tip .... díky .
-
pavol52 - FK
Ja by som sa zameral na zapaľovaciu cievku. Najlepšie vymeniť na skúšku s kamošom a pod. V prípade kúpy novej, rozhodne nebrať Čínu akebo niečo no name.
-
mikyagc - FK
Zdarec lidi. Já mám taky problem se startování.Jde o to že když je chladno a nebo ráno a nebo tak do 15stupnů tak to startuje v poho ale jak mile je pařák a auto je celé rozpálené tak mi nastává ten problém že když to mastartuji, zařadím jedničku a pak když sešlápnu plyn že se chci rozjet tak se to dusí jako prase na to abych se rozjel tak to musím 3 až 4 proturovat a pak se v poho rozujedu.Nevíte čím to je a nebo je to normální provázímě to ok koupě vozu každé léto.Díkes
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tato záležitost je tu probrána několikrát. 1.6 to dělá normálně. Některá víc, některá méně. Je to závislé na verzi řídící jednotky motoru. Po nastartování to jede na nesmyslně bohatou směs a vše se srovná až po zahřátí lambdasondy. Mě osobně to také štve.
Bylo zde uvedeno, že pomůže výměna regulátoru tlaku paliva. Tomu bych i věřil, ale nevyzkoušel jsem.
Bylo zde uvedeno, že pomůže výměna regulátoru tlaku paliva. Tomu bych i věřil, ale nevyzkoušel jsem.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Včera při 16 stupních mi to cukalo, že jsem myslel, že motor vyskočí ven, dneska při 12 stupních dělal jakoby nic 
-
Peciss - FK
Ahoj . Tak jsem tady zase
Můj problém přetrváva . Jediné , na co jsme přišli , že když při startování lehoučce přidám plyn , tak motor okamžitě naskočí . Nevíte někdo co s tím ?
P.S. Pavol52 - Cívku jsme zkoušeli jinou , nepomohlo to .
P.S. Pavol52 - Cívku jsme zkoušeli jinou , nepomohlo to .
-
BzumKarvina - FK
Dělá mi to úplně to samé, vyměněna klapka, jednotka, svíčky mají 5000km, za studena to chytne hned, za tepla to musím někdy přemlouvat.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Mám podobný problém, ale vysledoval jsem, že se pravděpodobně benzín odpaří, protože pokud otočím klíčkem a chvilku počkám ( 5-10 vteřin), dokud nevypne čerpadlo, tak je start v pohodě. Pokud sednu a hned startuju chvíli to trvá, někdy je potřeba i pomoct plynem.
-
BzumKarvina - FK
Tak jsem se dnes bavil se svým mechanikem a ten mi říkal, že za ty špatné starty můžou svíčky, tak mi dnes namontoval NGK BUR6ET a hle auto startuje jak má
-
Peciss - FK
Zdravím členy Felicia klubu . Do Nového Roku přeji vše nejlepší , a hlavně mnoho zdraví . Co se týče těch špatných startů , tak můj problém přetrváva , a myslím , že se i zhoršuje . Každý druhý start musím přidávat plyn . Za tip se svíčkama děkuji , vyzkouším . 
-
eiffel
Ahoj,asi před rokem jsem tu psal o špatných startech mé felicie 1,6.Jelikož se problém vyskytoval jen někdy,tak jsem to neřešil,protože jsem přesně nevěděl čím by to mohlo být.Nechtěl jsem něco kupovat jen tak na zkoušku,protože bych nakonec vyměnil půl auta a problém by třeba zůstal.Nyní už však startování zlobilo téměř denně a tak jsem přemýšlel co vyměnit.Začal jsem podle příspěvků na fk tím nejjednoduším a to tím,že jsem vyměnil relé palivového čerpadla,ale nečekal jsem že by mohla nastat ňáká změna.Po výměně relé auto najednou staruje uplně bez problémů a tak pokud má někdo podobný problém ať toto vyzkouší,třeba to pomůže a téměř nic to nestojí.Pokud to nepomůže,tak teprve potom začít zkoumat zapalovací cívku,kabely,svíčky apod.Tohle není 100 % návod na opravu špatných startů,jen má vlastní zkušenost,která třeba pomůže několika majitelům felicie.
-
Tom1
také jsem řešil problém se špatnými starty, vyčistil jsem klapku, provedl základní nastavení, ale nepomohlo to a nakonec pomohla výměna klapky, od té doby bez problémů. Ještě se chci zeptat, jestli se může něco stát, když někteří lidé startují tím způsobem, že z polohy pro vyjmutí klíčku rovnou startují a nenechají ani na pár vteřin zapnuté zapalování. Já to dělám tak, že zapnu zapalování, počkám pár vteřin a pak startuju. Je ten první postup, kdy řidič rovnou startuje a nenechá zapnuté zapalování u benzínového motoru také správný nebo není a proč?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Postup že se startuje hned je správný, i když ten druhý je o fous lepší. Když se startuje hned, tak u delší dobu stojícího motoru okamžik trvá, než se natlakuje palivo a proto starter motorem otočí dvakrát než to chytne. Tedy žádný problém.
Například moderní TSI motory mají mechanické palivové čerpadlo a tam se to projevuje úplně ukázkově. Studený motor vždy nastartuje až na druhé-třetí otočení. Na druhou stranu se alespoň motor trochu promaže, vše špatné je tedy pro něco dobré.
Například moderní TSI motory mají mechanické palivové čerpadlo a tam se to projevuje úplně ukázkově. Studený motor vždy nastartuje až na druhé-třetí otočení. Na druhou stranu se alespoň motor trochu promaže, vše špatné je tedy pro něco dobré.
-
Tom1
když se startuje hned, tak řidič určitě nestihne zkontrolovat funkčnost kontrolek na přístrojové desce, podle mě je dobré zkontrolovat třeba funkčnost kontrolky dobíjení, protože když se po zapnutí zapalování nerozsvítí, tak alternátor není nabuzen a tudíž nedobíjí že?
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Uz len kvoli velkemu odberu prudu pri startovani(starter) necham dlhšie kliček v zapalovani, aby natlacilo cerpadlo a prebehla kontrola. Po tom, ako cvakne relatko cerpadla, startujem. 
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Že by se alternátor nenabudil bez pomocného napájení přes žárovku je spíš teoretické nebezpečí. Prakticky si můžeš vyzkoušet, že se devítidiodový alternátor nabudí sám, pouze mu to trvá o fous déle a potřebuje k tomu vyšší otáčky.Tom1 píše:když se startuje hned, tak řidič určitě nestihne zkontrolovat funkčnost kontrolek na přístrojové desce, podle mě je dobré zkontrolovat třeba funkčnost kontrolky dobíjení, protože když se po zapnutí zapalování nerozsvítí, tak alternátor není nabuzen a tudíž nedobíjí že?
Kontrolka brzd, ABS a airbagu svítí ještě několik sekund po nastartování, tak můžeme klidně nastartovat a až pak se kochat jak zhasínají.
-
error - FK
Ja se pripojim k tim, kdo rika ze je jedno jak startovat - ihned nebo ne. Plivova soustava zustava pod tlakem hooooodne dlouho a alternator stejne uvejde do rezimu jen po dosazeni urcitych otacek.
Nicmene ja ihned nestartuji, davam prednost klidne kontrole zarovek a vseho ostatniho.
Nicmene ja ihned nestartuji, davam prednost klidne kontrole zarovek a vseho ostatniho.
-
ToncekLxi - FK
Ahoj, mám taky problém se starty. Na teplotě motoru nezáleží ale pokaždé chytne až na druhej pokus. Při prvním startu se motor točí, točí ale nenaskočí. Napodruhé hned naskočí. Při jízdě na 5ku ustálenou ryhclostí najednou otáčky spadnou a pokud nepodřadím tak to chcípne. Bylo to na VAG ( nebyl jsem u toho osobně vezl to tam táta ) a prý to načetlo spoustu závad ale nevím jaké konkrétní. Netušíte čím by to mohlo být? Ty starty zlobily už dřív ale vždycky tak jednou za měsíc nebo i míň tak jsem si myslel že jsem třeba brzo pustil klíček ale tím to očividně není
Na autě jsou asi 3 měsíce starý svíčky NGK, dneska jsem dal novej palec i víčko.