Zvětšení objemu

Simos 2P
135M, 136M
vonyt
Kontaktovat uživatele:

Zvětšení objemu

Příspěvek od vonyt »

Zdravíčko. Dnes jsem projížděl net, a skončil jsem na téhle stránce http://engitec.cz/shop/index.php?action ... mainID=413 a zajímalo by mě, co by to obnášelo a jestli bych to mohl použít s dílama z ME a jestli by byla k tomu potřeba jiančí klika a nebo stačí sériovka?
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl :D
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvětšení objemu

Příspěvek od Honza_t »

Na to se chystám já, je to na sériovou kliku. Asi s ničím z ME by neměl být problém, oni taky přestavujou na 1342ccm.
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

to by mohl být zajímavý kompromis mezi přestavbou na 1.4 a sérií... ale ta změna výkonu a kroutáku asi nebude tak drastická... nemá to někdo vyzkoušené?
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Vyzkoušené asi ne, ale v ME na to mají graf. A z něj vyplývá, že 1400 má větší spodek a 1342 má větší vršek. pokud je průkazný co naměřil Marty, tak je to 65kw 134Nm vs. 68kw 133Nm(1.4/1.342). Čili pro mě lepší volba než 1.4 (a s lepší spotřebou)
keenworth - FK

Jako fakt má tahle předělávka nahoře víc než 1.4ka? No tak v tom případě za ty peníze není co řešit... já pořád špekuloval nad 1.4, ale jestli by tohle mohlo být řešení, kdy bych nemusel shánět motor z fabule jako dárce a prakticky by se nemusel žádný díl upravovat, tak to vede vážně k zamyšlení... :twisted: ale víme jak to chodí s těmi grafy a jaká pak většinou bývá skutečnost :D hlavně u čiptjůninku
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Podle grafů i na stránkách ME ano. Teď jsem kouknul že maj i na 1.4 a v podstatě to sedí (teda má tam dokonce 1.4 jen 127Nm krouťák, ale to je fábkovýma svodama), rozdíly obdobné. Jen při normální jízdě v běžných otáčkách to nebude ono, ale zase ten vršek je třeba pro mě lákavější.

Ona by 1.4 měla daleko větší vršek, jenže by toho muselo být dosáhnuto taky změnou vrtání a ne změnou zdvihu - na výkon je třeba podčtvercový motor (větší vrtání než zdvih)
Podle těch grafů by 1.4 měla jet dole líp než moje 1.3 a nahoře skoro stejně, což je trochu divný, ale věřím tomu.

Tak jdeš do 1342, jo? :) Já už to mám taky v plánu (jen co se vyhrabu z finančních sraček)

edit: ještě jsem si dal tu práci a hodil ty 3 grafy na sebe (1342 z ME, 1400 z ME ve fábii - debilní svody, proto horší, 1400 ve feldě - Martyho se svodama favorit)
a opravdu z toho 1.4 vychází přinejmenším podivně

černá tečkovaná -série 1.3
zelená -ME 1342
červená -ME 1.4
modrá -Marty 1.4

Obrázek
keenworth - FK

Tak ty grafy jsou teda hodně zajímavý, až mi to nějak nejde na rozum. Hele, pokud si nekoupím letos motorku, tak se v létě budu snažit věnovat autu, potřebuju udělat něco málo plechařiny a pak jsem měl v plánu začít skládat 1.4ku. No a když si koupím motorku, tak to bude písnička příštího roku, jestli se k tomu vůbec dokopu... občas mívám takový stavy, kdy se toho auta chci zbavit, hlavně když přesednu z 200 konový okiny do feldy :D to pak trpím. No každopádně by to chtělo nějakýho předjezdce, aby nám poskytnul info o tý úpravě, jeslti grafy nelžou :)
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Zajímavý je i to, kde je série :lol: Ještě laděný svody, odlehčit ojnice, pístní čepy, zdvihátka a 102 koní doma :)
dufikudlak

Příspěvek od dufikudlak »

Tie výkonu sú len zvýšením obsahu či aj ďalšími úpravami ?
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Ještě hlava, vačka, čip. V případě Martyho 1.4 ještě svody z FA.
dufikudlak

A čo by spravilo len zvyšenie obsahu + zniženie hlavy cca 0.5 - 1 mm ? Myslím výkon a spotreba - riešil by som to v rámci GO .
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

No podle grafů, na 1342 pístama by se měl zvednout výkon cca o 4-6kw a 6-8Nm. Na 1.4 klikou je výkon stejnej co série, maximálně díky lepším svodům +1-2kw, krouťák tak +14Nm. Ale musí se čipnout jednotka na daný objem, jinak to pojede špatně. Spotřeba logicky půjde nahoru, hádal bych tak o 1l u 1.4 a o 0,7l u 1342.
dufikudlak

a ČISTO ZNÍŽENIE HLAVY ?
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

lepší pocit :)
vonyt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vonyt »

Tak pomalu začínám hoodně uvažovat o tý přestavbový sadě ale.. jak to bude s bohatostí směsi? budu muset nechat přizpůsobit jednotku nebo si s tím poradí lambda?
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl :D
Odpovědět