zvýšení účinosti brzd

ondrej256 - FK

zvýšení účinosti brzd

Příspěvek od ondrej256 - FK »

Nedávno jsem přeparkovával kamaradovo auto, když sem šlapl na brzdu tak zabrzdila tak účině že mě to hodilo hned na volant :D Byl to trochu nezvyk oproti mojim brzdám. Uvědomil sem si, že moje brzdy skoro vůbec nebrzdí. už jsem na ně byl zvyklý a nepřišlo mě že by brzdily málo. Tak sem začal koumat čím to může být, Brzdová kapalina je stará asi rok. Zkusil sem odvzdušnit, ale vzduch tam žádný nebyl nikde. Brzdové destičky sjeté nejsou, třmeny normalně chodí, hadičky sem před půl rokem vyměňoval. Nikde mě kapalina neteče. Pedál nemá žádný mrtvý chod. Příjde mě, že všechno funguje dobře. Napadlo mě odmastit kotouče, ale bez výsledku.

Tak sem začal uvažovat nad nestandartníma věcma. Je možné že ty destičky ztratily svoje brzdící vlastnosti třeba vlivem přehřátí? Jezdím někdy dost ostře a v noci jsou kotouče červené.

Další věc co mě napadla je, jestli funguje dobře posilovač. Jak zjistím zda funguje správně? Dá se popřípadě nějak nastavit/odvzdušnit/ nebo tak něco?
Poradí někdo?
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: zvýšení účinosti brzd

Příspěvek od 103457 »

Celkem zbytečný topic, je tu toho spousta napsáno, ať se to týká desek, kotoučů, brzdičů seriových brzd, dále je tu přestavba na chlazené přední brzdy, vyjmutí omezovačů na zadek, nastavení zátěžáku nebo přestvba na zadní kotouče. V žádném případě nemůžeš srovnávat 2 feldy, když nemají shodné brzdy. ;)
ondrej256 - FK

Aha, tak dík za radu. Hledal jsem ale nenašel sem stejný či podobný příspěvek. Zdá se že na tomto fóru nejsou lidi ochotni poradit. Nebo alespoň administrátor
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

ono se v tomhle těžko radí , nic o těch autech nevíme (krátký /dlouhý , abs, zátěžáky , ......atd ) , žes letěl hubou na sklo nemusí bejt tim že by mu to líp brzdilo ale třba taky tím že mu nebrzdí zadek
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

ondrej256 píše:Zdá se že na tomto fóru nejsou lidi ochotni poradit.
No, jednak FÓRUM a VEŘEJNÁ PORADNA jsou do jisté míry dva rozdílné pojmy, a hlavně nikoho nebaví psát furt dokola to samo, když ty informace tu už jsou napsané několikrát, stačí si je přečíst a aplikovat si je na svůj problém.. Jinak na své předchozí (a taky kolikrát zbytečné) dotazy jsi dostal odpovědí a rad plno, tak si ty blbé kecy laskavě nech od cesty. Mimo to, pokud máš pocit, že to tu stojí za prd, není nic jednoduššího, než sem nechodit, nicméně jelikož sis tu už zřídil dokonce i druhou registraci (na tu první byl BAN za soustavné porušování pravidel, pokud si dobře vzpomínám z dob mého moderování zde, že krajone?), asi to tu tak hrozné nebude, že.. :roll:
Takovým lidem bych fakt naliskal...
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

ondrej256 píše:Aha, tak dík za radu. Hledal jsem ale nenašel sem stejný či podobný příspěvek. Zdá se že na tomto fóru nejsou lidi ochotni poradit. Nebo alespoň administrátor
Administrátor ti žádný neradil, pokud jsi ho neoslovil přes SZ.
Já jsem jen obyčejný moderátor, který ti neradil radil ti jen obyčejný člen, moderátor by ti tak příspěvek mohl upravit, ap., a navíc myslím, že jsem ti právě v tom svém příspěvku poradil. Musíš si přečíst co máš na těch tebou zmiňovaných feldách vysledovat.
Momentálně mám věštící kouli v servisu, takže se do ní nemůžu podívat a zkouknout, jaký to jsou feldy, respektive jakou mají kombinaci desek a kotoučů, zda mají, či nemají omezováky nebo zátěžák, jak to auto je těžký, zda se jedná o krátkou nebo dlouhou, jaký maj gumy a zda jsi brzdil stejně za shodných podmínek ve stejné rychlosti.
Prostě to nejde ti takhle poradit.
Nebo jestli chceš slyšet, že máš brzdy v řiti a máš nechat udělat generálku za 10 litrů budeš pak spokojenej?
ondrej256 - FK

fakt nevím čím to je. pročetl sem si všechno možné a opravdu sem nikde nenašel řešení mojeho problému. všechno vypadá dobře a přece brzdí blbě. TAk mě teda pošli aspoň 1 odkaz kde se to řešilo, když říkáš že nikomu se nechce řešit problém který už je vyřešený pořád dokolečka. TAk kde je vyřešený? Odpovědět si dokážu sám. nikde. Nechápu proč je možné se tady na něco ptát, když je to tu ochota sama.
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

Mohl by jsi líp hledat třeba http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... f=28&t=761 a je to tam skoro všechno :hledej:
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

Tak napriklad tu máme téma o zvýšení účinnost zadku, chalazených předcích a dalších x témat které jsou odpovědí na tvou otázku, navíc nepíšeš co konkrétně máš za problém, jestli třeba mrtvý chod pedálu nebo co vlastně. taky nepíšeš co máš za desky, kotouče.. jsou kotouče obržděné rovnoměrně ? máš dobře seřízené bubny ? co pístky, vodící čepy ? nemusí to být hned válec...
Obrázek
Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

ondrej256
přestaň mě chytat za pysky, protože chytáš blbě
Já jsem nenapsal, že se to zde již konkrétně řešilo přečti si pečlivě co jsem napsal. Zjisti si podrobné informace o vozech co jsi psal, informace sem napiš a až potom se ptej :!:
103457 píše: Musíš si přečíst co máš na těch tebou zmiňovaných feldách vysledovat.
Momentálně mám věštící kouli v servisu, takže se do ní nemůžu podívat a zkouknout, jaký to jsou feldy, respektive jakou mají kombinaci desek a kotoučů, zda mají, či nemají omezováky nebo zátěžák, jak to auto je těžký, zda se jedná o krátkou nebo dlouhou, jaký maj gumy a zda jsi brzdil stejně za shodných podmínek ve stejné rychlosti.
Prostě to nejde ti takhle poradit.
Odpovědět