Brembo Max

smazany clen - FK

Brembo Max

Příspěvek od smazany clen - FK »

Mám dotaz viděl už někdy někdo kotouče Brembo Max na Felinu a jestli ano tak za kolik. Díky. Měl jsem je v G3 a byl jsem spokojenej, tak bych je chtěl šoupnout i do Feli.
smazany clen - FK

Re: Brembo Max

Tak jsem je zatím nikde nesehnal, ale pokukuju po těchto. :-)

http://www.speedpro.cz/sportovni-derova ... p-916.html

A desky bych tam šoupnul Textary.
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Taky jsem koukal na ty od speedpra, ale už jsem měl koupený Bremba (jiný) a desky Fri-tech, sice si nedávno teprve sedly, ale jsem spokojen.
Máš fotku jak vypadají ty Brembo Max?
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Matias píše:Tak jsem je zatím nikde nesehnal, ale pokukuju po těchto. :-)

http://www.speedpro.cz/sportovni-derova ... p-916.html

A desky bych tam šoupnul Textary.
Dá se říct, že to jsou téměř normál kotouče Ferodo s dírama, ty díry se hlavně projeví při zatížení vozidla, při delší cestě z kopce atd. Pokud chceš kotouče bez děr, tak doporučuju kotouče ATE a desky Ferodo P....
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
smazany clen - FK

Drahoš píše:Taky jsem koukal na ty od speedpra, ale už jsem měl koupený Bremba (jiný) a desky Fri-tech, sice si nedávno teprve sedly, ale jsem spokojen.
Máš fotku jak vypadají ty Brembo Max?
Tady. Ale koukal jsem na stránky výrobce a on je ani nemá. :-( Chjo...
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Díky za obrázek.
Koukal jsem na speedpro a feldu, tam u nich fakt neuváděj. Možná by je ale dokázali sehnat...
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
smazany clen - FK

No možná by šlo porovnat rozměry s jiným autem, ale kdyby ten rozměr byl, tak pochybuju, že by to výrobce nenabízel normálně pro Felinu.
speedbiker1

Příspěvek od speedbiker1 »

Zdarec a co brzdy z VW POLA 6n1 tam je taky stejná rozteč, u těch prvních modelu nebyl chlazeny kotouč a pote už byl. Kámoš mél ten první model a normál přešel z nechlazeného kotouče na chlazeny . normal tam vše padlo, co to vyzkoušet na Felině? ale záleží hodně na průměru kotouče.!
smazany clen - FK

speedbiker1 píše:Zdarec a co brzdy z VW POLA 6n1 tam je taky stejná rozteč, u těch prvních modelu nebyl chlazeny kotouč a pote už byl. Kámoš mél ten první model a normál přešel z nechlazeného kotouče na chlazeny . normal tam vše padlo, co to vyzkoušet na Felině? ale záleží hodně na průměru kotouče.!
No ale když je chlazenej, tak tam musí být jiný držák brzdiče, né?? Abych tam nacpal destičky. Protože by se mi zmenšil prostor na desky.
Speedbiker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Speedbiker »

Matias píše: No ale když je chlazenej, tak tam musí být jiný držák brzdiče, né?? Abych tam nacpal destičky. Protože by se mi zmenšil prostor na desky.

NO to si také myslím, ale když jsem se ho ptal, tak mi řekl, že si prostě koupil chlazene kotouče a mechanik mu to vyměnil , tak nevim. :( :(
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

Nesmysl.. musí mít jiný držáky.. ten vetranej kotouc je tlustsi.. skoda ze to nejde jako u skodovek.. tam se daval jen nejakej mezikus... ja mam ty derovany od feroda.. a jsou paradni..
smazany clen - FK

vim, ze je to mimo debatu, ale kamos mel brembo max na R19 16v... to byly panecku brzdy ;) ;) ;)
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Je tam opravdu rozdíl když jsou sportovní brzy? Nebostačí kotouče ATE a desky Ferodo. Vždyt felda nejede tak naco to kupovat??
smazany clen - FK

Njn felda nejede ale dneska sem z kopca brzdil aji vocima kdyz sem mel oranzove kotouce. :?
smazany clen - FK

Collin píše:Je tam opravdu rozdíl když jsou sportovní brzy? Nebostačí kotouče ATE a desky Ferodo. Vždyt felda nejede tak naco to kupovat??
Tady nejde o to že nejede, ale že ti to bude lépe brzdit. A je lepší když zabrzdíš třeba o metr dřív, než o metr později. :-) Origo brzdy hodně vadnou třeba když brzdíš z koce dlouho. Já se teda snažím pořád brzdit motorem, ale když je potřeba tak víš, že zabrzdíš.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

Collin píše:Je tam opravdu rozdíl když jsou sportovní brzy? Nebostačí kotouče ATE a desky Ferodo. Vždyt felda nejede tak naco to kupovat??

Ja sem ted koupil kotouce ATE a desky taky ATE a nebrzdi to spatne,podle me to staci.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Matias: Však já se ptám.
Co myslíte na to složení které jsem psal? Nebo to chce teda ještě něco lepšího?
smazany clen - FK

Collin píše:Matias: Však já se ptám.
Co myslíte na to složení které jsem psal? Nebo to chce teda ještě něco lepšího?
No ATE myslíš jako obyč, nebo ATE powerdisc? Jestli to druhé, tak by to mohlo být dobré. Ale aby jsi na to nevybral moc tvrdé desky. Aby Ti za chvilku nezmizel kotouč. Raději dám víckrát desky, než kotouč. Tohle složení jsem nezkoušel. Ale Mohlo by to být dobrý.
smazany clen - FK

madmaik píše:
Ja sem ted koupil kotouce ATE a desky taky ATE a nebrzdi to spatne,podle me to staci.
No to poznáš, až pojedeš z dlouhého kopce a budeš brzdit brzdama a pak najednou nic. Jakou jsi kupoval řadu. ATE obyč?
MOD - FK

Příspěvek od MOD - FK »

A nepretes si vetrane a chlazené kotouce ? to se me nezdá .. ka by se potom daly desticky do se nemuze vejit od trmenu .. Kdyby to bylo tak jednoduchý tak by to dkodovka uz davno pouzila treba na Facelift :-)
MOD
Speedbiker píše:
NO to si také myslím, ale když jsem se ho ptal, tak mi řekl, že si prostě koupil chlazene kotouče a mechanik mu to vyměnil , tak nevim. :( :(
luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

polo nikdy nemělo kotouče 236mm jako má felda,ale 239mm.. ale i kdyby se tam ty 3 mm na průměru vešly,další problém je hloubka kotouče , tam je rozdíl nějakých 11mm,což by nevycházelo. držák brzdiče by se dal upravit a dali by se tam slabší desky,ale kotouč stejně nepasuje ;)
header009

Příspěvek od header009 »

Zdravim já mám na feldě od včera ty děrovaný feroda z speedpro a desky Fri-tech, a nemužu si stěžovat brzdili pěkně ale asi po 20 minutach jizdy stylu brzda-plyn, ale spíš brzda než ten plyn, se zahřáli solidně a už byly i cítit, a pak uz se pri zašlápnutí přední kola neblokly ale brzdilo to pořád dost a řikám byly už fakt dost horký, a pak už záleží jen na deskách, kotouč byl kotouč byl jak novej nebylo tam vidět že by se přehřál, to by třeba stmavnul nebo zduhovatěl ale byl jak novej a pak sem s tim dojel domu nechal to 10 minut stát a jel znova a kddyž jsem to zašlápnul tak se i na suchý silnici kola blokly, a to sem najezdil teprve tak 30 KM, a řekl bych že než si ty desky sednou to bude chvili trvat, ale i přesto mě to překvapilo
smazany clen - FK

To: header
no já si nemyslím že jsi zrovna zvolil dobrý způsob zajíždění brzd. Protože se na to nemá hned dupat po namontování. To Ti můžou zesklovazěz desky a můžeš dávat nové. Já kotouče i desky zajíždím cca 200-300km lehkým bržděním.
header009

Příspěvek od header009 »

postupoval jsem dle návodu: po instalaci nových BD je doporučujem ohřát na teplotu 350, a já bohužel teploměr neměl po ruce, tak jsem si řekl lepší víc než míň, mno to se uvidí, při nejhoršim nový desky mi žíly nevyrvou :)
smazany clen - FK

Tak jsem je našel. Nejsou přímo na Felinu, ale po malé úpravě tam pásnou. Ale nejsem si jist v pár věcech.

Vejdou se mi tam kotouče o 3mm větší na obvodu? Felina má 236 a tohle má 239.

A pak jseště jedna věc. Tyhle kotouče mají max a min tloušťku 12 a 10. Ale origo mají 12,7 a 11,4. Když budu na minimální hranici tak se bojím aby se mi nekousl pístek protože bude hodně vystrčenej. Nevím kolik má rezervu. Myslíte že by to mohlo makat?

Pak tam je ještě rozdíl ve středu, to si nechám v práci vytočit redukci. Takže to je už vyřešené.

Díky za rady.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

ATE kozouce + Fri.tech desky = nejlepsi kombinace

jinak ATE power disc na felicii nedela
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

Kdyz jsem koukal na ty děrovany kotouče ferodo, připadaly mi jako hračky proti těm Zimmermanům. Na pohled takovy divni, aspoň teda pro mě
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

krom toho to derovani je stejne na prd...
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
MOD - FK

Příspěvek od MOD - FK »

Vici Funkcne mozna ale dost dobre to vypada :-))

Monstrak: no to mas pravdu zimmermanny jsou tlustší, ja sem je porovnaval s original skodovackejma a na zimmermannech je napsano ze je mas vyměnit kdyz se obrzdej na nejakou hodnotu nechci placat. Ale ta minimlani tloustka Zimmermanu je je na chlup stejna s tloustkou noveh original skodovackyho kotouce. :-) coz je docela sila :)
no ale do trmenu se vejdou s deskama v pohodě :-) mam je s DS2000kama a 1000% spokojenost :-)

MOD
Vici píše:krom toho to derovani je stejne na prd...
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

MOD píše:Vici Funkcne mozna ale dost dobre to vypada :-))

Monstrak: no to mas pravdu zimmermanny jsou tlustší, ja sem je porovnaval s original skodovackejma a na zimmermannech je napsano ze je mas vyměnit kdyz se obrzdej na nejakou hodnotu nechci placat. Ale ta minimlani tloustka Zimmermanu je je na chlup stejna s tloustkou noveh original skodovackyho kotouce. :-) coz je docela sila :)
no ale do trmenu se vejdou s deskama v pohodě :-) mam je s DS2000kama a 1000% spokojenost :-)

MOD
jo to jo vypada to lip. ale vydava to pri brzdeni takovy strasny zvuk.... fuj
jinak ja osobne radej koupim za 900 dva kotouce ATE nez za buh vi kolik cimrmany ;)
MOD - FK

Příspěvek od MOD - FK »

To asi zalezi na deskach ja s tim zadny problemy nemam je to krasne tichoučký ...
A Zimmermany cca 1500
Vici píše: jo to jo vypada to lip. ale vydava to pri brzdeni takovy strasny zvuk.... fuj
jinak ja osobne radej koupim za 900 dva kotouce ATE nez za buh vi kolik cimrmany ;)
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

tak to uz jsou celkem levne. kdysi staly pres 3000... desky k tomu byly fri.tech. ale hucelo to lidem i s jinyma deskama. mozna uz i ty kotouce maji udelane jinak
Mildacaso

Příspěvek od Mildacaso »

Potrebuju na predek kotouce a nejak nevim co tam dat.. ci vrtany feroda ze speedpro.. nebo zimrmmanny ale nejak nemuzu najit kde stoji kolem tech 1500? dekuju..
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

Zimmermanny stoji 1500 jeden kotouč
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

Koupil jsem je asi před týdnem za 3134 Kč. :D :D
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Odpovědět