problém s reproduktory
-
xhans
problém s reproduktory
Mám v autě zesilovač 1000W. Když zvíším na rádiu hlasitost tak začne v reproduktorech prskat. Zesilovač mám zapojený na 4kanály. A výkon reproduktorů je: přední 300W kenwood a zadní 1000W USacustic. Takže repro by mělo stačit. Čim to tedy může být?
A ještě se chci zeptat jak ktomu přidat (připojit ) tubu. Má impedanci 4 ohmy.
Díky moc.
A ještě se chci zeptat jak ktomu přidat (připojit ) tubu. Má impedanci 4 ohmy.
Díky moc.
-
Bolthorn - FK
Re: problém s reproduktory
Musíš se koukat hlavně na jmenovitý výkon reproduktorů (rms) a ne na max... Pak ti chrčet budou když do nich pustiš víc, než snesou, můžeš je i oddělat... Ty reproduktory mají psaný výkon 300W max, ale rms může být třeba 80W. Ty se musíš řídit při nastavování zesilovače právě podle toho rms..
-
Collin - FK
Asi jako nedemnou, tyto výkony nejsou v rms. Pokud chceš připojit tubu budeš muset přední nebo zadní reproduktory nechat na rádiu. A tubu hodíš na mustek zesíku. Jde o to jakou tubu a jaký máš ten zesilovač!?
-
Collin - FK
Pak je tu ještě možnost že to mužeš nechat tak jak to máš, a na tubu koupíš další zesík.
-
xhans
Přední repro jsou 80rms a zadní 550rms, ale je záhada proč mi chrčí po té co jsem zkontroloval kabely (zvětšil jsem průměr vodičů) jen ty zadní. Už jsem koukal jestly nemám špatně připojený kabely od rádia (kanály přední a zadní)ale zase nic. Nemůže to být tím že tam nemám kapacitor?
-
smazany clen - FK
taky to můžeš mít jednoduše ,,přebuzené" tz. že vstupní signál (co ženeš do zesilovače je příliš veliký) zvětšit na zesilovači hlasitost aby jsi tak nemusel moc zesilovat na rádiu.. ale nevím chtělo by to vidět! dělá ti to i když jedeš nebo jen když stojíš?xhans píše:Přední repro jsou 80rms a zadní 550rms, ale je záhada proč mi chrčí po té co jsem zkontroloval kabely (zvětšil jsem průměr vodičů) jen ty zadní. Už jsem koukal jestly nemám špatně připojený kabely od rádia (kanály přední a zadní)ale zase nic. Nemůže to být tím že tam nemám kapacitor?
-
smazany clen - FK
jěště mě napadlo že může být v pr.. ten zesák kámošovi to taky tak dělalo a bylo po něm.
-
Collin - FK
Napiš co tam přesně máš, označení reproduktoru i zesilovače.
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...pokud by jste potřebovali 4ch zesilovač tak mám za velmi dobrou cenu tento...
http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=88
...přesnou cenu sdělím na SZ nebo ICQ
http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=88
...přesnou cenu sdělím na SZ nebo ICQ
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
-
xhans
Vela sorry všem co jsem otravoval stěma reprakama.
Ten zesik má ruční nastavení hlasitosti signálu z rádia přes poťáky přímo na sobě a taky nastavení různých frekvencí 40hz Až 1,2khz na víšky nebo basy.
A já sem to měl všechno až na max. Takže to táhlo z rádia co to šlo a hlavně to bylo do víšek, což se těm zadním Basákům asi moc neštymovalo.
Že tam jsou nějaký poťáky sem věděl (sem elektrikář) Ale mluvim německy a ještě mizerně.
Z angličtiny znám jen LOAD SAVE PLAI .......
Tak sem si na to přizval kamarádku(ta narozdíl ode mě anglicky mluví) a už to náramě hraje.
Až mě přišel seřvat dědek (asi příznivce Babouků a spol) co bydlí o dva domky dál že mu to duní až doma.
Ten zesik má ruční nastavení hlasitosti signálu z rádia přes poťáky přímo na sobě a taky nastavení různých frekvencí 40hz Až 1,2khz na víšky nebo basy.
A já sem to měl všechno až na max. Takže to táhlo z rádia co to šlo a hlavně to bylo do víšek, což se těm zadním Basákům asi moc neštymovalo.
Že tam jsou nějaký poťáky sem věděl (sem elektrikář) Ale mluvim německy a ještě mizerně.
Tak sem si na to přizval kamarádku(ta narozdíl ode mě anglicky mluví) a už to náramě hraje.
Až mě přišel seřvat dědek (asi příznivce Babouků a spol) co bydlí o dva domky dál že mu to duní až doma.
-
smazany clen - FK
tak jsem nebyl zas tak daleko od pravdyxhans píše:Vela sorry všem co jsem otravoval stěma reprakama.
-
xhans
Jo. Jen překládala
Protože to není jen moje kamarádka, ale i kamarádka mojí přítelkyně.
A holky nevypadaj že by měly pochopení pro mnohoženství
-
smazany clen - FK
xhans píše:Jo. Jen překládalaProtože to není jen moje kamarádka, ale i kamarádka mojí přítelkyně.