Lupání v zatáčce pod plynem(vyřešeno)

Přední i zadní
Danous - FK

Lupání v zatáčce pod plynem(vyřešeno)

Příspěvek od Danous - FK »

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, začal jsem poslouchat od předku, že v zatáčkách mi pravidelně lupe, praská něco od předku, nejspíše kloub jak tu tak čtu?
Zvuk nejde přímo od kola, ale slyším ho spíš od převodovky, takže vnitřní kloub, je to možný? Zvuky kov na kov, silné rázy.
Dělá to pouze když mám plyn, je jedno jak moc, ale pokud hodím neutrál žádný zvuky se neozvou, jen při zátěži.
Převážně do levých zatáček, když jedu do kopce je to trochu horší. Zvuk je podle rychlosti otáčení kol, když jedu pomalu (lup.....lup.....lup) Rychle ( lup.lup.lup)

Dneska ráno už to bylo horší, při zatáčení do leva se pocukával volant a byla cítit lehká neochota zatočit!
V přímém směru problémy nemám, to je auto tiché a reaguje jak má, nikde nic nevibruje apod.
Zvuky sem začal slyšet po tom, co lilo jako blázen, a pravidelně mi to v zatáčkách hrabalo.. Bohužel jsem zjistil že tam jsou gumy 10 let staré.

Takže všechno nasvědčuje tomu že je to vnitřní kloub na poloose? Nebo ještě nějaká jiná možnost to může být? Případně jak dlouho to ještě cca vydrží? Auto potřebuju denně.

Vůle na kolech znát nejsou.
Děkuju! :) Mějte se!
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 26. říj 2012 10:18:38, celkem upraveno 1 x.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Lupání v zatáčce pod plynem

Příspěvek od 103457 »

Bude to pravý homokloub a vydrží to pár kilometrů mož ná jen metrů, záleží jak moc budeš akcelerovat a jak moc zatáčet.
Já už bych s tím radši nejezdil, můžeš zůstat někde na cestě.
Danous - FK

sakra sakra... Už s tím jezdím tak dva týdny ale je pravda že teď se to docela fest zhoršilo :(
Co nejdřív auto odstavím a seženu si poloosy celý! Moc neakceleruju, žádný hrabačky, jezdim v klidu na spotřebu, teď se snažim zatáčky projíždět bez zátěže, protože to jsou opravdu rány..
Dundee

Příspěvek od Dundee »

Ahoj, pak dej vědět, zažívám něco podobnýho a výměna vnějšího kloubu nepomohla...
Danous - FK

Jojo dám vědět, hned zítra ráno hodím do servisu aby mi řekli jestli to jsou 100% poloosy, jestli ano hned kupuju a uvidíme :) Napíšu
Danous - FK

Podle servisu 100% pravý kloub, kupuju obě poloosy, do pátka tam budou, tak dám vědět jeslti je to ok :thumright:
Danous - FK

Vyměněna pravá poloosa - všechno v pořádku, je klid :thumright:
cipis

Re: Lupání v zatáčce pod plynem(vyřešeno)

Příspěvek od cipis »

lidi kdys mi lupou kinetaky kterej mam koupit tyhle ty http://www.autodilyniklfeld-eshop.cz/na ... icie-.html a cou na obe kola stejny ? dikec
Danous - FK

Jsou stejný.. Kvalita nebude asi velká, ale někdo tvrdí že drží i tyhle dlouho, někdo zase že chvilku, je to různý.. :D
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Většinou největší slabina levných náhrad je pryžová manžeta. Ta pokud praskne, tak písek, špína, voda zničí i kvalitní kloub. Pokud koupíš levnej kloub, tak na něj kup kvalitní manžetu (nepoužívej tu co je přiložena u kloubu) a vydrží ti i levný kloub na bějžný denní ježdění.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A nezda se ti ta cena podezrele levna??? To je nejaka cina tak pokud to zachvilku chces delat znova....
Odpovědět