Kam dáváte lepší gumy?

Vasek

Kam dáváte lepší gumy?

Příspěvek od Vasek »

Asi se to tady na fóru neřešilo, proto bych chtěl otevřít novou diskuzi a zjistit názor ostatních....

otázka zní: Na jakou nápravu dáváte lepší gumy?

Doma jsme vždycky dávali lepší na předek. Přišlo mi to logický z toho důvodu, že při pravidelnym střídání opotřebuju celou sadu. Ale neni třeba lepší (ne z ekonomického hlediska) dát lepší pneu na zadek? I ve škole nás učili, že auto jede tam, kam jede zadní náprava. Navíc pokud mi ustřelí zadek a budu bourat, tak je docela pravděpodobný, že to bude bokem. A pokud mi auto jen nezatočí, tak to vemu (pravděpodobně) deformační zónou vpředu. Taky mi přijde rozumnější se někam nevyhrabat, než to pak roztřelit v zatáčce.

Ptám se proto, že jsem teďka na praxi v Německu a tady se dávají lepší gumy vždy na zadek. A já letos na zimu budu mít jeden pár s cca 6 mm a druhej koupim novej.
Zatim jsem rozhodnutej, že to letos zkusim "po německu". Většina věcí tu má smysl, tak proč né zrovna tohle....
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam dáváte lepší gumy?

Příspěvek od Skury »

Proto je logicke mit gumy rovnomerne sjete. Lepsi gumy rozhodne dopredu, protoze predkem brzdis. Pokud ti zadek ustreli, tak uz ti stejne nic nepomuze, i kdybys mel gumy novy.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Vasek

Příspěvek od Vasek »

tady jde právě o to, že s lepšíma gumama na zadku dojde k ustřelení pozdějc.
škoda 791.136M 4/99
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Lepsi gumy vzdycky tam cim zatacim a brzdim. Takze dopredu.
Ten opacnej system propaguje par lidi, sem linej to vysvetlovat tak te odkazu: http://www.topspeed.sk/kam-dat-lepsie-g ... pravu.html
Autor si tam trochu protireci a ma chaby argumenty, ale zaver si udelej sam.
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Lepší dozadu se dávají na auta se zadním náhonem, na feldu to nemá smysl.
Zaprvý jde o rovnoměrný opotřebení, ale hlavně, k čemu ti bude že neustřelí zadek, když půjdeš ven po předku? Felda je jako většina aut nedotáčivá, proto ustřelení zadku skoro nehrozí, zato předku v jednom kuse, ten jde ven jedna báseň i na suchu. Věc druhá, bude to hůř brzdit v hlubším sněhu a břečce. Věc třetí, větší problém se někam vyhrabat. Lepší u feldy VŽDY na předek.
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Lepší dozadu se dávají na auta se zadním náhonem.
Ani s timhle bych nesouhlasil. Proste pro me vzdycky je primarne dulezity auto ridit a zadnima kolama toho moc neuridim.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Zase to ber tak, že zadní náhon tě snadno hodí do škarpy když přidáš plyn víc než je vhodný, takže dát horší na zadek tam je taky blbě. Nikdy nezapomenu na to jak mě v tomhle ohledu vyškolila Sportage :lol: Ale podle toho, že jsem viděl dost starých škodovek s motorem "na správném místě" co měly na předku letní a zimní jen v zadu, tak se s tím asi jezdit a brzdit a možná i zatáčet dá (ale nechtěl bych :) )
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ono je to trochu relativní, záleží jakým způsobem jezdíš, pokud máš důchodcovský styl, tak je to jedno, jinak vždycky se dávaly lepší gumy dozadu a nejen u zadohrabů. Pochopitelně bude spousta lidí nesouhlasit a po různu argumentovat, 100 hlav 100 chutí, takže je to na tobě, kam je dáš. ;) :P
Vasek

Příspěvek od Vasek »

děkuju za odpovědi ;) Myslim, že letos vyzkoušim lepší vzadu.
škoda 791.136M 4/99
favo

Příspěvek od favo »

Je to blbost, felda má záběr i řízení i brždění orientovaný na předek tudíš lepší guma v zadu je ti jen pro dobrý pocit, ale spíš k hov*nu a pokud nedokážeš auto jako je felda dostat ze smyku, tak by jsi v zimě raději jezdit neměl . To ani nebudu psát otom že zadek se ti do smyku dostane jen a pouze když uděláš školáckou chybu.
Až se budeš marně hrabat do nějakýho zasněženýho kopce, tak tě třeba bude hřát dobrej pocit, že sis podle logiky dal lepší gumy do zadu u auta s náhonem na předek. Konečně si na ten zadek můžeš dát i řetězy, potom ti určitě prdel neustřelí i kdyby ses sebe víc snažil.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

:lol: Ta posledni veta :thumleft:
Obrázek
Policie CR doporucuje
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

A co dát jednu lepší dopředu a druhou lepší dozadu a jednu horší dopředu a druhou horší dozadu? Akorát přemýšlím, jestli spíš do kříže anebo zasebou. :scratch:
Vasek

Příspěvek od Vasek »

Michelin: jsem čekal, kdo to sem dá.... na první pohled to může fakt vypadat hloupě, ale znáte českej stát. Já bych se ani nedivil, kdyby ty řetězy policajti na ten zadek nandali schválně, protože jim stát koupil pouze dvě zimní gumy a zadní náprava jim v tom sněhu moc klouzala. Když třeba u nás ve 20ti tisícovim městě (+spoustu vesnic okolo) maj sice 4 policejní auta, ale jezdit můžou jen s jednim, poněvadž dostávaj málo peněz na benzín :hlava:
škoda 791.136M 4/99
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Nemám slov :lol:
Když to vemu podle sebe, tak předek přes léto utrhnu kdykoliv si vzpomenu ale zadek, ten mi utrhnout jen tak nejde a to se kolikrát snažím. Povedlo se mi to jednou docela omylem na mokru, ale to jen díky tomu že přední nový měly 7mm a zadní 2mm a ty už byly po 6ti letech ztvrdlý. Ještě k tomu mám X úprav který potlačují nedotáčivost/podporují přetáčivost. Takže bych to neviděl tak černě s těma smykama. No a v zimě si pamatuju jen nedotáčivý smyky. Na zamrzlým Lipně jsem se taky něco nablbnul a pokud si dobře vzpomínám, i když jsem chtěl, tak bez ruční brzdy utrhnout zadek nešel. Tak na nějaký lepší gumy na zadek bych se z vysoka vykašlal. Nejdůležitější bych viděl brždění a ne jak drží zadek, protože co jsem zažil se starýma firestownama, to už zažít nechci. Ve městě napadl sníh a to tak že dost, a maximální rychlost na kterou jsem to přemluvil byla 30, když mi pak padla červená na křižovatce ještě X metrů předemnou, tak jsem zjistil že nebrzdím a těch 30 bylo najednou kurňa hodně. Naštěstí ostatní auta měla pro změnu problém se vůbec rozjet, tak jsem měl křižovatku sám pro sebe. Ale víte co? Přetáčivý smyk jsem za celou cestu nechytil... Lepší gumy ale byly na předku.

Ale ať si je každej dává kam chce. Já radši budu líp brzdit a oddalovat nedotáčivej smyk kterej je tam jedna dvě, kdy se stačí ve sněhu špatně podívat na plynový pedál v rozsahu rychlostí 1-4, než na úkor toho oddalovat přetáčivej kterej možná nikdy nepřijde.
Naposledy upravil(a) Honza_t dne pát 26. říj 2012 11:29:48, celkem upraveno 1 x.
Javor - FK

Příspěvek od Javor - FK »

osobne píše:A co dát jednu lepší dopředu a druhou lepší dozadu a jednu horší dopředu a druhou horší dozadu? Akorát přemýšlím, jestli spíš do kříže anebo zasebou. :scratch:

Tady někdo moc sleduje Kopeckýho na zimních soutěžích :mrgreen:
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Já jsem několik let jezdil v létě v zimě s letníma gumama Matador MP12 (v autosalonu mi při prodeji vozidla totiž řekli, že jsou univerzální, tak jsem to neřešil), neměl jsem asi 7 let problém, teprve až když jsem nechal na zimu vepředu sjeté Matador MP12 na asi 2 mm, tak jsem měl problém vyjíždět zasněžené kopce a jednou jsem skončil díky roztálé břečce v zatáčce v příkopu (smyk předních kol). Tím jsem se poučil a na zimu jsem dopředu dával asi dva roky zimní gumy Debica Frigo Dir a dozadu letní, jezdilo to OK a neboural jsem a neměl jsem ani žádné smyky zadních kol, pak jsem přikoupil i zimní Debica Drigo Dir dozadu i když to bylo asi zbytečné a měním na zimu všechny 4 gumy, dopředu dávám ty starší a ojetější, abych si ty novější (stejně už několik let staré) šetřil, ale zimní gumy dávám teprve až když napadne druhý sníh, protože ten první nikdy dlouho nevydrží a na vozovce bez sněhu a bez břečky jsou lepší i v zimě letní gumy. Jezdím s Felicií tedy většinou jen po rovinách v Polabské nížině, na hory s tím nejezdím. V současné době mám všude letní gumy, vepředu jsou sice už sjeté na zákonem povolenou hranici 1,6 mm, ale počkám až na ten druhý sníh, než vyměním za zimní gumy. Důležitější než gumy je schopnost řidiče přizpůsobit svoji jízdu povětrnostním podmínkám, stavu vozovky, stavu vozidla a hlavně okolnostem, které lze předvídat. Nyní už můžete předvídat i to, že na silnici potkáte takového borce, jako jsem já, takže se tomu koukejte přizpůsobit.
:alien:
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

to ja zazil svoji 1.zimu s feldou jen bokem napred :). Vpredu fungl nove pneu, vzadu 3mm a kraje do 1mm. Stacilo zatocit, jemne pridat plyn a uz se to pretacelo a klouzalo. V te dobe jsem byl z toho nasrany, ale dnes bych si uzival :lol:
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

To jsou zase debaty tohle :shock: Kdo tady trochu točil tím kulatým heblem, co je mezi budíkama a sedačkou a někdy kravil na sněhu, tak ví, že u předohrabu se dá přetáčivej smyk eliminovat přidáním plynu, přenese se tak váha na zadní nápravu a i když se sice trochu urve předek, stačí s citem ubrat ceres (dívky, důchodci a méně zkušení si vyšlápnou spojku) a auto zase jede stopu, ale podmínkou je mít lepší pryže vepředu ;) Já dával i u škodivky 120L lepší (samozřejmě že šlo o desetinky milimetru a né o sliky vs traktor) dopředu, protože předek byl lehký a při brždění rychleji ztrácel trakci, kdežto se smykem zadní nápravy jsem už tak nějak počítal a vždy pro mě bylo důležitější včas zabrzdit, než se nerozjet ;)
ObrázekObrázek
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Hlavně bych to viděl tak, že dávat lepší na zadek, tak si ty rozdíly budeme zvětšovat čím dál víc, až dojdeme do bodu kdy budou zadní mít 2x takový vzorek co přední. Kdežto když se přehazují, tak je rozdíl vždy třeba jen 1mm a ten se nezvětšuje.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Lepší na auto, horší do Obrázek... :mrgreen:
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Zkušený řidič se do smyku nedostane, ať tam má jakékoliv gumy. Stále je lepší jezdit vepředu s horšíma gumama a uvědomovat si to a proto neriskovat, než si dát dopředu lepší gumy a říkat si, že mám vepředu lepší gumy, proto se nemůže nic stát a jezdit pak jak prase.
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Tohle je presne argument o nicem :lol:
Kdyz budu mit hoprsi vzadu a budu si to uvedomovat tak je to to samy. :lol:
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Ne počkej, on má pravdu - ono je přeci nejlepší jezdit na letních a uvědomovat si to, nejedeš pak jak prase a vlastně se ti nikdy nemůže nic stát. Zimní guma přece k ničemu nikdy nebyla, ale dozadu bych jí dal, vždyť nikdy nevíš kdy se zadek rozhodne skočit do škarpy, ten hajzlík je úplně nevyzpytatelnej. Vždyť se podívej, každý druhý auto jede zatáčku driftem. Pro jistotu bych dal i řetězy, samozřejmě na zadek, kam jinam.
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

:lol: a já že to je nějaký po*ebaný kkt drvený, plechom obitý, co vede kolonu a jede jak posolenej slimák a on je to vlastně zkušený řidič :mrgreen: Ale až se mi nějakéj trubec na univerzálních gumách nebo sjetých vepředu, nastěhuje do kufru, na sněhu, když mi do cesty vjede třeba dídě na sáních, tak prýsahám bohu, že držtě ma dva tri, lebo pak takých kokotou peť, šesť zabijem :rambo:
ObrázekObrázek
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Pokud se pořád bavíme o feldě, tak tam je nástup přetáčivého smyku krásně čitelný a smyk v pohodě řiditelný (podle mě).
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

TIW píše:...
Ty vole, to je moc.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Škoda Favorit 135 L
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

TIW píše::lol: a já že to je nějaký po*ebaný kkt drvený, plechom obitý, co vede kolonu a jede jak posolenej slimák a on je to vlastně zkušený řidič :mrgreen: Ale až se mi nějakéj trubec na univerzálních gumách nebo sjetých vepředu, nastěhuje do kufru, na sněhu, když mi do cesty vjede třeba dídě na sáních, tak prýsahám bohu, že držtě ma dva tri, lebo pak takých kokotou peť, šesť zabijem :rambo:
Na sněhu nebo břečce jsou zimní gumy lepší, ale na vozovce bez sněhu a břečky zabrzdíš i v zimě s letníma gumama dříve. Na ledovce je to jedno, vyjde to nastejno, na dezénu nezáleží, leda že bys tam měl protiskluzové hroty nebo zimní řetězy.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

když už jsme se dostali zase k seriózní diskuzi...

osobne : nemůžu úplně se vším souhlasit. Na suché silnici někdy dřív zabrzdíš na letních, ale někdy ne. Záleží na teplotě. Třeba okolo -2 ještě jo, ale -10, -20, to už určitě ne. Vzorek je tam samozřejmě k ničemu. A na tom ledě, byť se to může zdát jako blbost, přecijen jsou lepší zimní, opět jde i o teplotu která určuje přilnavost (ale ten led je vychladí snáž). A v tomto případě čím širší, tím lepší.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Teda vy to pitváte, zimní guma není jen o hrubém vzorku, ale hlavně o tvrdosti směsy z které je vyrobena to má přímou souvislost s tou adhezí. takže zimní.měkká guma bude mít v mrazivém počasí vždy lepší přilnavost než letní tvrdá. Rovněž bych nesouhlasil, že čím širší tím lepší, zde hodně záleží na hmotnosti. Lyže na ledu nejsou rychlejší ani obratnější než brusle.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Lyže ne, lyže se daleko víc blíží absolutně tvrdému tělesu a pro to platí že nezáleží na ploše, ale na součiniteli tření a přítlačné síle. Guma absolutně tvrdá není. Věř že u ní to vliv má. Je to stejný jako na suchu. Na druhou stranu nechápu cos myslel tou hmotností.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Myslel jsem měrný tlak na podložku. Konkrétně u feldy bude jiný měrný tlak u pneu 155 než u 175. Čím menší plocha tím větší tlak. Proto výrobce u feldy (relativně lehkého auta) doporučuje zimní pneu právě 155/13.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Samozřejmě že doporučuje 155, sám je mám, ale kvůli sněhu a břečce ve vyšší rychlosti. To nic nemění na tom, že na led potřebuješ širší. Tak to bohužel je. Nebo snad chceš tvrdit, že na hladkém asfaltu, dlažbě atd., bude jedno jak široká guma je? Led se od toho totiž v ničem zásadně neliší.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pro suché povrchy to platí, to ano.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

By mě zajímalo, jestli jste si na tu letní gumu někdy šáhli, pokud jo, tak byste zjistili, že je stejně měkká jako ta zimní, rozdíl tam je pouze v dezénu.
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

:lol: :hlava: No vyvracet to nebudu - nemam nato silu :D
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

osobne píše:By mě zajímalo, jestli jste si na tu letní gumu někdy šáhli, pokud jo, tak byste zjistili, že je stejně měkká jako ta zimní, rozdíl tam je pouze v dezénu.
Hele šáhnul a opravdu jsem toto nezjistil :lol:
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

ono je totiz rozdil porovnavat nove gumy :D a stare zrejme :D tam by mohli byt zimaky pak stejne tvrde jak letni,ale nove zimaky jsou na omak doopravdy krasne mekke :D
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

:lol: Ale nejlepší je se před každou jízdou pomodlit, to pak máte aktivovaného strážného anděla a xmYku prostě nemůže dojít :lol: no fákt :lol: nekecám :lol:
ObrázekObrázek
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

103457 píše:Pro suché povrchy to platí, to ano.
led je suchý povrch
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

bobas píše:ono je totiz rozdil porovnavat nove gumy :D a stare zrejme :D tam by mohli byt zimaky pak stejne tvrde jak letni,ale nove zimaky jsou na omak doopravdy krasne mekke :D
Jsou stejně měkké jako nové letní pneu. Rozdíl je pouze v dezénu. Lidi mají ale vypláchnuté mozky tou klamavou reklamou prodejců pneumatik, která hovoří o nějaké zimní směsi. Žádná taková zimní směs použitá údajně na výrobu zimních pneu ale ve skutečnosti neexistuje, ani zákon ji nezná, je to jen výmysl prodejců pneumatik.
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

kdyz uz jsme u toho,mam 10 let stare zimni gumy, koupil jsem auto z roku 2002, ktere nejele zadnou zimu, gumy maji plny vzorek,ale co s nima? auto na tom uz docela podstatne pluje a chova se divne, lepis koupit asi nove co?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Honza_t píše:[

led je suchý povrch
Ano, myslel jsem tím i led.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

osobne píše:By mě zajímalo, jestli jste si na tu letní gumu někdy šáhli, pokud jo, tak byste zjistili, že je stejně měkká jako ta zimní, rozdíl tam je pouze v dezénu.
Kdyby měl tvůj táta gumu byl by tu klid, ale zase by jsme se tak nenasmáli. :lol:
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

osobne píše:Jsou stejně měkké jako nové letní pneu. Rozdíl je pouze v dezénu. Lidi mají ale vypláchnuté mozky tou klamavou reklamou prodejců pneumatik, která hovoří o nějaké zimní směsi. Žádná taková zimní směs použitá údajně na výrobu zimních pneu ale ve skutečnosti neexistuje, ani zákon ji nezná, je to jen výmysl prodejců pneumatik.
Evidentně jsi odborník na pneumatiky. Všichni jsou totální analfabeti, amatéři a podvodníci a jenom ty jsi největší mozek... Nechápu, že se vůbec tady s náma, se spodinou, vůbec bavíš... Ohledně pneu a jejich fungování jsi totálně mimo. Měl by sis pár věcí nastudovat. Jako že třeba letní guma zimou tvrdne. Narozdíl tomu zimní guma za tepla je extrémně měkká. Koukals třeba na formule? Proč tam používají několik typů pneumatiky? Protože každá má jinou přilnavost na různé teploty a povrchy. Úplně stejné je to u letních a zimních gum.

Používej si na svým autě cokoliv, ale snad tě na silnici nepotkám v extrémní situaci. Tvé myšlenkové pochody jsou úplně zcestné, takže buď tak laskav a přestaň je sem raději psát. Díky.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Skury: :thumleft:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Lukoo88 - FK

Příspěvek od Lukoo88 - FK »

Caute vyuziju toto tema . Mam na aute ted zimni gumy protektory , koupil sem je s autem taksem je tam ted hodil a chcu se zeptat jestli sou dobre nebo je mam po zime vyhodit ? dik za odpovedi :salut:
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Čáry máry, abraka dabraka, moje věštecká koule mi říká, že máš vzorek 35 mm a přes zimu ho sjedeš o 0,5 mm, takže si je nech na další zimu :cheers: :lol:
Škoda Favorit 135 L
Lukoo88 - FK

Příspěvek od Lukoo88 - FK »

Ne sou uplne nove :lol: :lol: Ale chlapek v preuservise co mi to menil rikal ze ty protektory sou na pytel tak nwm :hlava: :lol:
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

Protektory je kapitola sama pro sebe. Nedávno jsem byl v servisu přezouvat a viděl jsem technika jak cpe nějakýmu dědovi protektory na disk, než vyvážil jeden protektor, tak jsem měl já všechny čtyři přezutý. Protektor je stará kostra a na tom nabalená nová guma, takže žádnej zázrak od toho nečekej. To si radši kup Barumky, taky zlo ale menší za stejný prachy.
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
Zamčeno