Kam dáváte lepší gumy?

Lukoo88 - FK

Re: Kam dáváte lepší gumy?

Příspěvek od Lukoo88 - FK »

Tak tuto zimu pojezdim snema a pristi rok kupim nove . Dík :salut: A kdyz sme u toho tak ktere jsou lepsi podle Šířky a profilu ?? Vubec se v tom nevyznam . Dík
lord_sef - FK

Příspěvek od lord_sef - FK »

kdyz uz jste u protektoru, tak nevim proc zlo...? ja jezdim kazdou zimu na Vranikach a bez problemu... za tu cenu podle me lepsi nez co jineho...
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Zlo proto, že často trpí tím že nejdou moc dobře vyvážit. Taky ta guma prej nemůže bejt tak měkká jak by měla. Ale to už jsou většinou staré známé věci, doba pokročila, dneska už to možná bude lepší. Ale stejně nikdy nevíš jak se choval člověk k té gumě kterou na protektorování použili a určitě už má něco za sebou, takže pak může bejt problém i tam, udělá se boule a je po gumě.

osobne píše: Jsou stejně měkké jako nové letní pneu. Rozdíl je pouze v dezénu. Lidi mají ale vypláchnuté mozky tou klamavou reklamou prodejců pneumatik, která hovoří o nějaké zimní směsi. Žádná taková zimní směs použitá údajně na výrobu zimních pneu ale ve skutečnosti neexistuje, ani zákon ji nezná, je to jen výmysl prodejců pneumatik.
Tak to já mám vymytej mozek už ze školy. Mám za sebou dvě automobilní a na obou nám tvrdily že se liší hlavně směsí gumy :lol:
lord_sef - FK

Příspěvek od lord_sef - FK »

nebudu se s nikym hadat, ale vim, ze jsem nekde cetl jake pneumatiky vranik zpracovava a vim, ze tam bylo stari max tusim 4 roky, vzorek snad 2mm, sjete rovnomerne atd.... ale tyhle cisla z hlavy nevim presne ale nejak tak to bylo... a co me vzdycky znamy pneumatiky nazouva, tak s tim nikdy problem nebyl ze by nesly vyvazit nebo tak neco... a o vybouleni? mozna pred 4ma rokama jsem mel barum polaris - 2 ze 4 pneu se vyboulily a na zaruku nikdo nic neuznal. Vraniky mam ted 3ti sadu zimnich a nikdy zadny problem..
IPU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IPU »

...je to velká legrace tahle diskuse !!! ...osobne je nějaký frajer přes konspirační teorie (ještě by mne zajímalo, jak by chtěl dát obě sjetější pneu na jednu stranu, pravda: moje letní sada tvořená nejlevnějšími polskými pneu Debica se zdá být "oboustranná", ale domnívám se, že 99 procent moderních pneu má šipku s nápisem ROTATION ;) ...opravte mne, pokud se mýlím)
...a jura favorit mne zcela odrovnal svýma věšteckýma schopnostma :D ...některý lidi jsou fakt k popukání s těmi dotazy, nemyslím to zle, ale chtělo by to trochu se zamyslet, než začnu bušit do té klávesnice ;)
...jo a k tématu: myslím, že Felda 1.3 má dost lehký předek a zadek se mi zatím nepodařilo utrhnout ani když jsem chtěl, takže když člověk vezme v úvahu adhezi, rizika aquaplaningu a vůbec tak nějak logiku, jednoznačně dávám lepší pneu vřed... i proto, že se tam rychleji sjíždí... střídal bych to ob sezónu, aby se to opotřebovávalo rovnoměrně :salut:
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Koupil sem starej barak a ma strechu. Mam ji strhnout a koupit novou?
Asi tezko ti muze dat nekdo relevantni odpoved, kdyz o tech pneu nic nevime :)
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

IPU píše: ale domnívám se, že 99 procent moderních pneu má šipku s nápisem ROTATION ;) ...opravte mne, pokud se mýlím)
No 99% jich nebude, ale je jich asi nejvíc. To nemá nic s moderností, každý typ dezénu má své výhody a nevýhody. Taky tam místo označení směru otáčení může být označení vnější strany, to je zase jinej typ.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Skury píše: Koukals třeba na formule? Proč tam používají několik typů pneumatiky? Protože každá má jinou přilnavost na různé teploty a povrchy. Úplně stejné je to u letních a zimních gum.
Ano správně, proto je třeba si uvědomit, že když je zimní guma lepší na sněhu nebo břečce (díky svému dezénu), že nemusí být lepší na suché nebo mokré vozovce a to ani v zimě, tam je totiž zase lepší letní guma díky svému dezénu, naopak může být zimní guma zase lepší v létě na blátě (díky zimnímu dezénu). Kapišto? :salut:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

:lol: :lol: :lol: já to tu snad přejmenuju na: Vtipy, zábava.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

osobne píše:Ano správně, proto je třeba si uvědomit, že když je zimní guma lepší na sněhu nebo břečce (díky svému dezénu), že nemusí být lepší na suché nebo mokré vozovce a to ani v zimě, tam je totiž zase lepší letní guma díky svému dezénu, naopak může být zimní guma zase lepší v létě na blátě (mimo jiné díky "hrubému" dezénu). Kapišto? :salut:
Červeně jsem označil nepravdu a opravil chybu :roll:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Tomu nerozumíš. 8-)
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

jaj :D takze kdyz ma zimni guma na vode,tzn mokre vozovce zcela jiste lepsi odvod vody diky prave svemu vzorku,auto na ni na mokru zastavi rychleji :D to ma logiku ...
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Zimí guma nemá lepší odvod vody, to je bohužel jen rozšířený omyl. Odvod vody mají lepší pneumatiky s podélnými dezénovými drážkami, třeba moje zimní gumy Debica Frigo Dir nemají žádnou podélnou dezénovou drážku a jízda s takovými gumami na mokré vozovce ve vyšší rychlosti je pak tragédie.

špatný typ dezénu pro odvod vody: _____________ dobrý typ dezénu pro odvod vody:
Obrázek Obrázek
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

hmmmmmmmmmm , tak seber gumy a přijeď sem , všechny možný podmínky si tu můžeš vyzkoušet
ale , ............ se mi nechce nic řešit
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

zimní : letní

ObrázekObrázek

Dezény jsou 3 základní typy, všechny se používají jak v zimním tak letním provedení. Takže tenhle argument je krávovina. Zimní guma v dešti těží z větší hloubky dezénu a většinou i širších drážek. Ve vysoké rychlosti pak z toho, že je většinou užší.

Jen tak mimochodem, tu letní, ale se "špatným dezénem pro odvod vody" mám v rozměru 185/55 a do vody je to jedna z nejlepších gum co jsem kdy měl. Přitom podle tvý teorie by měly být tragický.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Takže jsme se shodli, že to vychvalovaní zimních gum, že mají lepší odvod vody, není zrovna košer. Záleží hlavně na počtu, hloubce, šířce a umístění dezénových drážek a ne na tom, jestli je to dezén zimní nebo letní. A lepší odvod vody mají právě díky těm dezénovým drážkám většinou gumy letní. 8-)
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Ani moc ne :) Chtěl jsem tím říct, že tvar dezénu není všechno. Vem v úvahu spíš to, že zimní guma má nová větší hloubku než letní, to je ten profit. Zároveň neříkám, že nenajdeš letní gumu která bude mít odvod vody lepší, ale většinou to tak není.
Hlavní problém je ale zase ve směsi gumy (ale to ty nechceš slyšet) - teploty, ve kterých se běžně voda nachází v kapalném skupenství, nejsou pro zimní gumu vhodné. Takže ikdyž bude mít 3x lepší odvod vody, držet bude třeba v +20°C hůř. Někde u +5°C zase třeba líp, ale je to guma od gumy.
selle - FK

Příspěvek od selle - FK »

Ahoj.
Souhlasím s Honzou-t.Jezdit,a riskovat zimu na letních,je proto,že mají nějaké podelné drážky mi příjde hodně nerozumné!!!At se Vám to pane Osobne líbí nebo ne,zimní pneu jsou měkčí,tudíš lépe drží na vozovce.Také jsou na vzorkách takzvané zámky,které mají za úkol na sněhu lépe zabírat,brzdit...
Jinak,méně ojete ZIMNÍ dávám do předu.Už jen proto,že předek pracuje více než zadek.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Tyhle keci o zimní směsi jste si osvojili jen díky klamavé reklamě prodejců pneumatik, kterou tu v ČR přebírají někteří přitroublí novináři, v Deutschelandu to pochopili už před 7 lety, že to je jinak, vám to ale bude asi trvat déle. Ne nadarmo zákon žádnou zimní směs nezmiňuje, zmiňuje pouze zimní dezén.

http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-42736577.html
Jeden citát z článku:
"Der Sommerreifen hat entscheidende Vorteile auf trockener und nasser Straße, auch bei niedrigen Temperaturen", sagt Ruprecht Müller, Reifenexperte des ADAC.

Překlad:
"Letní pneumatiky jsou výrazně lepší na suché a mokré vozovce i při nízkých teplotách", říká Ruprecht Müller, odborník ADAC na pneumatiky.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

A co se držet tématu kam lepší gumy ?
Nikdo se neptal na zimní ani letní jen kam lepší !!
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Hlavně prosím vás nikdo nic nevysvětlujte osobněmu, on to stejně všechno ví, takže je to marný, je to marný, je to marný.
Za chvíli nám nebude stačit místo na disku.
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

...jo a mimochodem, víte, že ježíšek neexistuje? :shock:
ObrázekObrázek
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

:ot: at si Osobne uřízne kus z letní a kus ze zimní pneumatiky a vytestuje to, jinak bude mluvit totéž..

Co se týká kam jaké gumy, tak na zimu dávám ty lepší na předek, jelikož zimáky měním komplet - vždy.. U letních to mám naopak, na předku sjíždím starší pár gum a poté po přezutí páru, ten nový hodím na zadek a takhle dokola.. :D nevím, jestli je to dle normy, ale mám v tom systém, který se mi osvědčil..

Možná je to tím, že zimáky mě stojí mín a komplet přezout se dá, zatímco letní stojí víc, tak měním po páru.. :)
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

osobne: Já si jí osvojil ve škole, nějaký reklamy na mě nikdy vliv neměly. Pokud v automobilní škole neví čím se liší zimní guma od letní, tak jdi šířit osvětu, nikdo ti nebrání. Ale ručím ti za to, že za takovou kravinu tě nakopou do zadele a poletíš tak vysoko že tě budou mít do večera co sundavat dolu. Ale rozčilovat se nebudu.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

No jasně, mě také ve škole učili, že "se sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak". A najednou to bylo jinak. :salut:

Obrázek
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

:lol: Zato v tom německu už na to přišli dávno, oni se přece oblbnout nenechají, jako my tady :lol:
Obrázek
ObrázekObrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nemá to cenu, problém vyřešen a zbytek je již OT.
LOCK
Zamčeno