Fotky mojeho LPG - jaký typ, údržba, atd?

se sporákem místo motoru :D
modrafelda - FK

Fotky mojeho LPG - jaký typ, údržba, atd?

Příspěvek od modrafelda - FK »

Ahoj,
v sobotu jsem si koupil svoje první auto na LPG a svoje první auto vůbec :D Něco jsem hledal na netu, ale abych pravdu řekl, stejně tomu moc nerozumím...
Tady jsou fotky:
http://hv-labs.xf.cz/files/P1306.jpg
http://hv-labs.xf.cz/files/P1307.jpg
http://hv-labs.xf.cz/files/P1308.jpg

Motor je 1,3 MPi. Pozná někdo jaký je to typ LPG systému, jaké má výhody nevýhody atd? Potom bych potřeboval vědět co všechno je nutné udržovat, jak často kontrolovat/měnit jednotlivé díly, třeba mě někdo může někam odkázat?

Díky za jakékoli rady

Honza
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: Fotky mojeho LPG - jaký typ, údržba, atd?

Příspěvek od Skury »

Jako koupit auto a pak zjišťovat, co s tím, to je docela vtipný... ;)
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
modrafelda - FK

Před tím jsem myslel že to je všechno na stejným principu, nenapadlo mě že budou existovat různý systémy... Ale i tak díky za odpověď ;)
bosator

Příspěvek od bosator »

Elektoronika (jednotka, motorek) je lovtec - CZ výroba– kvalita nic moc, spíš to horší, co je na trhu, no zkontroloval bych jestli to vůbec reguluje dle lambda sondy, jestli to bude mít únosnou spotřebu. Reduktor a el. ventil plynu je BRC – slušná kvalita, spolehlivé, zkontroloval bych, případně vyměnil plynový filtr, který se nachází v el. ventilu
modrafelda - FK

bosator - díky moc ;)

Tady z tohoto seznamu je to ten systém kontinuálního vstřikování, nebo je to ten první? http://www.lpg-bavorovice.cz/druhy-lpg-systemu/
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

ten první bod 2 ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
modrafelda - FK

díky, takže systém nic moc :D No uvidím kolik to bude žrat, zatím jsem tankoval jen jednou...
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Každopádně vyměnit rovnou oba filtry - plynné i kapalné fáze, tj. u reduktoru i u bomby a nechat to seřídit. Doporučuji nové svíčky, vyměnit olej a všechny filtry. Zase takový ranec to není.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
modrafelda - FK

tak tady koukám do přílohy k TP... Vzadu je napsaný že se kontroly dělaj jednou ročně nebo do ujetí 10 tisíc km, ale když se dívám na ty razítka tak jsou mezi jednotlivýma kontrolama rozestupy i 2-3 roky - jak je to možný?

Potom bych se chtěl zeptat, nevíte náhodou někdo kde v Brně a okolí dělaj nejlevnejší revize?
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Já jezdíval svého času do Boskovic ke Svěrákovi. Super borec.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Revizi stačí udělat jednou za dva roky při emisích před TK, jinak se ani nekontroluje.
lord_sef - FK

Příspěvek od lord_sef - FK »

a kdyby byla nejaka havarka a auto nemelo revizi plynu...? myslim si, ze je to to same, kdyz je na aute jiny, nez povoleny rozmer pneumatik... taze si myslim, ze ty 3 stovky za revizi 1x za rok nebo po 10ti tis. km neni az takova palka...
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

modrafelda píše:tak tady koukám do přílohy k TP... Vzadu je napsaný že se kontroly dělaj jednou ročně nebo do ujetí 10 tisíc km, ale když se dívám na ty razítka tak jsou mezi jednotlivýma kontrolama rozestupy i 2-3 roky - jak je to možný?
sice se to má dělat ale nikdo po tom nejde ;) takže se to dělá až když je nějakej problém :D
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
lord_sef - FK

Příspěvek od lord_sef - FK »

nevim, ale ty 3 stovky jednou za pul roku radsi obetuju, nez aby byl pak nejaky prusvih... navic kdyz je LPG nove montovane, tak aspon u nas kdyby byl nejaky problem, neco odeslo behem zarucni doby a nebyly revize a kontroly tak neni narok na uplatneni zaruky... aspon tak me to plynar vysvetloval. Navic pokud clovek chce aby auto na plyn jezdilo, melo dobrou spotrebu, necukalo atd. tak je treba jezdit na servis kde kdyz uz clovek je, tak to kazdy plynar zkontroluje a da revizi kdyz je treba. Teda pokud si to clovek nedela doma sam.
kolak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolak »

no to lpg nic moc doporucuji investovat at ti to vicisti kde montuji lpg a koukam mas cernou brzdovou kapalinu m nebudou prasatka propoustet znam to tež mrkni na brzdy ono se to pak ozve najednou :flower:
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Hlavně ta brzdovka bude dost nacucaná vody.
modrafelda - FK

Tak díky za rady, na tu brzdovku jsem koukal, a je skoro průhledná. To jen ta nádržka je zčernalá :D
Odpovědět