Sluneční roletka

vybavení a úpravy interiéru atd.
Sumss - FK

Sluneční roletka

Příspěvek od Sumss - FK »

Zdravím,

máte někdo zkušenost ze zadní protisluneční roletkou z Auto Kelly? Jinak roletka jsem z fotek pochopil se dává na zadní plato (mám kombik) a pak se vytáhne a nahoře za něco zachytí,ne? Plato má 100 cm na délku, takže patrně volit asi tento rozměr?

http://www.autokelly.cz/Catalog.aspx#|V ... hR/WAl2eQR
Objednací kód: DO 06131

Origo škoda roletky byly ale tuším 90cm. Byl tam jiné uchycení, nebo jak?

Dík

Tom
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Re: Sluneční roletka

Příspěvek od Foglik »

ja mival kdysi dve na kratky... Mel sem roletu na plate prisroubovanou a ty hacky sem mel nahore na tom plastu u stropu.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Sumss píše:Origo škoda roletky byly ale tuším 90cm. Byl tam jiné uchycení, nebo jak?
Originální roletka má také tvar lichoběžníku, šířka dole 96 cm, nahoře 79 cm, rozvinout jde na 65 cm, rozteč mezi držáky pouzdra s navijákem je 104 cm. Nikam se nic nevrtá ani nešroubuje, na plato se to jakoby nasouvá, samotná roletka má na sobě nahoře dva háčky, kterými se zachytává ve vytaženém stavu o lem pirelky 5. dveří. Kdežto ten vietnamec z Kelly se podle mě k platu šroubuje, stejně jako se musí přidělat nějaké háčky do stropnice nebo prostě někam tam nahoru... Suma sumárum, vypadá podobně, uchycení (jak dole, tak nahoře) je ale úplně jiné. Z prstu si to necucám, originální roletku jsem si nedávno pořídil http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 35#p524235 ;)
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Sumss - FK

Příspěvek od Sumss - FK »

No jo Juro, jenže za origo dát 500 (ne-li) nemůžu, takže bohužel budu muset vzít zavděk auto kelly. Ale snad mě někdo potěší, že uchycení je u Kelly verze obdobné jako u origa :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

K tomu jsou plastové háčky, které vrutama našroubuješ do plastového zakončení tapecu střechy. N aty háčky při vytažení pověsíš clonu očkam, co jsou vidět na obrázku.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Pozor aby se tam vesla chce zmerit spodni rozmer a pak horni - musi to byt ten lichobeznik ale se spravnymi rozmery ale za sebe mohu rict ze zachvilku se ti rozbyje ten navijeci mechanismus a pak prasknou i ty plasty co je drzi k platu. Vim to mam podobnou. Uz jsem to opravoval a opravuju nekolikrat (ted se mi vyrabi uplne nove uchyty ze silonu - original totalne rozsypanej).
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Kuladmin: ten Tvůj "originál totálně rozsypanej" by mě docela zajímal. Originální roletka ty úchyty totiž nemá z plastu, ale z oceli, takže by mě zajímalo, jak se mohly rozsypat..
Jo nějaké rákosnické roletky, tam je to hned - to můžu potvrdit, měl jsem je kdysi v Schade a stály za prd, koupil jsem druhý a za dva měsíce to samo :D Ale jakej kristova hodino rozsypanej originál? :? :D
Škoda Favorit 135 L
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

POZOR ja nikde nepsal ze mam original jsi me spatne pochopil !! Ten ORIGINAL jsme shanel ale nesehnal takze mam z nejakeho tuning shopu za cca 350 a je to des bes zachvilku tam nebude nic original = z vyroby zbude jen ta latka ta to snad vydrzi a ten kovovej tubus ten snad taky.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Špatně pochopil nebo blbě napsal? :P
Kuladmin píše:(ted se mi vyrabi uplne nove uchyty ze silonu - original totalne rozsypanej).
Njn, někdy to je těžký pochopit na 100%, když to slovo taky používáš u všeho v souvislosti se vším :D Nic ve zlém..
Škoda Favorit 135 L
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Já jich kdysi nakoupil několik nekompletních na Aukru. Je to značka filtravedo. Má 100cm, šroubuje se do plata a horní háčky mám nějak improvizovaně zaháknutý za tu lištu. Drží dobře, funguje krásně. Jak si na ni jednou zvykneš, už ji nebudeš chtít dát pryč.
Kiff
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kiff »

Chystám se na ni taky, ale chci to udělat na elektriku. Ne vždy ji potřebuji, jen, když vezu malou dcerku, která zatím musí být ještě v autosedačce protisměru jízdy, takže chci dát roletku, kterou udělám na spínač. Jen stisknu a roletka vyjede. Stisknu a roletka zajede. Máte s tím už někdo zkušenosti? Rád se přiučím. V hlavě to mám, jen zrealizovat a domyslet :)
Felinka, moje láskaObrázek
Odpovědět