olej ve škrtící klapce

MPi 1AV
AEE
jajjcy - FK

olej ve škrtící klapce

Příspěvek od jajjcy - FK »

Tak sem se rozhodl,že vyměním svíčky.Sundám ten dekl a jak je klapka,tak to je pěkně zaolejovaný.Nevíte co se stalo a co stím mám dělat.Dík zy rady.
smazany clen - FK

Re: olej ve škrtící klapce

Příspěvek od smazany clen - FK »

Tak nejdřív se podívej kolik je oleje v motoru,nejlepší je ho mít v rozmezí minimum až polovina.Pokud je ho až k horní rysce tak to bude ten problém.Olej se tam dostává z odlučovače oleje tou gumovou hadicí která vede do pastovýho kolena nad klapkou.Je možné že i ten odlučovač může být zanesený,ale já jsem se s tím nesetkal.

Takhle bych to řešil já:
Zkontroluj olej,sundej a vyčisti to plastový koleno,přitom koukni jak vypadá klapka,asi bude taky špinavá tak nejlépe sundat a vyčistit,ale to už popsáno jinde jak zacházet s klapkou.No a pak to nějakej čas pozoruj jestli se to zase zasviní olejem,pokud ano tak bych se kouknul na ten odlučovač.
jajjcy - FK

Příspěvek od jajjcy - FK »

Tak oleje tam mám po horní rysku,mírně jsem odpustil,vše sem vyčistil i klapku a uvidím.Je potřeba udělat to základní nastavení,když jsem měl sundanou klapku?Nebude to dělat bordel?Motor bych řekl,že šlape dobře.
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Ale po demontáži klapky je nutné provést zákl. nastavení..
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

RadekN70 píše:Ale po demontáži klapky je nutné provést zákl. nastavení..
ne pokaždé... já jsem ještě nikdy nemusel nic řešit...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Zaolejovaná klapka je u 1.6ky bohužel normální. Hladinou oleje se to dá trochu ovlivnit.
Jestli to po vyčištění nedělá žádnou neplechu, tak základní nastavení není potřeba. Jednou za čas ale není špatné ho udělat.
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Atnarfus píše:Zaolejovaná klapka je u 1.6ky bohužel normální. Hladinou oleje se to dá trochu ovlivnit.
Jestli to po vyčištění nedělá žádnou neplechu, tak základní nastavení není potřeba. Jednou za čas ale není špatné ho udělat.
Proč je to dobré jednou za čas, když je všechno v pořádku?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Netuším, jestli se řídící jednotka dokáže adaptovat na drobné změny vlastností škrtící klapky (opotřebení...), ale mě se pokaždé po provedení základního nastavení chod motoru o fous zlepší. Jde lépe za plynem...
smazany clen - FK

Nevím proč by se mělo dělat základní nastavení? Když odpojím ten "štekr" a dám ho tám zpátky je to přece stejný jako když jí sundám a taky se nic neděje.... Snad jenom kvůli tej adaptaci a lepšímu chodu motoru
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Petr_Kovi píše:Nevím proč by se mělo dělat základní nastavení? Když odpojím ten "štekr" a dám ho tám zpátky je to přece stejný jako když jí sundám a taky se nic neděje.... Snad jenom kvůli tej adaptaci a lepšímu chodu motoru
No právě ;)
smazany clen - FK

Já osobně jsem ještě do té klapky nelezl,ale mám celý sání zaolejovaný :roll: nejsem z toho moc nadšenej no,jen co je pravda..
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

tak musi tam bejt trochu oleje.. to je jasny.. jde to z odfuku z klikovky... kterej je navedenej do sani...ja to mam odpojeny.. klapku sem vycistil... a je porad krasne cista
smazany clen - FK

když jsem to koupil,byla klapka pěkně zasviněná.Vyčistil jsem ji a po neblahých zkušenostech s množstvím oleje jsem nechal olej mezi ryskami uprostřed(cca 3 litry).Po ujetí 10 000km je klapka čistá a stav oleje se nezměnil.KdYž to budeš udr žovat na horní rysce,bude to papat olej,klapka bude špinavá,ty ho budeš dolívat a bude to pořád dokola. :)
smazany clen - FK

tak sem dneska cistil klapku,nebylo to nakonec nic hroznyho,slo to jen obyc suchym hadrikem ani sem ju nemusel vymontovavat...byla jen od oleje nastesti,kdyz sem mel formana s plynem tak to bylo jeste zasrany od LPG...takova hmota..to sem musel potom tu klapku oskrabovat nozem na pongu..toto je taky plyn ale bylo to ciste,zajimave :lol:
Odpovědět