Hloupé dotazy
-
Beer - FK
Re: Hloupé dotazy
Asi nejhloupější dotaz-kdo má na této křižovatce přednost? Když jsem byl v pozici zeleného auta a červené byli policajti,tak mi dávali přednost. Když jsem byl v pozici červeného,dával jsem přednost zelenému po vzoru policajtu.Jenže ten naproti zastavil a mával na mě ať jedu. Takhle se mi to stává každou chvíli a už v tom začínám mít celkem slušnej guláš

- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Tam nejsou značky,které určují,která ulice je hlavní a vedlejší?? Jestli ne,tak červené má přednost
Jinak bys to měl znát z autoškoly 
-
Beer - FK
Hlavní je 19tka a obě ulice s auty jsou vedlejší.Z autoškoly bych to znát měl (dokonce jsem tam i během jízd projížděl),ale nějak se mi to vypařilo.. 
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Tohle se ti vypařit nesmí
Ti policajti tě jen zmátli..
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vozidlo odbočující na křižovatce do leva je povino dát přednost protijedoucím vozidlům a tramvajím v obou směrech.
-
Beer - FK
Díky za odpovědi.Křižovatky mi jinak problém nedělají,jenom tahle mě nějak mátla.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Jenom tahle úplně normální, nejobyčejnější možná křižovatka, ještě k tomu s vyznačenými přednostmi, Tě mátla?
Nezlob se, ale vrať se do autoškoly, bude to pro dobro Tvé i ostatních........
Už aby to vydávání řidičáků konečně zpřísnili
Nezlob se, ale vrať se do autoškoly, bude to pro dobro Tvé i ostatních........
Už aby to vydávání řidičáků konečně zpřísnili
-
Beer - FK
Mě mátlo to,že někteří dobráci mi dávali přednost i když by správně neměli.
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
A co kdyby ti tam ti mili pani dopravaci mavli a pak na to dupli a vjeli by ti tam? Na takove mavani a zbytecne dobractvi se vykasli,nemusi se ti to jednou vyplatit.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Tak nějak. Že mi někdo dá přednost, ač ji nemám, neznamená, že bych měl začít zpochybňovat pravidla. To prostě člověk musí vědět a musí si být jistý. Pokud Tě i toto rozhodí, pak se na mě nezlob, ale znamená to jediné - že Ti byl počet jízd v autoškole málo a sám ještě nemáš za volantem co dělat...
Nikdy nebude člověk od začátku "vyježděný", to je jasné.. A zvlášť ne při současné katastrofální situaci našeho "autoškolství". Ale prachvobyčejnou křižovatku, vyloženě učebnicový příklad (nic lehčího už snad ani nemůže být), to musíš mít zažité od prvopočátku. To se na mě nezlob...
Docela by mě zajímalo, co bys dělal třeba ve městě s TRAM provozem, když Tě i toto znejistí. Ačkoliv.. možná lepší nevědět.

Nikdy nebude člověk od začátku "vyježděný", to je jasné.. A zvlášť ne při současné katastrofální situaci našeho "autoškolství". Ale prachvobyčejnou křižovatku, vyloženě učebnicový příklad (nic lehčího už snad ani nemůže být), to musíš mít zažité od prvopočátku. To se na mě nezlob...
Docela by mě zajímalo, co bys dělal třeba ve městě s TRAM provozem, když Tě i toto znejistí. Ačkoliv.. možná lepší nevědět.

-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Jak neměli? Právo přednosti v jízdě neznamená automaticky povinnost přednostní jízdy. Přednost můžeš dát dobrovolně komukoliv i když ji máš sám. Ná západ od našich hranic je to úplně normální zvyk.Beer píše:Mě mátlo to,že někteří dobráci mi dávali přednost i když by správně neměli.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
osobne - To je zase perla, hlavně na to spoléhej a až zboříš někoho, kdo ti jako dával přednost kd ž byl na hlavní a ty na vedlejší, tak se budeš divit. Takovejch případů už bylo, co se chtěli zahojit na pojišťovně.
Příště začneš tvrdit, že když máš zelenou na semaforu, tak vlastně jet nemusíš a klidně můžeš pustit toho od vedle, kterej má aktuálně červenou, ale tobě ti ho je líto.
Nezaměňuj ohleduplnost s porušováním pravidel.
Vlastně ty pravidla ani nemusej být, buď se sejdou na křižovatce slušný lidi, který se pustěj a kdyby se náhodou nepustili, tak vylezou ven, střihnou si kámen-nůžky-papír a kdo vyhraje ten pojede. A nebo by mohli platit pravidla džungle, že pojede první ten nejsilnější.
Příště začneš tvrdit, že když máš zelenou na semaforu, tak vlastně jet nemusíš a klidně můžeš pustit toho od vedle, kterej má aktuálně červenou, ale tobě ti ho je líto.
Nezaměňuj ohleduplnost s porušováním pravidel.
Vlastně ty pravidla ani nemusej být, buď se sejdou na křižovatce slušný lidi, který se pustěj a kdyby se náhodou nepustili, tak vylezou ven, střihnou si kámen-nůžky-papír a kdo vyhraje ten pojede. A nebo by mohli platit pravidla džungle, že pojede první ten nejsilnější.
-
Beer - FK
Brno a tramvaje v něm mi problém nedělají...Jura_Favorit píše:Tak nějak. Že mi někdo dá přednost, ač ji nemám, neznamená, že bych měl začít zpochybňovat pravidla. To prostě člověk musí vědět a musí si být jistý. Pokud Tě i toto rozhodí, pak se na mě nezlob, ale znamená to jediné - že Ti byl počet jízd v autoškole málo a sám ještě nemáš za volantem co dělat...
- TIW
- Kontaktovat uživatele:
Kontrolní otázka soudruzi: Hodně výrobců dělá různé i homologované H4 žárovky s bílým světlem, což je sice pěkné, ale když prší a je mlha, tak nic moc, nevíte o nějakých žárovkách spíše se žlutým světlem? Máte s nimi někdo zkušenosti a tak? Děkovali předem za radu 

- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Já bych věděl maestro
http://www.e-cat.cz/p-229413/sortiment- ... 38_1445841
S H4 teda osobní zkušenost nemám, zato H3 v mlhovkách je používám leta a naprostá spokojenost, nic lepšího na hnusné počasí neznám (kromě vyhřáté postele
).
http://www.e-cat.cz/p-229413/sortiment- ... 38_1445841
S H4 teda osobní zkušenost nemám, zato H3 v mlhovkách je používám leta a naprostá spokojenost, nic lepšího na hnusné počasí neznám (kromě vyhřáté postele
Pokud chceš žárovku do každého počasí(osobně je používám přes rok a max. spokojenost) autožárovky Trifa svítí do žluta, není to úplně žlutý, ale má to kombinaci modré a žluté. Je s tím dobře vidět jak v dešti, mlze, ale i při obyč. počasí. Na netu jsem je nesehnal, až od známého, pokud by jsi chtěl vědět více o typu, zítra bych Ti mohl napsat víc.
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ty osramky jsem měl , a zas je pořídím , poprvé jsem je dal asi kolem r 2000 , a od tý doby mlhovky nepotřeboval
- TIW
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc za info, nějaké takové Osramky s nažloutlým povlakem mám právě v mlhovkách, ve feldě, ale kupoval jsem to kdysi dávno v nějakém výprodeji a už si nepamatuju, jaxe to jmenovalo, svítí báječně a pokud nudou ty H4 fungovat stejně, budu šťastnej prezident ve fabrice na propisky 
Pro doplnění:
žárovky jsem dnes sehnal v mototechně za 181 mincí kus a hned jsem je nabil do lamp, musím uznat, že oproti jetým Osram NIGHT BREAKER PLUS je to teda docela rozdíl, navíc všechny reflexní věci (značky, čáry, odrazky) vracejí mnohem více světka k řidiči, asi nejlepší žárovka co jsem kdy jel
Docela jsem zvědav, jak budou fungovat za deště, ty předešlé žárovky nebyly nikterak supr 
Pro doplnění:
žárovky jsem dnes sehnal v mototechně za 181 mincí kus a hned jsem je nabil do lamp, musím uznat, že oproti jetým Osram NIGHT BREAKER PLUS je to teda docela rozdíl, navíc všechny reflexní věci (značky, čáry, odrazky) vracejí mnohem více světka k řidiči, asi nejlepší žárovka co jsem kdy jel

- Nosferat
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte někdo zda jsou odvrtat šroubky co drží sklo mlhovky u OF, případně jak jinak vyměnit žárovku ?
Renault Clio Generation 90TCe 56kw
Škoda Fabia II Family 1.2HTP 12v 51kw
https://www.instagram.com/hrabe.official/
Škoda Fabia II Family 1.2HTP 12v 51kw
https://www.instagram.com/hrabe.official/
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
kup novou , nebo ji vymlať a dej záslepku
- Hanuš
- Kontaktovat uživatele:
nosferat - me taky zarezly, pri povolovani se urvaly. Vrtackou jsem je odvrtal. Diru udelal az skrz do narazniku. A ted mi mlhovky drzi vrutami. Dlouhe sroubky s matkou jsem nemel po ruce 
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Neví někdo jaké je číslo dílu záslepky do pátých dveří co jsou nahoře pod kšiltem? Chtěl bych si koupit nové, tak abych zase nekoukal na ty kyselé xichty ve škodovce, když mají něco najít bez čísla 
Naposledy upravil(a) smrcek dne sob 10. lis 2012 17:18:37, celkem upraveno 1 x.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Pokud myslíš ty krytky, co jsou přes šrouby držící stříšku, tak 6U0 827 713 (6 ks) 
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Jj super, díky 
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Maličkost, není za co 
-
Loren - FK
ahojte jen tak se zeptam koupili by jste si někdo zilmni pneu na feldu z kauflandu třeba?Já jsen že je tam ted u nas maji a co jsem na jednu pneu koukal tak byla tvrda jako svině jako kdyby to byla letni
ale vzorek to mělo zimni.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Do Kauflandu nejezdím, ale předpokládám, že tam budou také nějaké nounejm šmejdy od ťamanů za pár šušňů jako v jiných supermarketech, takže NIKDY.
dost často tam maji pneu debica 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- Hanuš
- Kontaktovat uživatele:
u nas v Kaufu maji jiz nejaky ten rok zimni Debica. Kus za 799 vim, ze byl. Nijak jsem je nezkoumal. Ale na stejnych Debicach jsem odjel 2 zimy a gumy jsou to pro me na jezdeni vyborne. Ja je uz koupil nazute s disky, takze klidne mohly byt ze supermarketu. Me sluzbu udelaly.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
No, Debicy... Myslím jsem to tady psal zrovna nedávno - já pro změnu v době, když jsem plánoval se Fáčka zbavit, pořídil Debicy (Navigator a ještě nějaké označení k tomu) - přece nebudu investovat do auta, které půjde co nevidět z domu - jak jsem byl rád, že jsem se nakonec místo Fáčka zbavil právě tech gum...
Ale proti gustu (a byly to tedy celoroční, ne čistě zimáky, že by byly lepší..?)... 
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Já koupil Debica Frigo Dir v Albertu, jsou to kvalitní zimní gumy, jsem spokojen, cena byla kolem sedmi nebo osmi stovek za kus.
http://pneumatiky.heureka.cz/debica-fri ... y/?order=2

http://pneumatiky.heureka.cz/debica-fri ... y/?order=2

-
Honza9007 - FK
Paráda, tohle vědět.
Osobně nechápu lidi, kteří na pneumatikách šetří. Vždyť to je jediná styčná plocha, která vám drží auto na silnici. A tato plocha není větší, než obyčejná pohlednice (v případě stání, či malých rychlostech)!! Při větších rychlostech se tato plocha zmenšuje až na velikost pěsti (rychlost cca 200km/h).
Nedávno jsme s kolegy testovali pro VW zimní gumy (175/65 R14) za pár šlupek; od čínských "Bridgestone/Conti mixvzorků", až po standartní gumu evropských výrobců (ale nižší cenové kategorie). Čínské gumy byly dobré na sněhu (super trakce), ale na mokré, resp. suché vozovce děs a běs. Brzdná dráha ze 100km/h byla přes 45metrů!! A vydržely jen 10000 km, než se na suchu sjely.
Jeden protektor, testován jako levný zástupce zimních pneu, se nám během jízdy roztrhl a na dalších pneu se nám začal začala odtrhávat protektorovaná část. Takže
Co mě překvapilo, tak byly pneu Uniroyal. Nebyly vyloženě špatné, i když ani v jedné disciplíně neexcelovaly.
Za levnou a kvalitní pneu (ve všech ohledech) beru např. pneu značky Sava Eskimo. Ta má vyvážené parametry (v ohledu na pořizovací cenu) na suché/mokré vozovce a příjemně mě překvapila na sněhu a sněhových rozsolených sra*kách.
Ale prémiové pneu jsou holt o několik tříd výše!
Osobně nechápu lidi, kteří na pneumatikách šetří. Vždyť to je jediná styčná plocha, která vám drží auto na silnici. A tato plocha není větší, než obyčejná pohlednice (v případě stání, či malých rychlostech)!! Při větších rychlostech se tato plocha zmenšuje až na velikost pěsti (rychlost cca 200km/h).
Nedávno jsme s kolegy testovali pro VW zimní gumy (175/65 R14) za pár šlupek; od čínských "Bridgestone/Conti mixvzorků", až po standartní gumu evropských výrobců (ale nižší cenové kategorie). Čínské gumy byly dobré na sněhu (super trakce), ale na mokré, resp. suché vozovce děs a běs. Brzdná dráha ze 100km/h byla přes 45metrů!! A vydržely jen 10000 km, než se na suchu sjely.
Jeden protektor, testován jako levný zástupce zimních pneu, se nám během jízdy roztrhl a na dalších pneu se nám začal začala odtrhávat protektorovaná část. Takže
Co mě překvapilo, tak byly pneu Uniroyal. Nebyly vyloženě špatné, i když ani v jedné disciplíně neexcelovaly.
Za levnou a kvalitní pneu (ve všech ohledech) beru např. pneu značky Sava Eskimo. Ta má vyvážené parametry (v ohledu na pořizovací cenu) na suché/mokré vozovce a příjemně mě překvapila na sněhu a sněhových rozsolených sra*kách.
Ale prémiové pneu jsou holt o několik tříd výše!
-
lord_sef - FK
budu opet oponovat s protektory, ja jsem nejspokojenejsi se zimnima pneumatikama pneu vranik - bud HPL4 nebo HPL green diamond. Pro me nejlepsi zimni pneumatiky... nikdy jsem s nima nemel nejmensi problem a ve snehu, brecce na mokru brzdi paradne, vyskrabu se snima vsude... na leto protektory nekupuju ale na zimu ano,
Jeden známej mi taky doporučoval vraníky, že je má na své audině a že je s nimi naprosto spokojenej. Jezdí s nima na hory a že nemá problém se s nima dostat kam potřebuje. Na autě je má už třetí zimu a vzorek je ještě parádní a ani moc neztvrdly proti novým Tak letošní zimu jsem šel taky do nich, ale ještě nebylo jak je vyzkoušet, jen sem měl strach z hlučnosti a byl sem mile překvapen jak jsou tichá. Na kola jsem dostal i záruku do 3mm vzorku.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hloupej dotaz, kolik můžou vážit nastrojený 5-tý vrata z laminátu?? Potřebuju to vědět, kvůli poště.
Díky
Díky
-
lord_sef - FK
jenom sklo bude vazit nejakych 6-8 kg ... a dvere? 10kg ? nevim jen hadam...
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
plechove mi posta navazila na 16,8 kg myslim...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak to je fajn, hlavně, že to nepřeleze 30 kg 
Má FI 1.9TDI příhřev chladící kapaliny žhavičkama aby dřív topila?
-
Honza9007 - FK
pokud to není provedení do teplých krajin, tak by měla mít...
-
meda45 - FK
Jenom taková otázečka, měnil jsem podsvícení spínačů za led (červené), a po tomto jsem si všimnul že se dost odráží v zrcátku (spínače světel) a čelním sklu (ostatní). Nezbyde mi asi nic jinýho než si zvyknout, dát větší odpor, jinou ledku nebo vymyslet něco úplně novýho:) Tímto mě zajímá taky se vám to stalo? Popřípadě jestli se odráží i ty zelený normální (nijak si nevzpomínám). Díky za odpovědi.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Já měl bílé podsvícení a taky se mi odráželo v levém zrcátku, ale zvykneš si 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
nemusíš je znovu rozebírat, stačí odloupnout krytku se symbolem podlepit třeba papírem a nacvaknout zpět...tak dlouho až ti bude vyhovovat svítivost
- Hanuš
- Kontaktovat uživatele:
zajima me, jestli je prenosny prukaz k opravneni rizeni firemnich aut(referencnich vozidel)? Nebo musim v kazde firme, v ktere pracuji, projit skolenim zvlast a mit tak 2 osvedceni?
Já bych řekl, že je nepřenosný.
EDIT: Podle zákona by se měl každý rok obnovovat a třeba my máme tu kartičku udělanou ve "firemních barvách".
EDIT: Podle zákona by se měl každý rok obnovovat a třeba my máme tu kartičku udělanou ve "firemních barvách".
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
-
Lukoo88 - FK
Caute lidi chtel jsem se zeptat jestli ma nekdo zkusenost ze skrabkou s zelezkou britvou ? Jestli je dobra nebo ne . Dík za odpovedi .
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
KOupil jsem si škrabku s tim plechem z kaufu a používám jí na ducato a nemůžu si stěžovat.. je to paráda 
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Mam ji uz leta sklo bez skrabancu.
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší škrabka je ta chemická z Lidlu -60, já už používám jenom to. http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz ... _28228.htm
Stačí to nalejt do nějakého ručního rozprašovače třeba po saponátu, lehce postříkat zamrzlé čelní sklo a je to hned rozmrzlé a stíratelné. Těch 5 litříků vydrží několik zim.
Stačí to nalejt do nějakého ručního rozprašovače třeba po saponátu, lehce postříkat zamrzlé čelní sklo a je to hned rozmrzlé a stíratelné. Těch 5 litříků vydrží několik zim.