Auto píská a nezabírá při zpátečce

vše okolo převodovek
Coudy - FK

Auto píská a nezabírá při zpátečce

Příspěvek od Coudy - FK »

Zdravím všechny, ;)

potřeboval bych se poradit ohledně jednoho problému, který mi nově Felicia nadělila.
Problém se poprvé objevil před týdnem, když jsem chtěl zaparkovat zadkem auta na parkovací místo. Zařadil jsem zpátečku, při pouštění spojky do záběru se však ozvalo pískání a auto se ani nehnulo. Zkusil jsem vyřadit a zařadit znovu a opět. Když už jsem to chtěl vzdát, na potřetí to nakonec vyšlo. :)

Dnes jsem vzal auto na delší projížďku, abych zjistil jak to s tou spojkou je. A přišel jsem na toto...při rychlostech 1-5 spojka zabírá bez problému. Nicméně opět při zpátečce se ozvalo pískání a až na druhé až třetí pokusy se povedlo vždy zacouvat. Nevím zda to je spojkou, ale je to jakoby prokluzovala jen při zpátečce. Co tak vzpomínám, vlastně ten samý den co se objevil problém poprvé, se to začalo projevovat už tím, že jsem při vyjíždění z parkovacího místa do mírného kopce jsem nemohl vyjet.

Kdyby tedy někdo věděl čím to může být, nebo zda to u Felicií je normální. Budu opět rád. ;)
Díky moc předem za odpovědi.
Coudy - FK

Re: Auto píská a nezabírá při zpátečce

Mimochodem jedná se o Felicii 1.3MPi, LXi, 1998. ;)
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Spojka nepozná rozdíl mezi jakoukoliv rychlostí a zpátečkou, tou to nebude. Asi nezbyde nic jiného než rozebrat převodovku. Mě občas taky nejde zpátečka zařadit, tak vyřadím a pustím spojku a znova. Nebo tahám řadičku na místo zpátečky a trochu uvolnim spojku aby se pootočily převody a pak tam zapadne. Zpátečka je jediná řazená přímo soukolím a běžně to dělá problémy. Možná je problém v řadícím mechanismu, možná v oleji...
Coudy - FK

Díky za podněty, takže spojka to není jak jsem si myslel. ;)

Zpátečka se mi pravděpodobně zařadí vždy, jelikož když jsem zkusil pustit spojku trošku víc, auto chcíplo. Pokud by se rychlost nezařadila, nemohlo by přece chcípnout v neutrálu. Předchozí majitel nedávno prý olej převodovky dělal. Asi to vypadá na návštěvu servisu, což pro studenta není moc dobrá zpráva. Navíc teď když jsem bez brigády. :D

Za 40km s Felicií mi stihla odejít baterka, objevili se studeňáky v pojistkovce který mi dělali problém s veškerou elektornikou, odešel spínač varovek, někdo mě odřel na těch skvělých panelákových parkovištích kde obousměrka má šířku tak do 2 metrů. :D Ahjo, špatná karma. :D

Každopádně, pokud někdo bude mít další typ, budu rád. Já dám popřípadě vědět, kdyby se zjistilo čím to je a na kolik mě vyšla oprava. Kdyby někdo věděl o nějakém levném soukromníkovi v Olomouci budu rád. ;)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

mno těžko říct takhle z hlavy , ale tak nějak se může projevovat i vadný diferenciál
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Určitě to bude něco v převodovce, ale co, to už bych jen hádal. Nejsnažší je koupit na vrakovišti jinou a přehodit.
Coudy - FK

Ok, zkusím nějakou sehnat teda současně s někým kdo mi to kvalitně a levně vymění.
Myslíte, že se s tím dá bezpečně ještě pár dní jezdit? Servis bude až tak příští týden totiž nejdřív. ;)
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Já měl problém, že při sportovním rozjezdu ( tj tak 3000otáček a rychle pustit spojku) (jízda dopředu) tak mi to pískalo myslel jsem si, že to je spojka, ale když jsem zkoušel na místě při zatažené ručce tak to nepískalo... Zajel jsem ke známému popsal mu to a on si to odzkoušel a řekl, žeoprava převodovky se nevyplácí, že je to zbytečně moc drahý je lepčí sehnat jinaou převodovku tak jsem jí sehnal a jezdím dál
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Na tom "sportovním" rozjezdu nevidím nic sportovního. Jen nevybouřenost majitele vozu :roll:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Jestli je 3000 sportovní rozjezd... A co je potom 5000, co používám když se chci trochu projet?
Odpovědět