Dobrý den, rád bych poprosil o radu ohledně Felicie 1.3MPi r.v.2000.
Začalo se mi poslední dobou ozývat klepání v přední části vozu u řidiče.Začalo to u naražené pneumatiky, třáslo se řízení a začalo klepání. Pneumatiky jsem vyměnil, udělal sbíhavost, klepání ovšem zůstalo a zdá se mi horší a horší. Pokud sjíždím kopec na neutrál, nejde slyšet vůbec nic ani při točení volantem, pokud zařadím rychlost a přidám plyn tak cca od 2200 otáček začne něco dost nahlas rachotit. Pokud brzdím motorem z kopce, rachot také téměř žádný, pokud protůruji naprázdno motor také nerachotí, pokud zmáčknu spojku tak také nerachotí. Nejvíc se to projevuje při jízdě do kopce a při rychlejším rozjezdu už u 3tího rychlostního stupně.Už jsem vyměnil i pneumatiky, udělal sbíhavost, zkontroloval brzdy, zkontroloval poloosy (vůle je minimální) a už nevím co to může dělat. Převodovka (zjistil jsem,že teče přes gufero řadící tyče), spojka, ložiska ??? Jsem úplně bezradný, auto bylo už u dvou servisů a krčili rameny, že to je těžko najít. Poradíte mi někdo kde by mohla být zrada na co se mám podívat? Předem moc děkuji za náměty a rady
Rachot-klepání v přední části vozu u řidiče
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rachot-klepání v přední části vozu u řidiče
koukal jsi na horní uložení ?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Horni ulozeni tlumicu, a silenbloky na motoru a prevodovce a dole 3 ,,vzpera,, mezi napravou a motor+prevodovka.
-
Rendolf - FK
Tlumiče mám přesně jak je na obrázku tady: http://www.poradte.cz/auto-moto/11158-h ... licia.html takže by chtěly asi také vyměnit, na ostatní se podívám a zkusím povyměňovat
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Prizvedni auto tak aby bylo kolo nahore - ve vzduchu chytni pruzinu do ruky a skus sni zacloumat - pokud to tam bude litat ja knudle v bande, kup ty gumy horniho ulozeni a vymen jde to spravnym postupem i bez stahovaku pruzin apod. Staci jen na to dva patricne klice a hever na auto