Problem s otačkama

se sporákem místo motoru :D
Freek - FK

Problem s otačkama

Příspěvek od Freek - FK »

cau, poslední dobou sleduji problém s felinkou, za studena auto jede normálně ale jakmile se začne ohřívat tak mi volnoběžný otáčky zůstavají vyset na 2 tis. a pri plynule jízdě je cítit jako dira ve výkonu, nechce to trochu táhnout pak se to chytne a zase, ale je to skoro nepatrný. Při benzinu otačky normálně drží 800.
modrafelda - FK

Re: Problem s otačkama

Příspěvek od modrafelda - FK »

Přidám se s podobnou otázkou, často když vyřadím (většinou bez plynu) tak otáčky zůstanou chvíli viset a pak pomalu padají. Je to problém se systémem plynu nebo je to škrtící klapka?
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Mě to dělá taky, ale jen když jedu. Když to přišlápnu na místě, padá hned-nějak jsem to neřešil a neřeším :-). Pokud to nedělá na benál, je to nějakýma poměrama tlaku v sání, podle kterého se řídí podtlaková regulace a s tím toho moc nevymyslíme ;-).
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Každopádně vyčištěním a resetem klapky ničemu neuškodíš. Mě se napoprvé reset nepovedl a museli jsme přes komp udělat nějaký drsnější reset-ten program měl nějaké 2 možnosti a až ta druhá zabrala.
Freek - FK

Příspěvek od Freek - FK »

Pravě že reset klapky jsem dělal asi 3x a nic :(
Radomil - FK

Příspěvek od Radomil - FK »

Mě to dělá taky. :(
Rob

Příspěvek od Rob »

Zdar feldu mám předělanou na LPG dva roky a poslední dobou mě začal zlobit zmíněný problém. Již předtím se mi stávalo, že např. po vyřazení rychlosti z kopce nespadly otáčky okamžitě jako u benzínu, ale padaly dolů daleko pomaleji, odhadem 5-10 vteřin. Ale poslední dobou, zhruba jeden týden, zůstávají otáčky viset na cca 2000 ot/min (nemám otáčkoměr, pouze odhaduji). Otáčky snižuji v nízké rychlosti tak, že zařadím vysoký převodový stupeň a přes spojku, kterou pomalu pouštím, otáčky snížím. Zajímavé je, že se to nestává úplně pokaždé, většinou pouze při vyřazení z nižších otáček - okolo právě oněch 2000 ot/min. Při vyřazení z vyšších otáček (okolo 3000 ot/min) normálně spadnou dolů. Nic jsem na autě neměnil, nic nenastavoval. Tak by mě zajímalo, zda z vás někdo tomu přišel na kloub, nebo budu muset za plynařem.... díky
Rob

Příspěvek od Rob »

...takže si odpovím sám: bylo to tou klapkou. Vyčistil jsem, resetnul a bylo OK. Otáčky normálně padají, zastudena i zatepla. Ještě drobný postřeh: Jak už tady někdo psal, je třeba udělat ten složitější reset, ten první je účinný až po ujetí cca 1000 km.
Odpovědět