Občas škube, střílí, nestartuje
-
Vasa - FK
Občas škube, střílí, nestartuje
Zdravím, nemáte někdo zkušenost s touto tajemnou závadou? Napřed to občas zaškubalo v otáčkách, pak to začlo střílet do sání i do výfuku a pak nešlo nastartovat, respektive nastartovalo a po cca 2 sekundách zhaslo (imobilizér to nemá). po několikahodinovém odpojení od baterky to nastartavalo. Na VAGu to neukázalo jedinou chybu. Udělal jsem výměnu svíček, kabelů, víčka a palce. Auto chvíli jelo normálně pouze při lehkém sešlápnutí plynu to škubalo, při plném knedílku táhlo jak kráva. Najednou to zase začlo střílet do sání a do výfuku až jsem včera zase dojel domů na na laně. Pár hodin odpojená baterka a teď to zase nastartovalo, pouze opět škube. Dnes budu měnit ještě paliv. filtr..... Už mi s ní dochází trpělivost. Většinou to zastudena jede dobře. Díky za radu.
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Občas škube, střílí, nestartuje
Nemizí ti voda??? Pokud ano je to jasný prohlídni motor jestli někde neprolíná (ta voda) pokud ne a voda mizí ruplí těsnění pod hlavou... pokud nemizí tak možná by to mohla bejt zapalovací cívka nebo halův snímač na převodovce... nebo termostat
-
Vasa - FK
Voda nemizí, hadice netlakuje, Hallák novej, termostat funguje, cívka mě taky napadla, ale po delším odpojení baterky se to spraví samo, a pak to zase začne blbnout až se to zastaví úplně..... Spíš mě napadá čidlo nnasávaného vzduchu, nebo celá ŘJ.......
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Cívka se může zahřát a pak jít třeba do skratu... nemůže to pálit proto to umře. Ještě bych projistotu změřil baterku (kapacitu)
-
Vasa - FK
Tak jsem byl dnes ve 4. servise, servisák povídal, že pořádně nesedí víčko rozdělovače a že se hýbe. Je fakt, že je tam produkt od Kelly, tak zkusím zejtra sehnat originál a uvidíme.
- satik
- Kontaktovat uživatele:
No já co se týče motoru dávám jen originál díly a hlavně co na auto vživotě už nedám (mám tam jeden díl a toe čep řízení) je Starline 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
zapalovací cívka , snímače teploty vody , vzduchu , konektory v mot prostoru - oxidace - špatné hodnoty , benzínové čerpadlo , filtr paliva
-
Vasa - FK
Tak mi došla s k....u trpělivost, neznáte nikdo nějakej servis nebo garážníka co se ve feliciích opravdu, ale opravdu vyzná?
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Škoda, že jsi nedojel na sraz.. tam by se to pořešilo...
-
Jamie - FK
Je divné ze auto jede pouze dobře po odpojení baterky,takže jakmile odpojis aku adaptace a všechny nastavení se vymažou, takže zkus odpojit a až to zase pripojis tak nech motor zahrát na provozní teplotu nech to jet na volnobeh až se sepne větrák a pak zkus vag jestli neco neukaze
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ono to třeba taky s odpojením baterky nemá nic společnýho , ono to taky může být tím že to vychladne , takže cívka čidla teplot , jestli chceš tak přijeď můžem to tu odskoušet , ale to bude asi daleko
-
Pavel130
Palec rozdělovače... Dost podobně mě vyškolil u BMM favorita... Po dvou dnech laborování jsem ho ze zoufalosti vyměnil a ono to auto jelo!
-
Vasa - FK
Tak palec, víčko, káble, svíčky nové, vyzkoušen z jinýho pojizdnýho auta Hallův snímač, dnes jsem dal jinou ověřenou cívku, najezdil cca 50 km úplně v pohodě (předtím to po max.10 km blblo) a teď mi to před barákem zase 2x střelilo do sání, sice ne tak moc, ale střelilo. Tak já už nevím kde může být problém........
Ještě skus základní nastavení rozdělovače.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
me jeste napada ukapavajici vstrik, a prosychr byt by to asi nejelo 50km v pohode ale stejne bech zkontroloval ventily min jejich serizeni a mozna by stalo za to zmerit kompresni tlaky na valcich.
-
Vasa - FK
To bude něco v elektrice, může být i ta druhá cívka trochu špatná, je divný, že se to tak zlepšilo, ještě jsem si všiml, že na volnoběh občas problikne dobíjení, nemůže být špatnej ten regulátor na altíku a při kolísání napětí v síti to začne dělat tyto psí kusy?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
No pokud blbe dobiji tak to muze ovlivnit zapalovani zmer kolik ti to dobiji a kazdopadne to chce taky resit.